Jak Vaši manželé nazývají Vaše rodiče?

16557
14.11.11 15:16

Jak Vaši manželé nazývají Vaše rodiče?

K založení diskuze mě přiměl nedávný rozhovor s partnerem na toto téma.On mým rodičům tyká(sami mu to nabídli)a oslovuje je jménem.Já mu říkala,že kamarádka(vdaná)oslovuje manželovi rodiče „mami“ a „tati“.Načež se na mě chlap vyděšeně podíval a řekl,že on by i po svatbě zůstal u oslovování jménem,protože rodiče(maminku a tatínka)máme jen jedny.A že si nedovede představit,že by mojí mámu oslovoval mami,že by mu to přišlo divný i vůči jeho mamince :-D Musím se přiznat,že by mi to asi taky bylo „proti srsti“. :nevim: Jak říkáte manželovým rodičům Vy?Oslovujete některá tchýni „maminko“? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
14.11.11 15:18

Ano, oslovujeme mami tati, jak můj manžel mé rodiče, tak já manželovy rodiče. Od té doby co je na světě malá, někdy řekneme babi dědo :)

• Citovat
  • Upravit
14535
14.11.11 15:18

Já jim tykám a oslovuju je tedy jménem i manžel moje rodiče. Maminko, tatínku by mi nešlo přes pusu :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
14.11.11 15:20

ahoj, já tchýni a tchána nemám a manžel dostal nabídku tykání a oslovuje jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054

já říkám tchánům mamko,taťko,babi,dědo,ale vykám......nabízeli mi tykání,ale to mi nešlo do huby

a chlap mým rodičům vyká a nikdy jsem ho neslyšela,že by je oslovil :lol:

Příspěvek upraven 14.11.11 v 15:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961

Tak taky by mi mami / tati přišlo úchylné, pod tím si představuji přesně ty nejhorší typy tchýní a tchánů. Oba vzájemně rodičům partnera tykáme a oslovujeme křestním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Asi jsem divná ale já sví tchánovcům pořád vykám prostě mi to jinak nejde i když je znám už tak dlouho.

• Citovat
  • Upravit
16557
14.11.11 15:21
Terrad píše:
Já jim tykám a oslovuju je tedy jménem i manžel moje rodiče. Maminko, tatínku by mi nešlo přes pusu :nevim: .

Nám právě taky ne.A kdyby to třeba slyšela moje máma,tak by jí to mohlo být i líto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.11 15:21

Manžel mým rodičům tyká a říká jim mamko, taťko. Já tchánovcům vykala (tykání mi díkybohu nenabídli :lol: ), a říkala jsem jim také taťko, mamko…
Ale teď jsme ve stavu, kdy jsme se hodně nepohodli. Takže tchýně dělá, jakože mě nezná - tudíž s ní už rok nemluvím, tchán se mnou mluví, ale potkáme se tak jednou za půl roku. A manžel své rodiče nemůže rozdýchat, a ty moje bere jako své vlastní (a naši jeho naštěstí taky)…
 Terka

• Citovat
  • Upravit
16492
14.11.11 15:22

Já manželovým rodičům vykám Nikdy bych jim neřekla mami a tati. Rodiče mám jen jedny! Popravdě se mi moc nelíbí, když se tchánům takhle říká.
Ale asi to je hlavně o sympatiích :nevim:
Můj manžel mým rodičům také vyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenninka
14.11.11 15:23

tak já jim říkám babi, dědo jelikož uz mame dcerku. a manžel taky tam mým

• Citovat
  • Upravit
4119
14.11.11 15:24

tak ja moji tchyni tykam a oslovuji ji mami :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4065
14.11.11 15:26

My si všichni navzájem tykáme a říkáme si jménem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
14.11.11 15:27

Tak já jen vykám oni mi tykaj. Přítel k nám zapadl líp a všichni si tykaj… Až na mou babičku, té vyká. Ale já jsem pro ně malá žába:) A máma taky babičce vykala, takže jsem na to zvyklá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
14.11.11 15:27

Mahdalko, mám to úplně stejně jako tvůj chlap (btw pořád nevím, kterej to je, jestli ten starej, co chtěl jet do hor a nebo nějaký nový objev… :wink: )

Ale k tématu: manžel mým rodičům tyká a oslovuje je křestním jménem - sami mu to po svatbě nabídli (resp. můj táta, mamka se „svezla“). Já tchánovcům vykám a oslovuji je babičko a dědo. Ale v období mezi svatbou a prvním dítětem bylo 5 let vakum (neoslovování), protože oni to neřešili, mě se nechtělo je oslovavat ani příjmením (to je v rodině divné) ani maminko/tatínku (ty mám jen jedny, to by mi nešlo i když máme velmi dobré vztahy, nechtěla bych to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí