Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Any9 píše:
Pokud je malému rok tak už to není žádný ležící řvoucí mimino a i chlap, kteryho proste mimina nebavej, by měl bejt schopnej se s nim nějak zabavit a věnovat se mu. Ten tvuj evidentně nechce, dítě ho obtěžuje a starost o nej ještě víc. Mrzí mě to, u nás byla první dcera take neplanovana ale manžel se k tomu postavil úplně jinak. Jestli mas pocit ze váš vztah má ještě nějakou šanci, sednete si spolu a na vazno to proberte. Třeba jen vázne komunikace. Zkusila bych partnera požádat aby te v něčem zastoupil, třeba at malého koupe nebo mu dá veceri, po práci s nim muže místo motorky vyrazit ven. A to ze chlap chodí do práce je snad normální, to bych nebrala jako argument proč nemůže dojít se psem nebo si po sobě hodit špinavý prádlo do koše![]()
Když nebude ochotnej nic změnit, určitě bych s nim za každou cenu nezůstávala. Stejně to nikam nepovede když ty budeš nespokojena
Presne tak a hlavne, az si dojdes sama k tomu, ze s nim nechces zit, bude synovi treba 6 let, tak to pro neho bude o to tezsi. Ted je malinkej. Idealni doba odejit. Treba nakonec zjisti nebo vy oba, ze spolu byt chcete. Nekdy to chlapum dojde az kdyz o vsechno prijdou. Cesta zpet je vzdycky, ale setrvavat v necem, to nema cenu a cas ten bezi, ten nevratis. Jak jsi psala, ze ti to lame srdce, tak ver, ze vic ti to bude lamat srdce az syn bude starsi a starsi. Ja byt tebou, jdu k mamce jako kdyz jste rekonstrupvali to vase bydleni a byli jste kazdy doma. A pak by se videlo
@fera21 píše:
Jenomže ta fakta jsi nám nedala ty. Ale mě už je to celkem jasný. Byli jste takovej fajn pár, jakých je v tomhle věku spousta. Nic moc neřešit, budem si užívat, na děti je času dost. A nikdo vám to nemohl vyčítat. Já bych to dělal stejně. Jenže trošku vám pokulhávala vzdělanost ohledně ochrany. Ono cpát si ho do gumy je protivný, všude to tlačí, houby s tím cítíš, no a zobat každej den pilule, to je to samý. Na co by měl ten člověk ještě přes den pamatovat, že jo. Je to jako jezdit s autem, který maličko hůř brzdí. Ono se nic neděje, dokud najednou nevyjede z vedlejší ulice náklaďák. A tím náklaďákem bylo to první těhotenství. Naštěstí máme moderní zdravotnictví, v Polsku taky nejsme, takže je to řešitelné. Všechno proběhlo bez problémů, vlídný personál poradit, jak se chránit, my jsme to nějak přetrpěli a šup, po měsíci jsme zase naskočili na kobylu a rajtovali jak za starých časů. Na náklaďák se zapomnělo. A tady má ten tvůj příběh maličkou trhlinu, za kterou viníš ostatní hned dvakrát. Ona ta bestie sestřička se sekla o 14 dní. Viníš ji. Jenže ona vám k tomu nesvítila, ona vám neříkala, šukejte, ona vám nepropichovala kondomy a neschovávala prášky. Těch falírujících 14 dní by mělo pro dnešní situaci jeden jedinej důsledek. Ten váš drobeček by byl o pár dní mladší. A nás teď viníš z toho, že jsme tě na tu situaci upozornili. Ale pokračujme dál. Tohle dítě jste se rozhodli si nechat. A teď vyvstává otázka, jak se k tomu celýmu v tomhle okamžiku stavěl on. Protože, jestli jsi věděla, že je to egoista a bordelář a navíc si chce ještě chvilku užívat života, tak nemůžeš čekat, že se z něj stane otec roku. Může se přemáhat, ale jakej to má smysl? A dělal by to vůbec? U tebe zafungovala příroda, dostavily se hormony, chlapi nic takovýho nemají. Takže je to v každým případě chyba vás obou. A nesnaž se tady nakecat nic o antikoncepci. On by se pochopitelně mohl snažit, ale obávám se, že i to by vedlo k velmi brzkému odchodu někam, kde najde, to, co hledá.
