Příspěvek na bydlení - kalkulačka

Anonymní
8.8.23 19:46

Příspěvek na bydlení-kalkulačka

Ahoj ženský :mrgreen: Mám takový dotaz.. jdu teď poprvé ofiko do bytu, nikdy jsem tohle nemusela řešit a tak v tom trochu tápu.. Budu si pak žádat o příspěvek na bydlení a co jsem koukala u příspěvku na bydlení a kalkulačce, tak u města do 69.999 obyvatel, já+ 2 děti, příjmu kolem 27k, s nájmem 12+inkaso to vychází na cca 9k.. tak bych se chtěla zeptat, jestli ta kalkulačka přesná je nebo není.. Chci předejít nemilému překvapení a chci vědět, na čem budu.. otázka navíc, budu si muset půjčit část na kauci, tohle mám jako příjem uvést taky nebo ne? Nechci si půjčovat u rodiny, nemám to ráda a tak bych to chtěla řešit nejdřív takto.. předem díky za odpověď.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2774
8.8.23 20:11

Tohle není na zakladatelku, jen že teď každý záda o příspěvek, že se na to snad budu muset taky podívat. Možná že doby kdy jsme neměli zdaleka nárok vůbec na nic jsou pryc! Proč je nárok na prispvek při příjmu 27tis. i kdyby 17tis náklady na bydleni? 10 tis na živobytí je málo? Stěhuje se do nového bytu, jestli je to pro ni dráhy, zproč nejde do levnějšího? Kolik se vyhází z rozpočtu na takové příspěvky? Kdyby nás úžasný stát radši stavěl byty a samozivitelky tam mohly žít za přiměřený nájem, mozna by to vyšlo levněji. Peníze z půjčky příjem nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
8.8.23 20:17
@K. Rocánková píše:
Tohle není na zakladatelku, jen že teď každý záda o příspěvek, že se na to snad budu muset taky podívat. Možná že doby kdy jsme neměli zdaleka nárok vůbec na nic jsou pryc! Proč je nárok na prispvek při příjmu 27tis. i kdyby 17tis náklady na bydleni? 10 tis na živobytí je málo? Stěhuje se do nového bytu, jestli je to pro ni dráhy, zproč nejde do levnějšího? Kolik se vyhází z rozpočtu na takové příspěvky? Kdyby nás úžasný stát radši stavěl byty a samozivitelky tam mohly žít za přiměřený nájem, mozna by to vyšlo levněji. Peníze z půjčky příjem nejsou.

10k na živobytí pro 3 osoby je teda sakra málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 20:20

@K. Rocánková 10k na měsíc je sakra málo.. aby děti měly vše co potřebují, aspoň trochu kvalitní jídlo, oblečení a občas nějaký výlet..

• Citovat
  • Upravit
22626
8.8.23 20:20
@K. Rocánková píše:

Na seznamu psali, ze je rekordni pocet pobiracu prispevku na bydleni. Nekdo to zaplatit musi. Asi nas to vsechny bude brzy mrzet, ze je ten system takovy stedry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.23 20:21
@Anonymní píše:
Ahoj ženský :mrgreen: Mám takový dotaz.. jdu teď poprvé ofiko do bytu, nikdy jsem tohle nemusela řešit a tak v tom trochu tápu.. Budu si pak žádat o příspěvek na bydlení a co jsem koukala u příspěvku na bydlení a kalkulačce, tak u města do 69.999 obyvatel, já+ 2 děti, příjmu kolem 27k, s nájmem 12+inkaso to vychází na cca 9k.. tak bych se chtěla zeptat, jestli ta kalkulačka přesná je nebo není.. Chci předejít nemilému překvapení a chci vědět, na čem budu.. otázka navíc, budu si muset půjčit část na kauci, tohle mám jako příjem uvést taky nebo ne? Nechci si půjčovat u rodiny, nemám to ráda a tak bych to chtěla řešit nejdřív takto.. předem díky za odpověď.. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32193
8.8.23 20:26
@Anonymní píše:
@K. Rocánková 10k na měsíc je sakra málo.. aby děti měly vše co potřebují, aspoň trochu kvalitní jídlo, oblečení a občas nějaký výlet..

Chápu, že je to málo…tak ať ti to zvedne alimenty…nebo najdi levnější bydlení…na příspěvek na bydlení se nemůžeš spoléhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 20:28

@Monchichik alimenty mám zvýšené jak nejvíc to jde, bydlení se u nás pohybuje v této cenové relaci u bytů 2+1, 2+kk a do menšího už bych nerada šla, protože bych se s dětmi utloukla

• Citovat
  • Upravit
2774
8.8.23 20:32

Jo tak myslela jsem 10t jejího platu, plus alimenty na 2 děti je snad aspoň 5tis. A psala 12plus inkaso, což jsem teda počítala 17tis, ale i tam je asi rezerva. Prostě když je bydlení drahy, musí do levnějšího. Nejde, dostane příspěvek 9 tisíc. To je přece strašně moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
8.8.23 20:43
@K. Rocánková píše:
Jo tak myslela jsem 10t jejího platu, plus alimenty na 2 děti je snad aspoň 5tis. A psala 12plus inkaso, což jsem teda počítala 17tis, ale i tam je asi rezerva. Prostě když je bydlení drahy, musí do levnějšího. Nejde, dostane příspěvek 9 tisíc. To je přece strašně moc!

Já teď hledala nájem 1kk, 1+1, opravdu žádný luxus a najít něco do 15k vč služeb bylo dost těžké. A pokud má ve místě práci a děcka školu, tak to stěhováním bude řešit těžko. A upřímně řečeno, PnB pro někoho takového, kdo pracuje a snaží se, jen je momentálně ve srabu mi nijak žíly netrhá. Jsou tady jiné věci, na kterých by se mělo šetřit než jsou mámy od děcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
8.8.23 20:50
@K. Rocánková píše:
Jo tak myslela jsem 10t jejího platu, plus alimenty na 2 děti je snad aspoň 5tis. A psala 12plus inkaso, což jsem teda počítala 17tis, ale i tam je asi rezerva. Prostě když je bydlení drahy, musí do levnějšího. Nejde, dostane příspěvek 9 tisíc. To je přece strašně moc!

Jestli se ti zdá 9 tisíc moc, tak to jsi asi ještě neviděla tohle. Ten článek ani číst nemusíš, jen koukni na ten obrázek. Neřeším ty Ukrajince, ale jenom to, co může ženská, která žije v Praze a nepracuje, dostat všechno za dávky. 8o

https://www.irozhlas.cz/…07300500_vtk?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 20:52

@Jahru Děkuji, alespoň někdo to pochopil.. nikdy jsem o nic nežádala, maximálně přídavky a až teď(bydlím sama bez rodičů 15 let), kdy nevím kudy kam, tak si budu muset zažádat.. a ještě když se jen zeptám, tak dostanu čočku, ale řadu defakto žádnou..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.23 20:55

@K. Rocánková No vidíš a já si třeba ani nežádala o jednorázový příspěvek na dítě, těch 5k, protože sem si myslela, že jsou lidi, co to potřebují víc.. bylo mi teď nabídnuto, že ve škole, kam budu hlásit dceru můžu mít obědy zdarma, ale nechci to.. a promiň, ale pokud chceš žít normálně, tak to v dnešní době bez peněz nejde..

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
8.8.23 20:56

Ty nemáš ráda půjčování u rodiny, ale my všichni tohle máme platit? Proč si děláš víc dětí než dokážeš uživit? Kde jsou všechny tvoje úspory? Proč nejdeš na brigádu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.23 20:59

@Tosidelassrandu když už to chceš brát takhle, dobře.. i já 10 let platila do státního rozpočtu, takže si to defakto třeba během půl roku, co budu pobírat příspěvek vyberu.. životopisy atd už obeslané mám, tohle bylo první, co mě napadlo..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat