Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Ahojky.Měla bych otázku,zda se ozve někdo,kdo potřeboval postrašit uředně dokumentem manžela k rozvodu,ale ve skutečnosti se rozvést nechce?Je tu nějaká možnost,co udělat,aby mu přišel dopis skrz rozvod a já to pak mohla nějak stopnout?Máme děsnou krizi po 12 letech,manžovi jsem ale již před lety v krizi řekla,že se rozvedem,ale nikoliv.Potřebuji,aby si manžel uvědomil,co opravdu muže ztratt,ale to,že se nic dít nebude,tak též nechci.Lze tedy to nějak podat a pak to stáhnout?Děkuji moc za rady
Tak oficiálně to podat na soud tak, abys to pak stopla určitě nelze.
Mi to přijde jako blbý fór, aby ses pak nedivila
Určitě existují i jiné schůdnější cesty, jak manželství zachránit.. ![]()
No popravdě… určitě to jde… ale přijde mi to dost nesmyslný!!! Mě, a to jsem ženská, tohle mi můj muž udělat, přijímám a odcházím, nemůžu dál věřit a žít s takovýmhle „vtipálkem“ a ještě v době krize … Pokud to pak stáhneš, dáš najevo ještě to jak si slabá a nerozhodná, klesneš v jeho očích.. je to i trošku vydíraní. Prostě u nás doma by to absolutně neprošlo. To si radši najdi milence nebo vyraž na pořádnou dovolenou, ať se dostaneš z krize
No přeju hodně štěstí!!!!
Vím, že tohle slyšet nechceš, ale nedělej to. Ty teď podáš žádost, ono to chvíli trvá, než přijde dopis, vy se mezitím usmíříte třeba za týden a za měsíc přijde dopis s pruhem a prásk, žena podala žádost o rozvod a teď se tváří, že už je vše v pohodě? To by taky mohlo dopadnout tak, že bys tu žádost nemusela stahovat…
Já jsem už i muži sbalila a vypakovala ho, ale to bylo naprosto impulzivní, v tu chvíli bych ho byla zaškrtila a hned druhý den mi to pěkně mrzelo, ono to zasadí velkou ránu do vztahu, když ten jeden ví, že ten druhý byl v nějakém okamžiku přesvědčený, že s ním už opravdu za žádných okolností nechce být.
A z praktického hlediska, nejdřív musí být soud o svěření dětí do péče a majetkové vyrovnání, teprve pak se řeší teprve rozvod
Nedelej to,muze se stat ze manzel nakonec s rozvodem souhlasit bude,coz urcite nechces,je to opravdu hloupej napad ![]()
Netuším jak dál.Jde o to,že jsem dříve chtěla,kvuli dětem je to pro mě děsná představa a poradil mi to právník z nějaké diskuze,ale netuším jak.Chci,aby si muž uvědomil,že to nejsou plané řeči,prostě jsem tak nikdy neučinila a on se na toto spoléhá,ale tím chci mu dát najevo,že opravdu schopná jsem.Nic víc,jsem už neštastná.
Anonymní píše:
Netuším jak dál.Jde o to,že jsem dříve chtěla,kvuli dětem je to pro mě děsná představa a poradil mi to právník z nějaké diskuze,ale netuším jak.Chci,aby si muž uvědomil,že to nejsou plané řeči,prostě jsem tak nikdy neučinila a on se na toto spoléhá,ale tím chci mu dát najevo,že opravdu schopná jsem.Nic víc,jsem už neštastná.
prave ze kdyz neco podas a stahnes tak tim spis budes podporovat to ze mas jen plane reci,..
ale musim souhlasit s holkama - co budes delat kdyz bude s rozvodem souhlasit? ![]()
Já teda nevím, jestli to jde. Nezkoušela jsem, ani to nemám v plánu.
Ale nechat mu poslat rozvodový papíry a ve skutečnosti se nechtít rozvést, je docela protichůdný, ne?