Nebo uz nasel. ![]()
@lenkahav píše:
Nebo uz nasel.
A možná, že je to tak pro oba lepší.
@fera21 píše:
A možná, že je to tak pro oba lepší.
To asi je, ale tak ji to ma rict a rozejit se s ni. Misto toho to hraje na obe strany.
To jsou ti malí nezodpovědní kluci, kteří nikdy nic nemuseli, maminky za ně vše udělaly, neměli nikdy na starosti ani křečka, nemuseli doma nic, nemuseli nikde nic, a pak vyrostli, ale nedospěli.
Mámy a tátové, děláme to z těch dětí, a kluků především, samy…
A jejich partnerky v tom zhusta pokracujou, dělaj chlapům chůvy a pak to tak dopadá
Úplně vidim sebe, jak by si mi postěžoval případná snacha. Bych milého zlatého synáčka vzala za fligr a řekla mu, že takhle sem ho nevychovala, a že jestli se dal bude chovat jako malej spratek, tak mu jak malýmu spratkovi i ve třiceti dám na holou ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
To jsou ti malí nezodpovědní kluci, kteří nikdy nic nemuseli, maminky za ně vše udělaly, neměli nikdy na starosti ani křečka, nemuseli doma nic, nemuseli nikde nic, a pak vyrostli, ale nedospěli.Mámy a tátové, děláme to z těch dětí, a kluků především, samy…A jejich partnerky v tom zhusta pokracujou, dělaj chlapům chůvy a pak to tak dopadá
Úplně vidim sebe, jak by si mi postěžoval případná snacha. Bych milého zlatého synáčka vzala za fligr a řekla mu, že takhle sem ho nevychovala, a že jestli se dal bude chovat jako malej spratek, tak mu jak malýmu spratkovi i ve třiceti dám na holou
tak se chovala moje tchyne
nejvetsi vyhruzka byla, ze něco řeknu mamince ![]()
@Venetia píše:
tak se chovala moje tchynenejvetsi vyhruzka byla, ze něco řeknu mamince
A bylo to co k čemu??
já jen, jestli to jednou třeba bude mít smysl ![]()
Myslím ze to tady ještě nepadlo, diskuzi jsem docetla zběžně, kolik vám oběma je? Dítě jste zřejmě měli dřív než ste na to byli připraveny, ty ses k tomu postavila čelem a partner zřejmě ne. Pokud už jsi byla jednou na potratu a otěhotněla chvíli na to, mimco jste fakt nechtěli a přítel se s tím proste asi furt nějak nesmířil. Nemyslím si ze je na místě zakladatelku soudit, proste se to stalo. Sama jsem měla první dítě neplánovaně ve 21, manžel o dva roky starší, nebylo to lehký ale zvládli jsme to. Péče o mimino je náročná v každým věku a na jednu stranu se nedá divit tomu ze mladej kluk co děcko neplanoval se o nej ted starat nechce. To je ale zbytečný řešit když už dítě mate a starat se o nej musíte a hotovo. Mas možnost jit třeba k rodičům na nějaký čas? Proste se s malým sebrat, chlap se o sebe bude muset postarat sám a bud tam shnije nebo si uvědomí ze o vás v žádným případě nechce přijít a věci se zlepší
jen takovej nápad. Jinak bych se byt tebou hodně zamyslela co je v tuhle chvíli nejlepší pro tvého syna - je tohle ten život kterej mu chceš dopřát?
@Mar__tanka1983 píše:
A bylo to co k čemu??já jen, jestli to jednou třeba bude mít smysl
ja to na nej nikdy neřekla, bylo by mi to trapné…ale občas sem pohrozila ![]()
@Any9 - Moc děkuji. Je mi 23, za chvili 24 a přítelovi 24 a zachvili 25.
Mám možnost jít i se synem k mamce, postýlku tam má. Jen se bojím, že si to ale i tak neuvědomí a zničí tím celou rodinu, jen kvůli tomu, že se chová tak jak se chová.
jsem fakt držák, vydžím toho dost a vydrżela bych i tohle jen kvůli zachování rodiny, jenže nejsem robot. Občas fakt mu fakt vynadám ale namísto aby sklopil uši, tak má plno jiných prupovítek. :/
@Hrnekmleka - tak to jsem už taky zkusila, řekla jsem mu, že bych chtěla aby se staral o syna třeba ob den min 2h.. No poslal mě do prd.. Z větou „od toho jsi na mateřské ty“
Když to tady tady tak vypisuji, začínám si tak uvědomovat, že to odstěhování je možná ten nejlepší nápad, protože vše co mu řeknu, mi beztak odsekne větami jako viz. nahoře či „já chodim do práce každý den“ nebo „nemám chvili klidu“
Jenže pak si vzpomenu na ty hezké chvilky a vůbec se mi stěhovat nechce. :/ je to v prde. i, když v tom hrajou city. Řekne mi že mě miluje, že by mě neopustil. Ale třeba 2h na to nebo druhý den, se pohádáme skrze syna nebo psa, nebo úklidu a můžu si pomalu balit kufry.
@Anonymní píše:
@Any9 - Moc děkuji. Je mi 23, za chvili 24 a přítelovi 24 a zachvili 25.Mám možnost jít i se synem k mamce, postýlku tam má. Jen se bojím, že si to ale i tak neuvědomí a zničí tím celou rodinu, jen kvůli tomu, že se chová tak jak se chová.jsem fakt držák, vydžím toho dost a vydrżela bych i tohle jen kvůli zachování rodiny, jenže nejsem robot. Občas fakt mu fakt vynadám ale namísto aby sklopil uši, tak má plno jiných prupovítek. :/
V tom případě bych fakt šla k mamce, zvlášť když tam mate se synem zázemí. Změna prostředí ti pomůže. Neodchazis na vždycky, nic nerozbijis. Zabalte si na týden / dva a uvidíš. U nás v krizi hodně pomohlo když jsme byli takhle na nějakou dobu od sebe a každý jsme měli čas si uvědomit co jsme potrebovali. Jak pises, nejsi robot a zůstávat ve vztahu, kde to nefunguje jen abyste zachovali rodinu nejde, zvlášť pokud ta rodina nefunguje jak má… A tvrdit sama sobě ze to vydrzite kvůli dítěti je podle mě blbost… To muže bejt na chvíli ale rozhodne ne dlouhodobě anebo proste budeš nešťastná a nakonec stejně půjdete od sebe. Já bych to zkusila na tu krátkou pauzu a pak by se vidělo. Ono chlap by o vás taky měl bojovat, měl by ti ukázat ze o tebe a o malyho stojí a ze ty nejsi ta jediná kdo má tendence něco zachraňovat. Napjaty vztahy mezi vámi bude nejvíc odnaset syn a už takhle malý dítě to vnímá, tak hlavně na to bacha ![]()
@Anonymní píše:
@Hrnekmleka - tak to jsem už taky zkusila, řekla jsem mu, že bych chtěla aby se staral o syna třeba ob den min 2h.. No poslal mě do prd.. Z větou „od toho jsi na mateřské ty“Když to tady tady tak vypisuji, začínám si tak uvědomovat, že to odstěhování je možná ten nejlepší nápad, protože vše co mu řeknu, mi beztak odsekne větami jako viz. nahoře či „já chodim do práce každý den“ nebo „nemám chvili klidu“
Obden 2 hodiny je špatne. To je nerealizovatelne z nuly na obden. Zkus jeden den v tydnu. To neni moc. Napr. cviceni kazdou středu.
On chodi do práce „každý“ den? Měnil by to s tebou za rodičovskou? Proč jsi na řodičáku ty a ne on? Když nedá 1 večer týdně, tak jděte pul na půl?! Na rodičovské jsi ty od toho, aby on mohl vydělávat na rodinu. Tim snad nepřestává být rodičem??? Kolik času si představuje pod „chvilkou klidu“? Stojí vůbec o to budovat vztah se synem? A to nemluvim o domacnosti.
Já bych v tomto nežila. Pokud by mlel o lásce, tak to bych chtěla vidět v praktickém životě. Za mně, nedospělý spratek (kolik mu je???). Můj drahý se zanedbanou výchovou se naštěstí vzpamatoval, věděl, že by jej čekal krátký proces…
Pokud jsi zkusila vše, tak souhlasím s holkama, zabalit sebe, dítě a odejít a pak uvidíš. Pokud mu nebudete chybět, tak nevím proč by ses měla snažit o nějaké lepení…
tak cigarko, pivečko, kamarádi a motorčička
prerostlej puberťák ![]()