Manželka už mě nemiluje

77
13.11.11 16:48

Manželka už mě nemiluje

Dobrý den, jsem s manželkou 8 let (3 roky manželé) a náš vztah byl vždy docela pohodový. Před rokem jsme si vzali hypotéku a začali stavět dům. Naše předchozí bydlení bylo nevyhovující a proto jsme se stavbou spěchali. Byl jsem na stavbě doslova od rána do večera a na nic jiného jsem neměl čas. Bylo toho na mě moc a já začal být nervozní a podrážděný. Naše hádky byly čím dál častější a hádali jsme se kvůli uplným blbostem. Dům jsme dokončili a hádky přestaly. Myslel jsem si, že zase bude všechno v pohodě a budem si užívat společného bydlení. Jenže začal jsem cítit, že se něco změnilo a manželka o mě přestává mít zájem. Když jsem se jí asi po měsíci zeptal, co se děje, řekla mi, že se v ní něco zlomilo a není přesvědčena o tom, že se mnou chce žít. Uvědomil jsem si, že jsem se jí za poslední rok nevěnoval tolik, kolik by chtěla a snažil se jí to vynahradit. Nosil jsem jí květiny, jezdili jsme po výletech, trávili jsme spolu hodně času a já se snažil jí v domácnosti se vším pomáhat. Byl jsem pro ni ochoten udělat všechno, co si přála. Myslel jsem si, že to ocení a náš vztah bude zase jako dřív. Bohužel se tak nestalo. Manželka byla čím dál víc odtažitá a chladná. Když jsem se jí zeptal, co se děje, tak mě řekla, že už ke mě nic necítí a neví, jestli se mnou chce žít. To mě uplně dostalo do kolen a já začal prosit, podlízat, vnucovat se a to ju dostalo na koně. Viděla, že já udělám cokoliv řekne a začala toho zneužívat. Byla ze mě loutka bez sebeúcty a sebevědomí. Jednoho dne jsem to už nevydržel a chtěl to řešit. Ptal jsem se jí, co je špatně, co mám dělat jinak, jak to vyřešit? Odpověděla mě, že není štastná, neví co je špatně, neví co jí chybí a oznámila mě, že ode mě odchází. To mě uplně odrovnalo a nebyl jsem schopnej vůbec fungovat. Musel jsem navštívit psychologa a začal jsem jíst prášky na uklidnění. Manželka mě při odchodu řekla, že jí mám dát čas na přemýšlení a nemám ji vůbec kontaktovat. Samozřejmě jsem to ve svém rozpoložení nemohl vydržet a měl jsem potřebu pořád to řešit. Prvních 14 dní jsem ji bombardoval smskami a bylo to ještě horší. Pak jsem se týden přemohl a nenapsal jsem jí. Po tom týdnu jsme se potkali a domluvili se, že to ještě zkusíme zachránit a ona se vrátí. Její podmínka ale byla, že budem jenom kamarádi a já jí nebudu do ničeho tlačit. Mně ale chybělo pohlazení, přitulení a dlouho jsem to jako kamarád nevydržel. Zase jsem na ni zatlačil a chtěl to řešit. Opět mluvila povýšeným hlasem a já ji řekl, že to nejsu schopnej dál snášet a že to ukončím. Řekla mě, že to nemám hrotit a dát tomu čas. Já jsem měl ale potřebu to konečně nějak vyřešit a stál jsem si za tím, že je konec. Druhej den se mě to rozleželo v hlavě a já svého rozhodnutí litoval. Bohužel, už jsem to řekl a nevrátím to. Zatím spolu žijeme ve společné domácnosti a snažíme se to nechat trochu vychladnout. Je to ale strašně těžký a nevím, jak dlouho tohle vydržím. Moje nervy už to nedávaj. Vím, že jí moc miluju a nechci o ni přijít. Pořád doufám, že si uvědomí, co chce a co ve mně má… Potřebuji poradit, jak se k ní chovat a jak se postavit k našemu vztahu… Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
13.11.11 16:55

Máte spolu děti? Pokud ne, tak se na to vykašli. Hraje si s tebou a už nikdy tě nebude brát jako rovnoceného partnera.
Sice to bude nějakou dobu bolet, ale čas to spraví a najdeš někoho, komu na tobě bude doopravdy záležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
13.11.11 17:00

Když by mi manžel řekl,že mě nemiluje,tak od něho odejdu.Člověk,který toto dokáže vyslovit,je pro mě nula.Doufám,že se někdo neurazí.

