Přítel a myslivost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24851
12.5.23 14:43

@Lepierová
:,( každé týrání a násilí mne bolí… :,(
to je děs, co píšeš
hlavně mi to vadí na těch, co se neumí dostatečně bránit (zvířata, děti, senioři… :,( )
když vidím třeba farmu utýraných zvířat, mám husí kůži a kudla v kapse se otvírá.. zasloužili by si to, co způsobují…
ale ono se jim to (jednou, zadlouho) vrátí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
12.5.23 15:00
@lilith1 píše:
Mne zase kamos myslivec ukazoval jake prasa.ny delaji pejsanci co zdrhnou do lesa. Strhnou srnu i potrhaji koloucha nojo ale to pejskari nechteji slyset..vubec se nedivim ze je pak myslivci likviduji.

Prosímtě kolik srn za rok strhnou psi, co utekli, a kolik srnčího postřílejí myslivci? Myslím, že ten poměr bude min stonásobný ve prospěch myslivců. To nikdy nechápu, jak mají děsnou starost, aby pes nešel ani 10 cm od cesty, protože chudinka srnečka, a pak jí nasypou krmení pod posed a rovnou střílí. Pravý důvod, proč většina těhle lidí chce střílet po psech je, že je prostě baví zabíjet a užívají si to privilegium, že nad zoufalým majitelem psa mají nějakou moc. Za mě total ekl.
Btw znám hodně lidí, co mají někteří dost velké a nevychované psy, za x let jsem zažila 1×, že velký knírač strhnul srnu a 1×, že catahoula strhnul sousedovi ovci, jinak nic. Většina psů by srnu ani strhnout nedokázala, tak se můžeme bavit možná o štvaní zvěře a možném úhynu březí zvěře nebo srnčat, ale těm zase hrozí větší nebezpečí při sekání luk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
12.5.23 15:20
@VitaminC píše:
Nejhorsi jsou myslivci, pak rybari a hned za nima sberatele babet a veteranu.

Je fakt, že myslivci jsou solidní sebranka. Mám mezi nimi pár známých a přijde mi, že většina z nich jsou devianti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
12.5.23 15:28

Myslivci jsou jak kteří, potkala jsem se s oběma druhy. Bezmozci jsou bohužel víc vidět, než ti, co v zimě nosí do krmelců seno. Nejsem myslivec, ale měla jsem jezevčíka, se kterým jsem dělala kvůli uchovnění lovecké zkoušky. I to norování. Je nutno říct, že v Česku se dělá výhradně bezkontaktní norování, tzn. liška je v noře od psa oddělena mřížkou a vůbec spolu nepřijdou do kontaktu. Byla jsem se podívat na několika zkouškách a ty lišky to měly vždycky tzv. na háku. Prostě byly zvyklé, nezajímalo je to. Byly pěkné, dobře živené, žádné chudinky. Rozhodně to není tak, že se za liškou do nory vypustí pes a někde se tam pak dorvou. Realita je taková, že na té lišce se to norníci nějak naučit musí. Od té doby, co se očkuje proti vzteklině a prakticky vymizel svrab, se lišky přemnožují a žádného nepřítele v přírodě nemají, musí to regulovat člověk. Kdyby to nedělal, vymizí zajíci, bažanti, křepelky. Liška je schopná zadávit i srnče.
Pokud by můj přítel choval lišky v pěkném čistém prostředí a velkém výběhu, tak by mi to nevadilo. Taková je realita. Kdyby u nás byly nemoci - psinka, vzteklina, atp. + velké šelmy, příroda by si to ukočírovala sama. Takhle to holt musíme dělat za ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30873
12.5.23 15:30
@marg píše:
Pro mě by tohle bylo naprosto neakceptovatelné. Prostě týrá zvířata a hotovo.
Nešla bych teda s žádným myslivcem ani na první rande, respektive kdyby mi to řekl až v průběhu, normálně bych se zvedla a odešla. Takovou k nim mám averzi.
Jinak samozřejmě vím, jaká je jejich náplň práce a že jsou potřeba, o tom to není, prostě osobní averze.

A co řezník nebo někdo, kdo pěstuje maso? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9772
12.5.23 15:38
@Lorre píše:
A co řezník nebo někdo, kdo pěstuje maso? :P

Máš na mysli vědce biotechnologa? To jsou náhodou moc chytří lidi, proč by měl být problém jít s někým takovým na rande? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
12.5.23 15:51

@Lorre
S někým, kdo pracuje na jatkách, bych nejspíš taky nebyla, ale nevím…ale s patologem klidně :mrgreen:
Ti myslivci, to spíš vychází z nějakých mých zkušeností, jak jsem jich pár poznala, byla to doslova esence buranství v tom nejčistším slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
12.5.23 16:20

Já nemám obecně nic proti lovu, ty zvířata mají v lese slušný život a v jejich ulovení nevidím nic špatného.
Ale norování je přece jenom krvavá zábava pro totální deg… To nemá žádný význam kromě toho, že se mi líbí týrání a masakrování a v té chvíli si asi nemusím pokládat otázku, zda chci s takovým člověkem být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.5.23 16:26

Vzpomněla jsem na na své dva bývalé kolegy - myslivce, co měli norování za ohromnou zábavu a pokaždé se nemohli dočkat konce pracovní doby že půjdou norovat. Nahrávali si to na mobil a vážně bych nikomu nepřála slyšet naříkat vynorovaná liščata.
Ale vím o mysliveckém spolku co dělá pro přírodu maximum toho dobrého a dávají do toho svůj čas i peníze, ať už se jedná o vyrábění budek pro divoké kachny, senoseče, či přikrmování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.5.23 16:34

Nevím, jak s těma liškama. Ale pracovala jsem v lese (lesnictví ve vojenských újezdech) a fakt mi nikde nikdo nepřišel jiný. Prostě loví a zabíjí (chápu, že následně splachují nepříjemné svědomí).

Sama jsem z podvojenské oblasti a jak jsem tam s děckama ze sousedství lítala halabala, tak bych si dnes netroufla. Přemnožení divočáci, potvrzený vlk, mufloni. Děti tam jezdí každý týden a naši už je do lesa radši neberou….

Kamarádka měla otce nadlesního u nás. Bral nás občas na obhlídku. Popisoval, jak střelil srnu schválně (!!) bokem, aby ji mohli psi dotrhat (slovenští kopovi), že u toho stál a smál se, jak se cuká. Jo z toho je mi dost zle. Jsou bohužel takoví.

Ale hon nebo lov - nebudu soudit, jím maso. Kdybych to měla dělat, tak jsem vegan :nevim: Nemám na to, proto si netroufám říct něco proti těm, kteří to udělají za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30873
12.5.23 16:47
@Jahru píše:
Máš na mysli vědce biotechnologa? To jsou náhodou moc chytří lidi, proč by měl být problém jít s někým takovým na rande? :think: :mrgreen:

Tak samozřejmě jsem myslel člověka co pěstuje zvířátka aby je pak mohl zabít, naporcovat a prodat ho jako produkt 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
12.5.23 17:38
@Mariane.B píše:
Já nemám obecně nic proti lovu, ty zvířata mají v lese slušný život a v jejich ulovení nevidím nic špatného.
Ale norování je přece jenom krvavá zábava pro totální deg… To nemá žádný význam kromě toho, že se mi líbí týrání a masakrování a v té chvíli si asi nemusím pokládat otázku, zda chci s takovým člověkem být.

Jasně že existují hovada, která baví norovat liščata a dělat ještě horší svinstva.
Ale žádný slušný myslivec nestojí o to, aby mu psa v noře dotrhala liška. Chytrý norník tu lišku vyžene a venku ji myslivec střelí. Tak by to mělo správně probíhat.
Nejdřív si prosím zjisti fakta a pak komentuj, urážíš tím všechny slušné myslivce, kteří ví, co je to etika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 19:10

Nepopírám, že myslivost má i své ušlechtilé stránky, ale z vlastní zkušenosti - je to banda ožralých sadistů. Čest výjimkám.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
12.5.23 19:11
@lilith1 píše:
Tak si nech poslat fotky z drubezaren nebo jatek a prestanes jist maso. Twl.taky je to mozne.

Uklidni se. Maso nejím téměř 30let. O velkochovech mi nemusíš nic vykládat. Jen tuhle perverzitu s liškou jsem ještě nezala.

• Citovat
  • Upravit
2075
12.5.23 19:32

Tak jsem si musela pustit Tučka - Halali hiphop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat