Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je jiná situace, pokud je zamilovaný jinde! To jsi na začátku nepsala…
A ještě tě drží v šachu skrz peníze! To už mi připadá jako drzost a výsměch a v tom případě bych zvažovala i skutečný rozvod. Je to teda těžký se čtyřma dětma, to asi bezpochyby, ale zůstávat s ním proto, že „miluje svoje děti“… ![]()
Milovat a živit je může i odjinud, nevím…
Emo a jaké jsi měla ohledně právničky výdaje a jak to pokračovalo,bylo to rychlé?
Anonymní píše:
Knihomyš,nad tímto jsem uvažovala,s tím,že se chovám jak spolubydlící nemám problém a vím,že mu to vadí.Ale on ví,že se bojím,že mi nedá výplatu,docela časté vyhrožování,když je u nás něco v nepohodě.Muže vubec tohle udělat,aniž by to bylo v pořádku?Má přei nějaké vyživovací povinnosti ohledně mě na rodičáku a skrze 4 děti+hypotéka?Copak se mužu nechávat stále furt vydírat,že mi nedá měsíční výplatu?Muj chlap je zamilovaný do jiné a je to sobec,kdyby opravdu neměl rád naše děti-miluje je,ten rozvod bych udělala.Bohužel to není první známost a já už na to nemám nervy.Nevím fakt,co dál
Aha.
1. Měla by sis přinejhorším kde půjčit, kdyby ti tu výplatu nedal? Myslím tím tedy příbuzné a známé, nikoliv Provident a podobné zlodějiny.
2. Pokud by ti skutečně odmítnul dát výplatu, můžeš žádat o stanovení výživného na děti a na manželku i v době trvání manželství. Na to, aby ti muž byl povinen platit výživné (když už nevyživuje normálně dobrovolně), se rozvádět nemusíte. Ovšem musí tam být ten okamžik, kdy neživí dobrovolně. Na toto si klidně připrav návrh (měla by ti s tím pomoct sociálka, ale leckde jsou strašný můry) a až ta chvíle nastane, dej to na soud.
Zcela ekonomicky ho můžeš postrašit tabulkami výživného ![]()
Je připraven, že by dával z platu nějakých 50 % na děti plus ještě něco na tebe, pokud by odvlál za náhradnicí? A v podstatě, i pokud by neodvlál? Krom toho se samozřejmě musí podílet na nákladech domácnosti, pokud s vámi bydlí. A hypotéka je přepokládám psaná na něj, takže tu si bude řešit ze zbytku svého platu…
Kdyby toto ta mladá bezdětná věděla, možná ti ho šupem vrátí
Nemůže jí to třeba nějaká společná známá naznačit?
Anonymní píše:
Knihomyš,nad tímto jsem uvažovala,s tím,že se chovám jak spolubydlící nemám problém a vím,že mu to vadí.Ale on ví,že se bojím,že mi nedá výplatu,docela časté vyhrožování,když je u nás něco v nepohodě.Muže vubec tohle udělat,aniž by to bylo v pořádku?Má přei nějaké vyživovací povinnosti ohledně mě na rodičáku a skrze 4 děti+hypotéka?Copak se mužu nechávat stále furt vydírat,že mi nedá měsíční výplatu?Muj chlap je zamilovaný do jiné a je to sobec,kdyby opravdu neměl rád naše děti-miluje je,ten rozvod bych udělala.Bohužel to není první známost a já už na to nemám nervy.Nevím fakt,co dál
Ježišmarjá co to jako je, nedá výplatu?
Jako že ty jsi doma se 4 dětma, táhneš to z rodičáku a on tě drží v šachu tím, že ti vyhrožuje, že ti nedá žádné peníze? ![]()
(tohle nepochopím, jak to můžete mít ženské takhle blbě zavedené, no nic..
