Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě kámoš neustále posílá fotky z honů. Zkrvavení kanci, lišky, srnci, uřezané hlavy. Nemám to rád. Kdybych to ale netoleroval nebyl by to můj kamarád.
Twl, vůbec jsem nevěděla, že v dnešní době něco takového je možné. Tak to bych nedala ani náhodou.
S manzelem jsme oba myslivci. Pokud na to nemáš žaludek, opust ho. Myslivost není koníček, ale součást života.
Myslivce bych nedala, vůbec. Maximum je pro mě rybaření, i u toho mi vadí být.
@LiduNe píše:
Twl, vůbec jsem nevěděla, že v dnešní době něco takového je možné. Tak to bych nedala ani náhodou.
Tak si nech poslat fotky z drubezaren nebo jatek a prestanes jist maso. Twl.taky je to mozne.
Pro mě by tohle bylo naprosto neakceptovatelné. Prostě týrá zvířata a hotovo.
Nešla bych teda s žádným myslivcem ani na první rande, respektive kdyby mi to řekl až v průběhu, normálně bych se zvedla a odešla. Takovou k nim mám averzi.
Jinak samozřejmě vím, jaká je jejich náplň práce a že jsou potřeba, o tom to není, prostě osobní averze.
Já to taky nemám rada, stejně jako nemám třeba rybaření, jako mi třeba není příjemné, ze doma někdo chová zvířata (hlavně Králíky) na maso apod. S myslivcem bych byt nemohla, to mi z toho přijde nejhorší. Jako chápu ze je to do jisté míry potřeba, třeba kvůli přemnožení zvěře, ale brala bych to jako nezbytnou práci a ne ze si tyhle věci někdo užívá ![]()
Já myslela, že norovani s liskou je už zakázané… ![]()
@Tajemnadama pokud děláte myslivost, tak budete vědět jak to je a není.
Nicméně. Myslivost je životní styl. Pokud ti to vadí, byl by to problém a nemá to smysl. Buď to vezmeš a jedete dal a nebo to nevezmes a nemá to smysl.
Nevadil by mi myslivec, u kterého bych viděla, že má fakt zájem o přírodu, stará se o les a hony bere jako součást toho všeho. Vadil by mi myslivec, který ty hony staví na první místo, na přírodu kašle a má evidentně především potěšení ze zabíjení zvěře. Bohužel, z té druhé skupiny znám většinu myslivců.
@Kriss Tina píše:
Já to taky nemám rada, stejně jako nemám třeba rybaření, jako mi třeba není příjemné, ze doma někdo chová zvířata (hlavně Králíky) na maso apod. S myslivcem bych byt nemohla, to mi z toho přijde nejhorší. Jako chápu ze je to do jisté míry potřeba, třeba kvůli přemnožení zvěře, ale brala bych to jako nezbytnou práci a ne ze si tyhle věci někdo užívá
Ta zvěř je přemnožená proto, že ji myslivci v těch klíčových obdobích roku překrmují, aby se pěkně namnožila, ta se nepřemnoží jen tak - české lesy jsou od ní dohola vyžrané do stavu takřka „pouště“ (co do druhové rozmanitosti)…
Je to pro něj evidentně zásadní součást jeho způsobu života, se kterou pokud partnerka nesouzní, tak se těžko bude hledat nějaký kompromis… ![]()
@Ťarbík01 píše:
Já myslela, že norovani s liskou je už zakázané…
@Tajemnadama pokud děláte myslivost, tak budete vědět jak to je a není.Nicméně. Myslivost je životní styl. Pokud ti to vadí, byl by to problém a nemá to smysl. Buď to vezmeš a jedete dal a nebo to nevezmes a nemá to smysl.
Probíralo se to, a zakázané to neni.
Nejhorsi jsou myslivci, pak rybari a hned za nima sberatele babet a veteranu.
Já myslela, že norovani s liskou je už zakázané… ![]()
@Tajemnadama pokud děláte myslivost, tak budete vědět jak to je a není.
@Tajemnadama píše:
Probíralo se to, a zakázané to neni.
Moc děkuji
jsi hodná. Já žila v domnění, že se to zakázalo. Jelikož u nás norovacku zrušili.
Před dvěma roky jsme se dali dohromady s přítelem, ten dělá myslivost. Sama myslivost mi přijde fajn, sama mám ráda přírodu a jsem hodně venku. Co mi ale hodně vadí, je že chodí na norování lišek a organizuje i norovací zkoušky. Snažila jsem se to respektovat, přestože je mi to proti srsti, nicméně v poslední době přichází téma společného bydlení. On bydlí na své farmě, kde i chová ty lišky na zkoušky. Je nám oběma okolo 30, mluvíme o dětech atd, a já přemýšlím, že prostě děti nechci vychovávat v tom, že tohle je v pořádku. Nejde mi uspořádat si myšlenky v hlavě.. Mluvili jsme o tom, ale ne tak do hloubky, že vlastně možná i zvažuju rozchod, přestože by to pro mne byla rána
Prosím anonym, chodí sem společní známí a nechci, aby věděli, že to je ode mne.