Buď s ním chceš být a zakročíš tedy jinak nebo nechceš a dotáhneš rozvod do konce ![]()
Jinak mi to nepřijde ani vtipné ani poučné, promiň ![]()
Katrinka píše:Anonymní píše:Tak oficiálně to podat na soud tak, abys to pak stopla určitě nelze.
Ahojky.Měla bych otázku,zda se ozve někdo,kdo potřeboval postrašit uředně dokumentem manžela k rozvodu,ale ve skutečnosti se rozvést nechce?Je tu nějaká možnost,co udělat,aby mu přišel dopis skrz rozvod a já to pak mohla nějak stopnout?Máme děsnou krizi po 12 letech,manžovi jsem ale již před lety v krizi řekla,že se rozvedem,ale nikoliv.Potřebuji,aby si manžel uvědomil,co opravdu muže ztratt,ale to,že se nic dít nebude,tak též nechci.Lze tedy to nějak podat a pak to stáhnout?Děkuji moc za rady
Mi to přijde jako blbý fór, aby ses pak nedivila![]()
Určitě existují i jiné schůdnější cesty, jak manželství zachránit..
určitě to jde stopnout, já to stopla 2krát,kdy sliboval hory ,doly a stejně jsem se potom rozvedla..ale to byl jiný případ ,nebylo to z hecu ..
Saračenko a to si normálně podala žádost a pak stopla?Měla si potom nějaké pohledávky skrz soud,který nenastal?Někde mi právník řekl,že se to dřív řešilo takto,bylo to v principu,aby si ten či onen uvědomil,že to opravdu udělám,zkráceně nuž na krk.
Ono si ve finále stačí vytisknout papíry z internetu. Něco jako žádost o rozvod, nebo tak a nechat to náhodou válet někde, aby to našel…ale nevím jestli je to dobrý tah ![]()
Anonymní píše:
Saračenko a to si normálně podala žádost a pak stopla?Měla si potom nějaké pohledávky skrz soud,který nenastal?Někde mi právník řekl,že se to dřív řešilo takto,bylo to v principu,aby si ten či onen uvědomil,že to opravdu udělám,zkráceně nuž na krk.
normálně jsem to podala a pokaždé den před soudem jsem to stopla na podatelně ,ale já to stopla ,protože mě pokaždé během těch 2měs. přesvědčoval jak se změní a jen jsem to stáhla tak mě zase ukázal co je zač ..jinak ono to není sranda to podat musíš tam být paragrafy to sama nesesmolíš a není to zadarmo ..
jinak sankce nebyly ,akorát nás na po 3 rozvedli za 5min.:think: vzali to v potaz ,že jsem měla zájem na urovnání..A víš jak to vzniklo? Jednou bejvalej došel na Nový rok domu ožralej jak prase s tim ,že si dal novoroční přáíní ,že se rozvedem ,párkrát mi to takhle řekl a já jsem řekla ,,fajn,ze mě debila dělat nebudeš,,
Budeš za to akorát zbytečně platit tisícovku za kolek.
Jestli ho chceš opravdu ,,postrašit,, najdi si fiktivního milence ať začne žárlit a uvědomí si, že tě může ztratit. ![]()
K-a-č-i-k píše:
Ono si ve finále stačí vytisknout papíry z internetu. Něco jako žádost o rozvod, nebo tak a nechat to náhodou válet někde, aby to našel…ale nevím jestli je to dobrý tah
já teda nejsem pro takhle vyhrožovat ,ale pokud to chceš zkusit ,tohle je řešení
ednou bejvalej došel na Nový rok domu ožralej jak prase s tim ,že si dal novoroční přáíní ,že se rozvedem ,párkrát mi to takhle řekl a já jsem řekla ,,fajn,ze mě debila dělat nebudeš,,
saračenko,to si děláš srandu?Tak to bych těžce rozdýchávala.