)
Bych mu řekla: „Fajn, nedávej. Ale od teď chodíš nakupovat a živíš a šatíš naše děti teda ty!“ A lednici bych nechala prázdnou, jemu doma všechny děti (hladové) a vyrazila bych na mejdan a vrátila se až druhý den ráno…
![]()
A pokud je to takový sobec, vyděrač a děvkař, tak bych tu žádost o rozvod klidně podala a myslela bych to smrtelně vážně!
![]()
Tak v tom mám teda hokej. Abych to shrnula. Takže zakladatelko, ty máš 12 let vztah, 4 děti, z toho nejmladší půl roční on je ti opakovaně nevěrný a momentálně s tím nic nedělá a připadá mu to v pořádku a navíc vyhrožuje že ti nedá výplatu, když mu řekneš že to takhle dál nejde a ty přemýšlíš, že ho postrašíš rozvodem?
Tak toho bych rozvodem nestrašila, od toho bych zdrhala se všemi 4mi dětmi. O děti jak píšeš zájem má, tak by je mohl vídat, ty by jsi se zbavila nervů, platit by musel výživné na tebe i na děti, to by mu bylo soudně nařízeno. Pochybuju že pro takovýto případ platí jakékoliv „zachraňovací“ rady.
Zatím do těd dával,máme teprve před výplatou a vždy,když je u nás nějaký problém,tak říká,že ho mám jen na prachy a že je neuvidím.Ví,že bych si to nenechala líbit,že bych zakročila jinak.Tvrdí,že mezi nimi nic není,ale muj chlap začal po dlouhé době zničeho nic chodit do hospody a vracet se pozdě.A na otázku,kdes byl zní odpovědět,co je ti do toho.Upozornuju,že nevím,co se děje,žádné hádky u nás nebyly,klapalo to a ejhle,otočil o 180 stupnu a zamiloval se do jedné,ta má přítele již 5 let,ale ten její nemá žádné chování,ba naopak nechápu,že bezdětná ženská tohle trpí,její chlap si jí vubec neváží a muj chlaop o tom ví,ona je asi ráda,že se o ní někdo zajímá a muj chlap zdřejmě jen využívá situaci na popud toho,že ta ženská je neštastná ![]()
Pokud se fakt nechceš rozvádět, tak se ještě zamysli, v jaké je chlap situaci - jestli náhodou nečeká, až to podáš ty, aby on byl případně „ten hodnej, co se s ním manželka rozhodla rozvést“.
Krom toho, když vyhrožuje, že nedá peníze, už teď, co si myslíš, že by bylo po podání návrhu na rozvod?
Sice bych s tím rozváděním nebyla tak hrr jako holky, protože v důsledku je to ekonomicky nevýhodné pro oba, ale vydírat se rozhodně nenech.
spíš než nějaké bezhlavé podávání návrhu na soud si pořádně rozmysli, jak by v případě rozvodu vypadalo majetkové vypořádání a stanovení výživného a zkus ho s tím v klidu seznámit.
s tím, že se rozvádět nechceš, ale vzhledem k situaci považuješ za dobré mít tyhle věci vyjasněné.
dokud se něčeho bojíš, má tě v hrsti ![]()
sakryš to jsem netušila ,že jsi až v takovéhle situaci
tady asi pohrůžky nepomůžou,spíš vydírá on tebe,taky bych si pomalu třídila myšlenky co dál ..na sociálce by ti měli poradit ,pokud ti nedává peníze,to je hrůza achjo
Anonymní píše:
Ahojky.Měla bych otázku,zda se ozve někdo,kdo potřeboval postrašit uředně dokumentem manžela k rozvodu,ale ve skutečnosti se rozvést nechce?Je tu nějaká možnost,co udělat,aby mu přišel dopis skrz rozvod a já to pak mohla nějak stopnout?Máme děsnou krizi po 12 letech,manžovi jsem ale již před lety v krizi řekla,že se rozvedem,ale nikoliv.Potřebuji,aby si manžel uvědomil,co opravdu muže ztratt,ale to,že se nic dít nebude,tak též nechci.Lze tedy to nějak podat a pak to stáhnout?Děkuji moc za rady
Diskuzi dočtu potom, teď chci reagovat na první příspěvek. Na soud žádost o rozvod podat můžeš, musíš zaplatit soudní poplatek 3 tisíce. POkud žádost potom stáhneš, což jde, tak ti vrátí jen 80% poplatku, aby si právě lidi ze soudu nedělali takový holubník, jak plánuješ ty. Uvědom si, kolik lidí kvůli vašim neshodám přiděláš práce. To vážně neznáš lepší způsob, jak si vyřešit vztah? Tak mu sbal věci a vyhoď ho. Neboj odejdi ty.
no,rozhodně jsem ráda,že jsem se tu zde dozvěděla fakt,že jde stanovit výši výživného i v trvání manželství za předpokladu,že stále žijeme v jedné domácnosti.Netušila jsem to,myslela jsem,že to nejde,ba naopak bude zaskočený manža,až to na něj vybalím,snad i pak skončí výhružky typu,nedám ti výplatu
NO, tak to je povedený manžílek. Jeslti se nechceš doopravdy rozvádět a chceš mu dát šanci, já na tvém místě bych trvala na tom, ať opustí přítelkyni anebo ať se odstěhuje. Časem by se podle mě buď vrátil anebo by za to nestál a potom bych už ten rozvod podala. Postrašila bych ho tím, že pokud nebue platit dobrovolně výživné aspoň na děti, že si to nenecháš líbit a okamžitě podáš návrh na výživné na děti a zároveň i výživné na sebe, na to máš jako manželka právo. Anebo ten návrh podej už nedobro s tím, že budeš s ozvodem počítat, maximálně tě příjemně překvapí.
Asi bych neudělala to, že bych manželovi nechala děti hladové a odešla si na mejdan a podobné, je mě těch dětí líto, té situaci nerozumí a nebudou chápat, proč nemají co jíst, proč jim v takové situaci maminka odchází,.. Je teda pravda, že pro manžela by to byla dobrá lekce, ale zvolila bych asi jiné rukojmí. Děti tě budou asi potřebovat teď mnohem víc než kdy jindy…
Anonymní píše:
no,rozhodně jsem ráda,že jsem se tu zde dozvěděla fakt,že jde stanovit výši výživného i v trvání manželství za předpokladu,že stále žijeme v jedné domácnosti.Netušila jsem to,myslela jsem,že to nejde,ba naopak bude zaskočený manža,až to na něj vybalím,snad i pak skončí výhružky typu,nedám ti výplatu
§91 zákona o rodině
My s ex jsme se rozhodli uz vloni v zari, ze se rozvedeme, respektive, rvali jsme na sebe, ze se rozvedeme. On na me, ze jestli chci, tak se odstehuje a bude rozvod a ja na nej, ze at se tedy odstehuje a ze se chci rozvest…
nakonec dojel jeho otec z Bratislavy, dal nas dohromady (manzelovi rekl, ze ja se chci usmirit a me, ze on, proste nas do toho natlacil), ale nasledujici leden uz jsem to nevydrzela (neustaly tlak u nas apod.) a uz jsem manzela vykopla ze dne na den, nasla si pravnicku, podala navrh na svereni do pece a pak rozvod…
to se ex divil. Nikdy neveril, ze ja bych toho byla schopna. Myslel, ze to nikdy neudelam a on si bude moct delat co bude chtit… Proste sobec nejvetsiho kalibru…
A kazdemu potom vykladal, jak bez nej musim byt nestastna, apod. No, houby s octem. Kdyz jsem to slysela, tak jsem se s chuti zasmala a bylo mi hrozne dobre. A ted je mi jeste lepe…
Takze pokud chces jenom vyhrozovat, nedelej to!!! Ma to opacny efekt nez chces ty…