• Citovat
  • Upravit
13048
13.11.11 17:01

Pokud nemáte rodinu, tak se na to vykašli.
Přijde mi, že tě vcelku promyšleně ničí a týrá.
Nicméně, i kdyby to tak nebylo, nedovedu si představit, že bych se vrátila ke chlapovi, který se doprošoval a ponižoval. To je vcelku spolehlivý zabiják čehokoli.
Ale docela by mě zajímal pohled druhé strany, ty očividně vůbec netušíš, který bije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.11.11 17:06

toto píše chlap a ne žena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291

Navrhuju byt od sebe - idealne vcetne oddeleneho bydleni - nejaky cas, treba par mesicu. Mam ve svem okoli nekolik paru, ktere si dali takovou pauzu a pomohlo to. Zjistili, i treba s nejakymi „mezivztahy“ s nekym jinym, ze jim ten partner vyhovoval a o co prisli. Ale pak mam samozrejme spoustu znamych, kteri se se svymi protejsky rozesli navzdycky, takze risk to kazdopadne je. To co radim - rozejit se - samozrejme plati, pokud nemate deti, ale ani s detma bych ja osobne v nevyrovnanem vztahu nechtela zustat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803

Citům neporučíš… Snažil ses a nic. Tím tvým zájmem manželku víc a víc odrazuješ. Někdy to tak bývá. Na někoho funguje předstírání nezájmu :nevim:

A určitě spolu (nebo sám) choďte do manželské poradny.

Nemá smysl zůstávat s někým, kdo tě nemiluje, kdo s tebou není šťasný !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050

Ahoj,
základem všeho je, že musí chtít oba dva. Alespoň trochu mít chuť to zlepšit. Mít k sobě respekt a úctu. V nouzi dělají lidi různé věci a někdy to trvá i dost dlouho, než zjistí, co chtějí.

Zatím bych ji na Tvém místě fakt nechala. I to pro ni bude šok, třeba začne přemýšlet. To uhánění posiluje její postavení, jak jsi sám psal. A možná právě potřebuje vědět, že není jediná žena na Zemi. Pak teprve bude mít možnost a prostor uvědomit si, jak může vypadat její život dál. Musí dozrát do té fáze, že ona sama to bude chtít zkusit dát dohromady.
A až v té fázi bude, pak můžete zkusit manželskou poradnu a třeba už ani nebude potřeba.

Ale také se může stát to, že přijde na to, že je jí takhle lépe, když nebudete spolu. Můžeš na to přijít i ty. Nejsem věštec, jen je určitě důležité dát prostor vám oběma. Držím palce, z vlastní zkušenosti vím, že to může dopadnout dobře, i když myslíš, že ne. A i když se chová takhle ošklivě. Třeba ji fakt to tvé hezké chování bere motivaci, aby se ona sama chovala dobře. A třeba k tobě nemá úctu. Vše je možné zvrátit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.11.11 17:20
Gladys píše:
Máte spolu děti? Pokud ne, tak se na to vykašli. Hraje si s tebou a už nikdy tě nebude brát jako rovnoceného partnera.
Sice to bude nějakou dobu bolet, ale čas to spraví a najdeš někoho, komu na tobě bude doopravdy záležet.
levmah28 píše:
Když by mi manžel řekl,že mě nemiluje,tak od něho odejdu.Člověk,který toto dokáže vyslovit,je pro mě nula.Doufám,že se někdo neurazí.
Sany80s píše:
Nicméně, i kdyby to tak nebylo, nedovedu si představit, že bych se vrátila ke chlapovi, který se doprošoval a ponižoval. To je vcelku spolehlivý zabiják čehokoli.
Ale docela by mě zajímal pohled druhé strany, ty očividně vůbec netušíš, který bije.
jakkoli píše:
Navrhuju byt od sebe - idealne vcetne oddeleneho bydleni - nejaky cas, treba par mesicu. Mam ve svem okoli nekolik paru, ktere si dali takovou pauzu a pomohlo to. Zjistili, i treba s nejakymi „mezivztahy“ s nekym jinym, ze jim ten partner vyhovoval a o co prisli. Ale pak mam samozrejme spoustu znamych, kteri se se svymi protejsky rozesli navzdycky, takze risk to kazdopadne je. To co radim - rozejit se - samozrejme plati, pokud nemate deti, ale ani s detma bych ja osobne v nevyrovnanem vztahu nechtela zustat…
Lakynka píše:
Ahoj,
základem všeho je, že musí chtít oba dva. Alespoň trochu mít chuť to zlepšit. Mít k sobě respekt a úctu. V nouzi dělají lidi různé věci a někdy to trvá i dost dlouho, než zjistí, co chtějí.

