Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lexter píše:
Mě kámoš neustále posílá fotky z honů. Zkrvavení kanci, lišky, srnci, uřezané hlavy. Nemám to rád. Kdybych to ale netoleroval nebyl by to můj kamarád.
myslivci jsou primitivní vrazi zvířat.
@VitaminC píše:
Nejhorsi jsou myslivci, pak rybari a hned za nima sberatele babet a veteranu.
Nejhorší že všeho jsou trpaslíci!
@Burj Chalifa píše:
myslivci jsou primitivní vrazi zvířat.
Papkala jsi dneska šunčičku? Chutnala? Ty vrahu? Myslivost je nutná, nutná ve světě kde člověk tak ovlivňuje přírodu. Samozřejmě i mezi myslivci je banda obyčejných prasat kterým bych do ruky nedal ani stříkací pistolku. Já s většinou umím vyjít i když po lesích lítám se psem celé dny. Většinou je najdu jak dosypávají krmelce.
Vrazi zvířat… ![]()
No velká část lidí si kupuje vejce… Chov v klecich jim vůbec při papkani vajíček nevadil. Doufám že lidi vědí, jak vypadá chov v kleci. A že když se slepice vynese, tak ji nikdo nebude platit slepici důchod a šup s ní pryč.
Maso a masné výrobky taky dost lidí ji. A nevadí jim, jak je zvíře vystaveno stresu (převoz na jatka, mačkání se při převozu a na jatkach, ne milé zacházení na jatkach…)
Kdyz je zvíře vystaveno stresu, je to poznat i na mase.
Kazdy kdo chová něco na maso ví, že se zvířetem před porážkou a zajisté i během chovu musí zacházet s největši slušnosti. I u králíků je poznat špatna porážka, kdy je třeba králík vystaven stresu, zátěži atd.
To samé u drůbeže. Když se při porážce někde omylem bouchne, tak hned vznikne podlitina.
To by tu člověk mohl vypisovat sloh. Jak se starat o zvířata od začátku až do konce.
@Ťarbík01 píše:
Vrazi zvířat…
No velká část lidí si kupuje vejce… Chov v klecich jim vůbec při papkani vajíček nevadil. Doufám že lidi vědí, jak vypadá chov v kleci. A že když se slepice vynese, tak ji nikdo nebude platit slepici důchod a šup s ní pryč.
Maso a masné výrobky taky dost lidí ji. A nevadí jim, jak je zvíře vystaveno stresu (převoz na jatka, mačkání se při převozu a na jatkach, ne milé zacházení na jatkach…)Kdyz je zvíře vystaveno stresu, je to poznat i na mase.
Kazdy kdo chová něco na maso ví, že se zvířetem před porážkou a zajisté i během chovu musí zacházet s největši slušnosti. I u králíků je poznat špatna porážka, kdy je třeba králík vystaven stresu, zátěži atd.
To by tu člověk mohl vypisovat sloh. Jak se starat o zvířata od začátku až do konce.
To samé u drůbeže. Když se při porážce někde omylem bouchne, tak hned vznikne podlitina.
Právě, náš bývalý veterinář měl svou farmu a zvířata střílel zezadu, aby nic nevěděla. Myslivci (snad většina) taky zabijí nicnetušící zvěř. Bez stresu, bez zajetí, bez mučení.
@HloupýFlop píše:
Právě, náš bývalý veterinář měl svou farmu a zvířata střílel zezadu, aby nic nevěděla. Myslivci (snad většina) taky zabijí nicnetušící zvěř. Bez stresu, bez zajetí, bez mučení.
Jo přesně tak je to nejlepší. Zvíře nic netuší a tak je to nejlepší.
Vetsina myslivců zvěř ulovi na první ránu.
Bohužel se stane, že se tak nepovede (z několika důvodů), poté musí vystřelit rychle znovu. Pokud zvíře odejde, tak musí jít za nim a dohledat ho. A z toho každý myslivec (slušný myslivec) je špatný. Jelikož přemýšlí, zda zvíře netrpí, proč odešlo atd.
Třeba jelen je fakt tank. Ten i když dostane střelu přímo do srdce, tak ještě dokáže běžet několik metrů. Nechápu jak, fakt ne. Ale je to tak.
Nejhorší, ale doopravdy nejhorší co je, tak to jsou pitlaci.
To je taková spodina lidstva.
Bohužel to je poté smutný pohled ![]()
Nezastávám se tu myslivců. Jsou slušní myslivci a s prominutím hovada co nedodržují zásady myslivosti.
Ale bohužel to je všude. Ale o myslivosti, myslivcich, zvěřině, loveckych psech atd. něco vím, tak mám v tomhle přehled.
Ale dneska jsem si třeba rozšířila vědomosti ohledně norovani. ![]()
Nemam rada, kdyz nekdo muci zvirata, lidi, kohokoliv, to je neodpustitelne…ale kdyz myslivec zastreli zvire, je to rychle a neprozivam to, maso jim a nejsm prokrytec, abych na jedne strane jedla zvirata a na strane druhe odsuzovala ty, co je zabijeji
…A taky si nedelam iluze, kdyby zvirata mohla, taky by nas zrali a nektera to delaji. Zivot je boj. Mamky pritel je myslivec a je uplne v pohode, zadnej psychous, hodnej chlap. Myslivec, by mi nevadil. Neni treba byt tak outlocitna. Leda by jsi byla veganka, pak by jsi na to mela pravo, jinak si prosimte na nic nehraj.
@Ťarbík01 Brigády jsem měla různě po vojenských a vždycky nás ubytovali někde na myslivně. A opravdu ani jeden ze stovek myslivců neměl ze zabíjení radost. A taky proto tolik pijou si myslím….samozřejmě něco jiného je hon a tak, tam jde o trofeje, to chce jiné nastavení v hlavě, oprostit se od emocí.
No a největší zrůdu jsem měla skoro pod nosem, kamarádky otec. To bylo něco no. Přitom nadlesní, teď už ho naštěstí nevídám.
Co tusim, tak ofiko norovani se smi pouze bezkontaktne.
Na druhou stranu, pak takovy pes prijde do praxe a je v haji.
Jinak myslivce fakt nemusim. Hlavne to jejich rozdeleni zvirat na zver skodnou a lovnou, to je uz par desitek let uplne zastaraly koncept…
Myslivost je zivotni styl, pokud to neni tvuj salek kavy, nemuzete si dlouhodobe rozumet.
@VitaminC píše:
Nejhorsi jsou myslivci, pak rybari a hned za nima sberatele babet a veteranu.
A co slepice, co pro jistotu koníčky nemají vůbec, a tak radši sedí doma a hledají, co by ještě chlapovi mohly zakázat?
@fera21 píše:Ňuňuňu.
A co slepice, co pro jistotu koníčky nemají vůbec, a tak radši sedí doma a hledají, co by ještě chlapovi mohly zakázat?
@HloupýFlop no u nás někteří myslivci piji a někteří ne. ![]()
Ale myslím si, že to není spojené s myslivosti. Jelikož mají a měli problém s alkoholem i bez myslivosti. ![]()
Ale to má dost lidí v naší zemi. Jelikož u nás je společnost dost benevolentni, co se týče alkoholu. ![]()
Hon beru jako společenskou akci. Takže po honu, kdy si jdou sednout a probrat zážitky z lovu, tak alkohol chápu.
I kdyz jsme byly s kamarádkou na ponahankovem posezení, tak jsme nepily. Ale dostatečně jsme se pobavily
Jelikož to byly perly, co dokázali chlapci vypustit.
Ale to asi taky nemá spojitost s myslivci. ![]()
No otec tvé kamarádky je neskutečne, ale neskutečne hov.do a doufám, že ho někdo někdy natočí a preda to PČR.
Nicméně po zkušenostech si myslím, že PČR to smete a nebo spíše zamete pod stůl.
Ale opět… Je to jen o lidech. Některý policista dělá svoji práci jak má a některý si to tam jen odsedi ![]()
Norování je potřeba, lišky jsou svině, když učí mladé vlezou na zahradu a zadavi třeba deset slepic, jen zabijou, ani to neji, vlastní zkušenost… A když se zabijou velké lišky, to se tam mají ty malé nechat chcípnout hlady? Není humanejsi je zabít? Jinak trénovat psy na živé liščata nebo lišky se nemůže jen tak, musí být v kleci. A vy co tady píšete jak je to hrozné to zabíjení, vy nejite maso z mekáče, KFC a z obchoďáku? Jste vegani? To maso z konvekce je tisíckrát horší než zastřelené myslivcem, ty zvířata v konvekčních chovech trpí celý svůj bídný život!! Myslivci jsou potřeba, teď po kůrovci je potřeba podsazovat lesy, bez myslivců a regulace zvěře by nevyrostlo nic! A nemusím říkat jak jsou lesy potřebné zejo? A deti by se měli vychovávat v tom, že maso je vzácnost, musí umřít zvíře aby ty jsi mohl jíst maso, ne že se kupuje v obchoďáku. Já než jsem měla děti jsem byla 15 let vegetarian, teď bych si maso z konvekce nekoupila, jen domácí nebo bio, jsem vystudovaný ekolog, mám manžela myslivce, příroda je u nás láska na celý život.
Muži v zeleném jdou mimo mě. Pokud je o nich zmínka, bývá to většinou, když se omylem postřelí dva myslivci. Pokud jinak vzah klape, rozumíte si a jde to ke společnýmu bydlení, nevím, jestli bych to ukončil, každopádně některý myslivecký zvyky jsou trochu přežitek.