Přítel hraje automaty

Anonymní
16.11.11 11:50

pritel hraje automaty

Ahoj holky..vcera se stalo neco co se mnou otraslo a proto bych se aspon chtela sverit..vim ze pomoc je nejspis marna,ale budu rada za jakekoliv prispevky.Mam pritele je hodny a mam ho rada,ale..uz od zacatku vztahu jsem vedela ze obcas hraje automaty..protoze jsem se stim nikdy nesetkala a ani u toho nebyla(kdyz hral)patrne sem si neuvedomila co to vlastne je.No zkratim..vsechno bylo v poradku,spolu jsme nikdy nebydlely,tak mozna i proto bylo tezko si povsimnout v jakem stadiu to je..no a pak jsem otehotnela..jsem ted v 6.mesici…vcera mi pritel volal kde jsem a ja rekla ze ve meste nakupuju a on ze prijde za mnou,protoze ted pracuju jen na polovicni uvazek,penez moc neni tak pri prohlizeni vykladu jsem navrhla co kdyby jsme se sly podivat akoupily neco na male,nakonec uz jsou to jen 3mesice nez se narodi..pritel se zacal jezit,ze je to jeste brzy a ze mam neco koupit sama..no to uz me nastvalo,ale nerikala jsem nic..a pak ten sok..ve meste je velka herna plna automatu..prochazime kolem a on ze pojd skocim si zahrat..ze zacatku to byla i sranda..daly jsme tam dvacku a nasmaly jsme se..pak druhou dvacku a hle vyhrali stovku..tak rikam pojd vem to a jdeme,ale to ne to neni dost no a co sem videla potom to jsi uz muzete domyslet..hazel tam penize znovu a znovu…vyhra zadna..a pri pohledu na nej jsem vse pochopila..ze on je na tom vlastne zavisly..nevi kdy prestat..dokud neprohraje vse co ma ..misto nakupu pro miminko..nahazel aspon tisicovku do automatu..bylo mi spatne..a utekla jsem odtamtud se slzami v ocich..tak to je muj pribeh..vim muzu si za to sama ..mela jsem na to prijit driv..a on je vlastne nemocny,ale to ho neomlouva..ted si nedokazu predstavit budoucnost..nejhorsi je,ze on to vubec nevidi,ze je nejaky problem ..je mi z toho smutno.. :-( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
394
16.11.11 11:57

Tady je každá rada drahá, žádnému závilsému člověku není pomoci, dokud si sám neuvědomí, že pomoc potřebuje, že něco není v pořádku. A jak ho dostat do takového stádia, to snad ani nejde..

Třeba poradí někdo, kdo s tím má zkušenost. Já to vždy sledovala jen „z dálky“, kamarády, kteří tam v hospodě hodí stovku, co jim zbyde po zaplacení účtu, ale i méně známé, oc jsou schopní tam naházet třeba šest tisíc i víc.. Vždycky mi z těch velkých sum šla hlava kolem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.11.11 12:00

Mrzí mě to, ale tady asi není moc co vymýšlet. :-(
Máš ještě čas, tak šetři na mimčo, do začátku toho zas až tolik nepotřebuje, hlavně neutrácej za blbiny a šetři si peníze, protože od něj je zřejmě neuvidíš, spíš naopak, neměj je doma, protože dřív nebo později přijde a bude je chtít po tobě.
Za žádných okolností s ním nebydli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.11 12:01
Anonymní píše:
Ahoj holky..vcera se stalo neco co se mnou otraslo a proto bych se aspon chtela sverit..vim ze pomoc je nejspis marna,ale budu rada za jakekoliv prispevky.Mam pritele je hodny a mam ho rada,ale..uz od zacatku vztahu jsem vedela ze obcas hraje automaty..protoze jsem se stim nikdy nesetkala a ani u toho nebyla(kdyz hral)patrne sem si neuvedomila co to vlastne je.No zkratim..vsechno bylo v poradku,spolu jsme nikdy nebydlely,tak mozna i proto bylo tezko si povsimnout v jakem stadiu to je..no a pak jsem otehotnela..jsem ted v 6.mesici…vcera mi pritel volal kde jsem a ja rekla ze ve meste nakupuju a on ze prijde za mnou,protoze ted pracuju jen na polovicni uvazek,penez moc neni tak pri prohlizeni vykladu jsem navrhla co kdyby jsme se sly podivat akoupily neco na male,nakonec uz jsou to jen 3mesice nez se narodi..pritel se zacal jezit,ze je to jeste brzy a ze mam neco koupit sama..no to uz me nastvalo,ale nerikala jsem nic..a pak ten sok..ve meste je velka herna plna automatu..prochazime kolem a on ze pojd skocim si zahrat..ze zacatku to byla i sranda..daly jsme tam dvacku a nasmaly jsme se..pak druhou dvacku a hle vyhrali stovku..tak rikam pojd vem to a jdeme,ale to ne to neni dost no a co sem videla potom to jsi uz muzete domyslet..hazel tam penize znovu a znovu…vyhra zadna..a pri pohledu na nej jsem vse pochopila..ze on je na tom vlastne zavisly..nevi kdy prestat..dokud neprohraje vse co ma ..misto nakupu pro miminko..nahazel aspon tisicovku do automatu..bylo mi spatne..a utekla jsem odtamtud se slzami v ocich..tak to je muj pribeh..vim muzu si za to sama ..mela jsem na to prijit driv..a on je vlastne nemocny,ale to ho neomlouva..ted si nedokazu predstavit budoucnost..nejhorsi je,ze on to vubec nevidi,ze je nejaky problem ..je mi z toho smutno.. :-( :nevim:

To musí být skvělej pocit čekat dítě s gamblerem,pokud s tim nepřestane asi bych radši byla samoživitelka,joo připravila si sobě a dítěti pěknou budoucnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.11.11 12:02

Boze můj! Tak to je průšvih. Měl by se jít léčit dřív než bude okrádat rodinu o peníze. Máš alespoň svůj účet, kam nemá přístup? Pokud ne, rychle si ho založ a nech si na něj posílat výplatu a pak příspěvky, jinak ti je vesele nahází do automatu.
Je asi jednoduchý říct:„Pošli ho do kelu“ , ale asi je mezi vámi stále láska a ty nechceš být na dítě sama … mmm … Zkus kontaktovat taková ta odvykací centra a poradit se, jak na něj.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
16.11.11 12:06

Tak tohle ti kazdopadne nezavidim.
Ja byc s takovym clovekem nemohla byt :nevim: , ale chtelo by to si s nim, alespon zkusit, promluvit o jeho zavislosti. Bylo by mozne se s nim domluvit, aby ti ihned po vyplate dal penize na ruku a ty jsi s nima hospodarila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.11.11 12:17
Weru píše:
Tak tohle ti kazdopadne nezavidim.
Ja byc s takovym clovekem nemohla byt :nevim: , ale chtelo by to si s nim, alespon zkusit, promluvit o jeho zavislosti. Bylo by mozne se s nim domluvit, aby ti ihned po vyplate dal penize na ruku a ty jsi s nima hospodarila?

Tady v tomhle případě bych se bála, aby nedošlo na násilí… Zavislý lidi bývají agresivní, mohl by jí napadnout, až bude škemrat o peníze … mmm …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
16.11.11 12:27

Kamarádka s takovým partnerem také je. Už se dal dohromady, dokázal prohrát celou výplatu a ještě si půjčoval u matky. U nich se to vyřešilo ráznou domluvou a odevzdáváním výplaty, kdy dostával jen pár kaček. Vzhledem k tomu, že byla také těhu a bydleli s jeho maminkou, začala řešit budoucnost a proto ta rázná domluva. nyní je prý klid, výplatu již neodevzdává, hledají si byt a narodil se jim krásný chlapeček. Měl to o to těžší, že dělá správce herny. Určitě mu navrhni léčení. Ve chvíli, kdy čekáte mimi není čas čekat, až bude chtít on. Buď půjde, nebo bude opravdu zle.

• Citovat
  • Upravit
600
16.11.11 12:30

Ahoj, to je mi moc líto, v jaké jsi situaci :hug: . Opravdu to nepodceňuj a zajisti se sama - založ si účet a v žádném případě mu nevydej ani korunu!!! Taky zkus zkontaktovat odborníky, nevím z jakého jsi města, kdyžtak mi písni SZ, jsem trošinku od fochu. Na gamblerství sami dva (ani tři) nestačíte. Když by to nevyšlo, uteč… Vím že se to těžko chápe, když ho miluješ a těšíš se na život s prima rodinkou, ale je to tak… Může stáhnout i tebe s maličkým :zed: Ale hlavu vzhůru. Dá se to zvládnout, ale hlavně to nepodceňuj !!! Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.11.11 12:32
JustynaSvobodova píše:
Anonymní píše:
Ahoj holky..vcera se stalo neco co se mnou otraslo a proto bych se aspon chtela sverit..vim ze pomoc je nejspis marna,ale budu rada za jakekoliv prispevky.Mam pritele je hodny a mam ho rada,ale..uz od zacatku vztahu jsem vedela ze obcas hraje automaty..protoze jsem se stim nikdy nesetkala a ani u toho nebyla(kdyz hral)patrne sem si neuvedomila co to vlastne je.No zkratim..vsechno bylo v poradku,spolu jsme nikdy nebydlely,tak mozna i proto bylo tezko si povsimnout v jakem stadiu to je..no a pak jsem otehotnela..jsem ted v 6.mesici…vcera mi pritel volal kde jsem a ja rekla ze ve meste nakupuju a on ze prijde za mnou,protoze ted pracuju jen na polovicni uvazek,penez moc neni tak pri prohlizeni vykladu jsem navrhla co kdyby jsme se sly podivat akoupily neco na male,nakonec uz jsou to jen 3mesice nez se narodi..pritel se zacal jezit,ze je to jeste brzy a ze mam neco koupit sama..no to uz me nastvalo,ale nerikala jsem nic..a pak ten sok..ve meste je velka herna plna automatu..prochazime kolem a on ze pojd skocim si zahrat..ze zacatku to byla i sranda..daly jsme tam dvacku a nasmaly jsme se..pak druhou dvacku a hle vyhrali stovku..tak rikam pojd vem to a jdeme,ale to ne to neni dost no a co sem videla potom to jsi uz muzete domyslet..hazel tam penize znovu a znovu…vyhra zadna..a pri pohledu na nej jsem vse pochopila..ze on je na tom vlastne zavisly..nevi kdy prestat..dokud neprohraje vse co ma ..misto nakupu pro miminko..nahazel aspon tisicovku do automatu..bylo mi spatne..a utekla jsem odtamtud se slzami v ocich..tak to je muj pribeh..vim muzu si za to sama ..mela jsem na to prijit driv..a on je vlastne nemocny,ale to ho neomlouva..ted si nedokazu predstavit budoucnost..nejhorsi je,ze on to vubec nevidi,ze je nejaky problem ..je mi z toho smutno.. :-( :nevim:
To musí být skvělej pocit čekat dítě s gamblerem,pokud s tim nepřestane asi bych radši byla samoživitelka,joo připravila si sobě a dítěti pěknou budoucnost…

To je od tebe opravdu citlivé..Co takhle alespon nějakou radu.. :think:

Zakladatelko, nejsi tu sama kdo má podobný problém, myslím ,že je tu uzavřená diskuze o závislostech..Možná se ti z ní někdo ozve a poradí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
16.11.11 12:33

Ahoj,je mi to líto,ale rychle bych od něj utekla.
Bohužel stím máme v rodině zkušenost.Můj švagr takhle naházel do automatu milion,popůjčoval si od známých atd.Nakonec prohrál barák,který měli 2 roky postavený :zed: Všechno sebrali exekutoři.
Pokud se nepůjde přítel léčit ze závislosti,není z toho moc šance ven,bohužel :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
16.11.11 12:51

Ahoj, já mám doma taky gamblera, i když teda nehraje automaty, ale hrával ruletu a teď hraje poker. U nás se to vyřešilo tím, že máme dána jasná pravidla, která ví, že nesmí porušit, jinak bude zle. :cert: . Takže, finance u nás řídím já, na poker má určitou částku, kterou když si prohraje, tak má na čas utrum atd. Vím, jak je těžké žít s gamblerem, je to velmi zvláštní závislost, jedna z nejtěžších protože to není závislost fyzická. Zakázat mu to úplně nemá cenu, akorát by to vedlo ke lhaní a zapírání, takže nejlepší je si o tom otevřeně promluvit, určit si pravidla (díky bohu, že můj chlap je alespoň natolik inteligentní, že ví, že ten problém má a na pravidla přistoupil rád a dobrovolně), to je asi hodně podstatné. Špatná zpráva je, že ty automaty jsou neřest a podvod, tam se opravdu peníze vyhrát nedají, určitě ne v dlouhodobějším horizontu. Z toho pokeru alespoň čas od času kápne solidní částka, takže možná bych ho zkusila navnadit, ať se naučí hrát poker, než vyhazovat zbytečně tisíce do automatu. :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.11 13:51

hrozně mě to mrzí, ale budoucnost s ním není vůbec žádná, věř mi, mám to doma, brácha hraje automaty, léčení je neúspěšné, když už si připustí tu věc, že je závislý. nezbývá ti naprosto nic jiného, pokud nechceš vztah ukončit, což bych ti doporučovala ze všeho nejvíc, nikdy s ním nesmíš mít nic společného, společnou domácnost, účty, peníze, nic, exekutor ti to všechno nakonec sebere, on udělá dluhy, pokud už je nemá, není z toho úniku. Píšu poprvé v životě na emiminu anonymně, stydím se, že mám bráchu jakého mám, máma za něj platí 300.000,– půjčku, kterou si vzala, protože mu s jeho přítelkyní hrozila exekuce, dluhy dělá dál, výplatu si nechává posílat k přítelkyni se kterou bydlí, hlášený musí být na úřadě, stejně si popůjčuje od lichvářů a každá druhá výplata zahučí do automatu, snažíme se všichni, máme z toho nervy nadranc, zadluženi, jen abychom mu pomohli a je to k ničemu, marnost nad marnost, nekonec když nevěděl kudy kam, napůjčoval si od místníck mafiánů lichvářů, ti hrozili, hrozně ho zbili, ležel 14 dnů v nemocnici, tak jak ho pustili, šel a vykradl benzínku, seděl dva roky, máma chudák prodala byt, zaplatila lichvářům, poplatila dluhy, aby až vyleze ven, byl čistý, mám jí to za zlé, bydlí u nás, on vylezl ven a za dva roky co je venku už má další dluh skoro půl milionu, včera si tu zrovna byl, že jestli nezaplatí 11.000,–, tak že ho zbijou, zbil ho můj muž a vykopal, mamka od té doby brečí a jen slyšíme, že je to její dítě, co má dělat. Naše zkušenost s gamlerem, nesmíš s ním mít nic společného, pokud si ho chceš ponechat jako přítele, ponech, já bych ho vykopala, ale vše sama své, jinak stáhne tebe i dítě.

• Citovat
  • Upravit
549
16.11.11 15:44

Utíkej, utíkej jeste jednou utikej.

Zila som tiez s gamblerom, naznaky boli este pred narodením dcery, myslela som naivne, ze pochopil co je dobre co zle, ale nie…Po roku som prisla na to ze si narobil milionove dlhy, nastastie som stihla ujst z manzelstva aj z zrusit bezpodielove vlastníctvo, zrusit jeho trvaly pobyt, ale hoci je to uz takmer 10 rokov, stale obcas pride nejaka exekucna vyzva na staru adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
16.11.11 16:37

S takovým člověkem mám zkušeností až až…Peníze časem mizeli ve velkém, z tisícovek byli desetitisíce, pak 20-tis......Chtěla jsem pomoct, zkoušela to různýma způsobama, nešlo to. Takový člověk musí chtít sám, musí se léčit, obyčejný člověk mu nepomůže. Ve finále jsem byla lépe zabezpečená po rozvodu, když jsem byla závislá sama na sobě, než když jsme žili ze dvou příjmů a to podotýkám, vydělával dost.
Nejhorší je,že takový člověk si závislost nepřipustí a kdyby se to nějakou náhodou povedlo, tak bez léčení to budou stejně jen prázdné sliby :nevim:
Tohle nebude jednoduché ani pro tebe, natož s mimčem…posílám hoooodně sil :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí