Přítel a myslivost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2200
12.5.23 13:55

Já tedy znám dost myslivců a je to tak 50 na 50.
50% bych vzala zbrojak a zakázala myslivost do konce života.
Zbylou skupinu, co dělají myslivost tak jak se má, tak chápu.

Nejvíc přemnožena zvěř je v místech, kde jsou pole a pěstuje se kukuřice atd.
Prostě dostatek příjmu potravy. Pokud by myslivci zvěř nelovili, tak po jich bude chtít zemědělec škody na urode. A to nejsou škody v řádu tisice nebo desetitisíce. To jsou klidně škody vyčíslene na 300 tisíc. :nevim:

Ale i tak má myslivost svá pravidla: jakože se nestrili vodící kus, plná bachna atd…

Ale to už by tu byla opět debata o něčem jiném.

Pokud zakladatelce vadí styl života jejího partnera, tak pokud se s tím nedokáže srovnat, nemá vztah smysl.

Příspěvek upraven 12.05.23 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805

Já myslela, že norování na živé lišky je už zakázáno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
@Ťarbík01 píše:
Já myslela, že norovani s liskou je už zakázané… :think:
@Tajemnadama pokud děláte myslivost, tak budete vědět jak to je a není.

Nicméně. Myslivost je životní styl. Pokud ti to vadí, byl by to problém a nemá to smysl. Buď to vezmeš a jedete dal a nebo to nevezmes a nemá to smysl.

Moc děkuji :hug: jsi hodná. Já žila v domnění, že se to zakázalo. Jelikož u nás norovacku zrušili.

Chodi se normalne norovat, ale myslivec co ma nějaké morální zásady nenoruje liscata. Ovšem i tací mezi námi jsou… :nevim: A ne každý má psa, a ne každý má vhodného psa k norovani. :)

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
@hopsalka píše:
Já myslela, že norování na živé lišky je už zakázáno?

Není.

• Citovat
  • Upravit
2200
12.5.23 13:59
@Tajemnadama píše:
Chodi se normalne norovat, ale myslivec co ma nějaké morální zásady nenoruje liscata. Ovšem i tací mezi námi jsou… :nevim: A ne každý má psa, a ne každý má vhodného psa k norovani. :)

Jo jo jo bohužel je to jedinec od jedince.
Na honech jsem zažila myslivce, co by za svého psa při honu dychal, ale také myslivce, co se choval ke svému psu jako idi. t. :nevim:

Prostě jako všude je to jedinec od jedince.
Myslivost má svá pravidla, morální hodnoty atd. Bohužel dneska si z toho dělají někteří dobrý přivydělek a vypadá to někdy jak na golfu. :nevim: Vybavení za statisíce a místo pořádného honu se domlouvá obchod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
12.5.23 14:03
@Ťarbík01 píše:
Jo jo jo bohužel je to jedinec od jedince.
Na honech jsem zažila myslivce, co by za svého psa při honu dychal, ale také myslivce, co se choval ke svému psu jako idi. t. :nevim:Prostě jako všude je to jedinec od jedince.
Myslivost má svá pravidla, morální hodnoty atd. Bohužel dneska si z toho dělají někteří dobrý přivydělek a vypadá to někdy jak na golfu. :nevim: Vybavení za statisíce a místo pořádného honu se domlouvá obchod. :nevim:

Mas pravdu. Já na honu zažila staršího chlápka co do svyho psa i kopal. Prostě ko.kot. Ale páni to měli zaplacene (poplatkovy lov), tak držet ústa a krok. :?

• Citovat
  • Upravit
2200
12.5.23 14:09
@Tajemnadama píše:
Mas pravdu. Já na honu zažila staršího chlápka co do svyho psa i kopal. Prostě ko.kot. Ale páni to měli zaplacene (poplatkovy lov), tak držet ústa a krok. :?

Tak to byl ko.ot no. :(
Ale bohužel, nenadelas nic. Honitba si na sebe holt musí vydělat a často bez poplatkoveho lovu to nejde.
Pokud členové neplatí mega za povolenku, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
12.5.23 14:12

Co k tomu říct, Myslivost je životní styl… je to o práci i o zabíjení..i o mase.. ale i o péči o zvěř a les.. ale taky o honech.. o pečínkách.. o plných mrazácích..
myslivců znám dost, nic k tomu nepindám, ale když už zabrousí řeč, tak se radši bavím o zakrmování, než o střílení..
jsem empatik, i na zvířata, nejedla jsem pár let maso a i dnes s tím nejsem úplně OK (tak ryba, kuře občas.. ale jsou masa, které nepozřu - typicky srnčí, klokan..), takže myslivce bych prostě mít doma nemohla, mají pragmatický pohled na svět (ala Darwin a potravní řetězec.. a já mám to myšlení trochu jinde…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12621
12.5.23 14:15
@Lexter píše:
Mě kámoš neustále posílá fotky z honů. Zkrvavení kanci, lišky, srnci, uřezané hlavy. Nemám to rád. Kdybych to ale netoleroval nebyl by to můj kamarád.

Mne zase kamos myslivec ukazoval jake prasa.ny delaji pejsanci co zdrhnou do lesa. Strhnou srnu i potrhaji koloucha nojo ale to pejskari nechteji slyset..vubec se nedivim ze je pak myslivci likviduji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
12.5.23 14:18

Jestli chceš mít z dětí vrahy zvířat, tak si ho vezmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
12.5.23 14:20

Taky nemám rád zbytečné týrání zvířat.
Ale taky nemám rád ty, co jsou i proti rybářům, ale pro v sámošce bez uzardění šáhnou po úhledném do fólie zabalením balíčku s masem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
12.5.23 14:22
@Kriss Tina píše:
Já to taky nemám rada, stejně jako nemám třeba rybaření, jako mi třeba není příjemné, ze doma někdo chová zvířata (hlavně Králíky) na maso apod. S myslivcem bych byt nemohla, to mi z toho přijde nejhorší. Jako chápu ze je to do jisté míry potřeba, třeba kvůli přemnožení zvěře, ale brala bych to jako nezbytnou práci a ne ze si tyhle věci někdo užívá :think:

No když je někdo chová doma v normálních podmínkách, stejně jako třeba slepice a kachny, je to mnohem lepší pro to zvíře než žít na fabrice… jinak to taky nemám rada zabíjení zvířat.. ale radši už doma na dvoře, na čerstvém vzduchu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.5.23 14:23

U nás je myslivecký spolek co od vajíček vychovává bažanty které následně vypouštějí do přírody aby na ně pořádali hony. Střílí tak do zvířete které je vychováno v zajetí, neumí pořádně lítat. Soused na vynorovaných liščatech cvičí psy. A kdoví jaký zvěrstva tyhle rádoby myslivci ještě podnikají, radši nevědět. Vůbec bych vedle sebe nesnesla myslivce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
12.5.23 14:28
@someargue píše:
No když je někdo chová doma v normálních podmínkách, stejně jako třeba slepice a kachny, je to mnohem lepší pro to zvíře než žít na fabrice… jinak to taky nemám rada zabíjení zvířat.. ale radši už doma na dvoře, na čerstvém vzduchu..

Ale to já vím, taky pisu, ze chápu ten význam ať už myslivosti, chovu apod, je mi jasne, ze taková slepice na zahradě má lepší život jak nějaké v kleci ve fabrice, ale když to zvíře jakoby znám osobně, tak je to pro mě těžší ho třeba zabit a sníst, než nějaké anonymní z jiného zdroje :D vím ze to existuje, ale když to nemám na očích, tak to dokážu vypustit nebo tolerovat, ale když ty zvířata vidím na dvoře, tak je mi jich proste víc lito pak, už to jsou jako mazlíčci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
12.5.23 14:35
@Lepierová píše:
U nás je myslivecký spolek co od vajíček vychovává bažanty které následně vypouštějí do přírody aby na ně pořádali hony. Střílí tak do zvířete které je vychováno v zajetí, neumí pořádně lítat. Soused na vynorovaných liščatech cvičí psy. A kdoví jaký zvěrstva tyhle rádoby myslivci ještě podnikají, radši nevědět. Vůbec bych vedle sebe nesnesla myslivce.

To jsou deme.nti :,( zaslouzi si to co tem zvířatům provádějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria