Příspěvěk na dítě, nový přítel a těhotenství

27.6.16 19:00

Prispevek na dite,novy pritel a tehotenstvi

Ahoj, chci se zeptat, dneska jsme byli na socialce kvuli prispevku na dite.do ted jsem pobirala 500kc jelikoz sem byla sama s malym. nasla sem si pritele a od unora bydlime spolu a prave me zaskocilo ze chcou po priteli sepsat prijem z roku 2014 i kdyz v te dobe sme se ani neznali zda to budou nejak teda posuzovat nebo ne. abych jim jeste od toho unora co mi dali nemusela vracet. dekuji…dale bych se chtela zeptat v zari mi konci rodicak na syna, zda kdyz jsem tehotna a do prace jit nemohu kvuli ryzikovemu tehu, jestli budu pobirat nejakou podporu nebo ne at z pracaku nebo socialky? dekuji moc za rady jelikoz jsem uplne zmatena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8876
27.6.16 19:14

V prvé řadě chci popřát hodně štěstí, když už druhé dítě si pořizuješ za svobodna ať Tě nový přítel opět neopustí. :kytka: a nezůstaneš sama se dvěmi dětmi…
Kdybys měla v práci smlouvu na neurčito, přešla bys po konci rodičáku klidně na nemocenskou a před porodem opět pobírala mateřskou a pak rodičák.
Protože práci nemáš, vypočítají nějaké drobné z rodičáku - okolo tří tisíc a bude se to snižovat…podpora tuším pět měsíců a pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.16 19:20

Dekuji mockrat spon teda neco do toho dalsiho rodicaku. a nevite jak je to s tim prispevkem nadite? zechcou po priteli vypis z roku 2014 a v zari budou chtit z roku 2015 kdyz my jsme spolu v domacnosti az od unora 2016,bude setedy neco resit zpetne, kdyz v tech letech jsme seani neznali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
27.6.16 19:24

@Maminanadruhou zpětně ne, ale zřejmě od doby, kdy spolu žijete.
Já beru taky přídavky na děti, bydlím s nimi sama, přítele mám, ale jezdím já k němu, jen víkendově, nemáme společnou domácnost. A paní mi říkala, že kdyby se něco změnilo, kdybych s někým bydlela (a je jedno jestli je to přítel nebo třeba rodiče), tak se to musí hlásit. Příjmy se vždycky dokládají takhle zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
27.6.16 19:27
@Maminanadruhou píše:
Dekuji mockrat spon teda neco do toho dalsiho rodicaku. a nevite jak je to s tim prispevkem nadite? zechcou po priteli vypis z roku 2014 a v zari budou chtit z roku 2015 kdyz my jsme spolu v domacnosti az od unora 2016,bude setedy neco resit zpetne, kdyz v tech letech jsme seani neznali?

Jsi těhotná s někým, koho znáš až od roku 2016? Ne, že by mi do toho něco bylo, ale na to, že je červen a ty už máš jeden vztah se špatným koncem za sebou, to je teda fofr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.16 19:28

Aha, ale nam pani i rekla ze pokud ty pritelovy prijmy nedolozime pozastavuji mi prispevek nadite ktere neni jeho…takze vlastne to ze jim to tam podam a oni budou mit prijmy od pritele a jestesmenebyli spolu tak to ani nemusi resit? kdyz to ani neovlivni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.16 19:32

@hanka.br. uz se zname dele jen to dopadlo takto krasne..s otcem prvniho ditetenejsem od otehotneni jelikoz jsem ho opustila ja kvuli jeho nevhodnym kecum a chovani i kdyz maleho chtel.ale to je z jineho soudku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
27.6.16 19:33

@Maminanadruhou no pokud příjmy doložíte a nevejdete se, tak ti ho pozastaví. Stejně jako když nedoložíte vůbec. Jde o to že teď žijete ve společné domácnosti, takže se situace změnila a nárok na přídavky se přehodnotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.16 19:36

A to sehodnoti z pritelova hrubeho prijmu zaten rok2014? Plus meho rodicaku v tom samym roce? V tom roce sem bydlela sama a pobirala prispevky na bydleni a zivobyti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
27.6.16 19:40

Já chápu, že jsem zcela OT, ale…
Kdybyste se místo neustálého množení raději naučili česky a zkusili si na své děti vydělat!
(nemusíte reagovat, nemá to smysl)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.16 19:43

@anonymouss..reaguji rada..na potrat nepujdu kdyz uz se stalo…a jsem ceska tak nemusite vykrikovat..ne kazdy umi psat bez chyby..ne kazdy ma zaplou automatickou opravu slov :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
27.6.16 19:46
@Maminanadruhou píše: @anonymouss..reaguji rada..na potrat nepujdu kdyz uz se stalo…a jsem ceska tak nemusite vykrikovat..ne kazdy umi psat bez chyby..ne kazdy ma zaplou automatickou opravu slov :potlesk:

Já Češka nejsem a přesto česky umím. Každý, pokud by chtěl a snažil se, umí psát bez chyby. Prostě se to nedá číst.
Nikoho neposílám na potrat, panebože.
Jsou i jiné způsoby ochrany. A tu pohádku o těhotenství přes HA, kondom, tělísko a včasné vyndávání - všechno zároveň, si povídej jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.6.16 19:48

@Maminanadruhou bydlíte spolu, tak chlap samože musí doložit příjem. A bo se dokládá rok zpětně, tak je fuk, že jste se neznali, musí doložit stejný rok, jako všichni ostatní. Co se týče zbytku - pokud se nahlásíš na úp, tak 5 m podpora, tuším 3600 první 2 měsíce, pak ještě míň. Na jakékoliv soc. dávky bude počítán i chlap, tudíž bydlíte spolu, jste spolu počítaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.6.16 19:49
@Maminanadruhou píše:
Aha, ale nam pani i rekla ze pokud ty pritelovy prijmy nedolozime pozastavuji mi prispevek nadite ktere neni jeho…takze vlastne to ze jim to tam podam a oni budou mit prijmy od pritele a jestesmenebyli spolu tak to ani nemusi resit? kdyz to ani neovlivni?

budou je normálně počítat, proč by neměli? kdy jste se seznámili je každýmu putna, bydlíte spolu, hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
27.6.16 19:50

Kromě příspěvku na bydlení, pokud paní bere, tam záleží zda přítel bude mít stejné TB. U ostatních se většinou jedná o společnou domácnost a to tady bude a je, takže se budou muset doložit jeho příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat