Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou myslivci, co pro lesy něco dělají atd. Ti jsou potřeba.
A pak jsou „myslivci“, které zajímají jen ty hony. Ale pokud dodržují pravidla, asi je ti první na něco potřebují.
A pak poblíž místa kde jsem vyrostla máme pana hraběte, co má spoustu lesů. Chová tam v jedné velké kleci stovky bažantů. A jednou za čas mu přijede x starých němců, kteří mají problém střelit stodolu. A je akce.
Všude pobíhají krotcí bažanti, které můžete chytit do ruky. A v okolí se potulují ožralí chlápci, kteří se nebojí střílet na návsi vesnice. A lidi se v tu dobu bojí chodit ven. A těm se říká kre.teni. ![]()
@Lucie_Sx píše:
Nemam na mysli oplocenky, ale soukrome obory tzv. pro chov zvere, o velikosti desitek az stovek hektaru, je to jeden z mala legalnich (bohuzel) zpusobu jak zaplotit soukromy les.
Se zveri a ekologii to ve skutecnosti nema lautr nic spolecneho.A jako krajinny ekolog bys mela vedet, ze k udrzeni biodiverzity a ochrane zvirat nepotrebujeme obory, ale razantni zmenu zpusobu hospodareni v zemedelstvi a lesnictvi.
Mám pár takových mezi známými a někteří ve svých „oborách“ žádnou zveř neřeší - je to čistě z důvodu, že je teď v módě mít vlastní kus zeměkoule obehnaný plotem. Ideálně aby součástí toho byl i nějaký rybník s tím se potom lépe chlubí. Na plzeňsku znám i člověka, který má svou „oboru“ obehnanou plným betonovým plotem cca 2,5 metru výšky. Aby tam lidé nejen nelezli, ale ani nekoukali… Je to jak vojenský objekt a zabírá to pořádný kus lesů. Některé chataře tak v podstatě odřízl od přístupu do přírody a tuhle hrůzu mají několik metrů od svých chat.
@Lucie_Sx píše:
Nemam na mysli oplocenky, ale soukrome obory tzv. pro chov zvere, o velikosti desitek az stovek hektaru, je to jeden z mala legalnich (bohuzel) zpusobu jak zaplotit soukromy les.
Se zveri a ekologii to ve skutecnosti nema lautr nic spolecneho.A jako krajinny ekolog bys mela vedet, ze k udrzeni biodiverzity a ochrane zvirat nepotrebujeme obory, ale razantni zmenu zpusobu hospodareni v zemedelstvi a lesnictvi.
Já jsem ani nepsala že potřebujeme obory! Ale lesy! Ty potřebujeme
potřebujeme aby vyrostly, zadržovala se tam voda, to stejné samozřejmě na polích, pole s kukuřicí nezadrží ani prd, ale zemědělství je jiná kapitola, u nás katastrofa s pohledu krajinné ekologie, to ano.
Úchyla, který se zabývá a libuje si v norovani bych si nejen nevybrala za partnera, ale rovnou bych ho kopla do rozkroku, potkat ho. Už mne unavujou ty obhajoby myslivosti, procento lidí, kteří mezi myslivci opravdu miluji přírodu a zvířata je mizivý a udělalo by líp, kdyby se z komunity těchhle zamindrakovanejch de*menu samo vyclenilo a pomáhali radši v nakym jiným spolku.. Jen si najdi videa, jak to norovani probíhá a dokoukej to až do konce, možná pak pochopíš, jakyho člověka zrůdu máš vedle sebe. Nejde jen o to, že ty lišky chová, ale že se toho vůbec účastní, prase. A pro rejpaly, kteří začnou s masem a velkochovama, ano, vím o tom a nejsem pokrytec, u sebe jsem začala už dávno.
@Malé ukulele píše: Úchyla, který se zabývá a libuje si v norovani bych si nejen nevybrala za partnera, ale rovnou bych ho kopla do rozkroku, potkat ho. Už mne unavujou ty obhajoby myslivosti, procento lidí, kteří mezi myslivci opravdu miluji přírodu a zvířata je mizivý a udělalo by líp, kdyby se z komunity těchhle zamindrakovanejch de*menu samo vyclenilo a pomáhali radši v nakym jiným spolku.. Jen si najdi videa, jak to norovani probíhá a dokoukej to až do konce, možná pak pochopíš, jakyho člověka zrůdu máš vedle sebe. Nejde jen o to, že ty lišky chová, ale že se toho vůbec účastní, prase. A pro rejpaly, kteří začnou s masem a velkochovama, ano, vím o tom a nejsem pokrytec, u sebe jsem začala už dávno.
Hlavně že sis ulevila. ![]()
@KalamityJohn píše:
Hlavně že sis ulevila.
Docela ano, děkuji.
@KalamityJohn píše:
Co to plácáš?
Plácáš tady akorat ty - ty kamizolko zelená 🤣
@KalamityJohn píše:
Ale bez větších znalostí problematiky je nazýváš hovady? Ulevilo se ti aspoň?
Ano ulevilo, ano nazývám a nazývat je hovady budu ty ctyri z peti, souseda ne - to je totiz myslivec, ktery se o les a zvěř stara, ne dement, ktereho tesi si vystřelit na cokoliv se hýbe.
Mozna si nekdy na to norovani s odrostlymi lisčaty dojdi a pak mam tu popis, jaky je to zazitek, hlavne ty zvuky nejen lišek, mlácením klacky do jam nebo biti lišky, která visi hlavou dolu za ocas na rozdrazdeni a potom i psů, do kterých majitel kope jen proto, ze nechce vlézt do norovací jámy..
A nikdy bych se nestehovala ke chlapovi, kterej ma u baraku, i kdyby to nakrasne byl Hilton, kotce a chova v nich lišky na norovani ![]()
@rmot píše:
Mám pár takových mezi známými a někteří ve svých „oborách“ žádnou zveř neřeší - je to čistě z důvodu, že je teď v módě mít vlastní kus zeměkoule obehnaný plotem. Ideálně aby součástí toho byl i nějaký rybník s tím se potom lépe chlubí. Na plzeňsku znám i člověka, který má svou „oboru“ obehnanou plným betonovým plotem cca 2,5 metru výšky. Aby tam lidé nejen nelezli, ale ani nekoukali… Je to jak vojenský objekt a zabírá to pořádný kus lesů. Některé chataře tak v podstatě odřízl od přístupu do přírody a tuhle hrůzu mají několik metrů od svých chat.
Presne to myslim, strasne toho pribyva, staci se podivat na Mapy
. Defacto nepristupna zona, klidne jinym lidem primo za barakem, ano.
@Hanka1 píše:
Ano ulevilo, ano nazývám a nazývat je hovady budu ty ctyri z peti, souseda ne - to je totiz myslivec, ktery se o les a zvěř stara, ne dement, ktereho tesi si vystřelit na cokoliv se hýbe.
Mozna si nekdy na to norovani s odrostlymi lisčaty dojdi a pak mam tu popis, jaky je to zazitek, hlavne ty zvuky nejen lišek, mlácením klacky do jam nebo biti lišky, která visi hlavou dolu za ocas na rozdrazdeni a potom i psů, do kterých majitel kope jen proto, ze nechce vlézt do norovací jámy..
A nikdy bych se nestehovala ke chlapovi, kterej ma u baraku, i kdyby to nakrasne byl Hilton, kotce a chova v nich lišky na norovani
Taky jsi hovado ale hlavně že ti chutná a že je ti hej ![]()
@rmot píše:
A co je přesně špatně na tom, že si někdo oplotí svůj pozemek? Je nějaká povinnost nechávat cizí lidi courat po soukromým pozemku?
Zřejmě žiju už moc dlouho v normální zemi a tyhle názorové pozůstatky ze socíku už blbě chápu.
@KalamityJohn píše:
A co je přesně špatně na tom, že si někdo oplotí svůj pozemek? Je nějaká povinnost nechávat cizí lidi courat po soukromým pozemku?
U nas v CR ano. Rika se tomu prostupnost krajiny nebo tak neco.
Mame tu huste osidleni, podrobnou sit turistickych stezek a po tech cestach si muze chodit kdo chce kam chce, les se proste nezaplocuje.
@KalamityJohn píše:
A co je přesně špatně na tom, že si někdo oplotí svůj pozemek? Je nějaká povinnost nechávat cizí lidi courat po soukromým pozemku?Zřejmě žiju už moc dlouho v normální zemi a tyhle názorové pozůstatky ze socíku už blbě chápu.
Ono to je hlavně o hustotě osídlení. Oplocení klasického pozemku ano. Sám mám kolem pozemku u baráku plot a nelíbilo by se mi, kdyby mi ho někdo přelézal, protože si chce zkrátit cestu. Ale lesů máme už tak málo vzhledem k hustotě obyvatel, že když si každý oplotí ten svůj, jako že je to obora, tak se do lesa prakticky nedostaneš, pokud nebudeš mít ten svůj kousek lesa. Už takhle, když vyrážíme na výlety, je to občas kličkovaná mezi pastvinami a oborami. Volně prostupné krajiny pomalu ale jistě ubývá slušným tempem.
@KalamityJohn píše:
Taky jsi hovado ale hlavně že ti chutná a že je ti hej
Chutná, děkuji za přání kamizolko
![]()