Zatím bych ji na Tvém místě fakt nechala. I to pro ni bude šok, třeba začne přemýšlet. To uhánění posiluje její postavení, jak jsi sám psal. A možná právě potřebuje vědět, že není jediná žena na Zemi. Pak teprve bude mít možnost a prostor uvědomit si, jak může vypadat její život dál. Musí dozrát do té fáze, že ona sama to bude chtít zkusit dát dohromady.
A až v té fázi bude, pak můžete zkusit manželskou poradnu a třeba už ani nebude potřeba.

Ale také se může stát to, že přijde na to, že je jí takhle lépe, když nebudete spolu. Můžeš na to přijít i ty. Nejsem věštec, jen je určitě důležité dát prostor vám oběma. Držím palce, z vlastní zkušenosti vím, že to může dopadnout dobře, i když myslíš, že ne. A i když se chová takhle ošklivě. Třeba ji fakt to tvé hezké chování bere motivaci, aby se ona sama chovala dobře. A třeba k tobě nemá úctu. Vše je možné zvrátit. :kytka:

přesně to co tu píšou holky,nemám co k tomu dodávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.11.11 17:20

delala bych presny opak toho co delas…vyprdnout se na ni…dobre se bavit…chodit nekam parit mezi holky…at si uvedomi ze celej svet nestoji na ni :wink: treba to zabere ale mozna taky ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
13.11.11 17:26
levmah28 píše:

Nula?Asi moc nechapu.Bylo by pro tebe lepsi,kdyby ti manzel do aleluja tvrdil,jak te miluje a opak byl pravdou?
Ja nevim,pro me mnohem lepsi,na tvrdo recena pravda,nez nejaky bulikovani,okecavani a hrani si na neco,co neni :nevim:

Zakladateli se omlouvam za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77

Rodinu naštěstí nemáme.Ale je tu i jiný problém,nedávno jsme kompletně zrekonstruovali byt a situace je kolem toho tak zamotaná (nebudu to vysvětlovat protože je to fakt komplikovaný a na dlouho)že bych nejspíš byl já ten,kterej by musel odejít.A po těch stovkách hodin dřiny a plánování si,jak si budu v baráčku spokojeně žít,se mě vážne nechce po půl roce odcházet.I proto se to snažím nějakým způsobem zachránit.Na druhou stranu vím,že manželku to taky mrzí a nechce to ukončit.Jenom po mě chce čas na to,aby si uvědomila co vlasně chce.Je to takovej začarovanej kruh.Ona se nedokáže lusknutím prstu zamilovat a mě ničí žít sní jako bratr se sestrou.Přesvědčil jsem se o tom,že nemá smysl pro ni něco dělat a podlízat jí.To nefunguje!Po tom,co jsem jí řekl,že je konec se snažím chovat uplně jinak.Snažím se žít vlastní život,dokazovat jí,že se z toho nezblázním když odejde,jsem soběstačnej,o nic ji nežádám.Vím,že jsem udělal uplně všechno a tohle je poslední šance,jak ji donutit se zamyslet.Všichni jí říkají,at neblázní a dá tomu šanci.Ona vážně nemá důvod být nespokojená.

Já jsem 7 let byl ten,kdo kočíroval náš vztah a možná i proto se takhle chová.Užívá si,že teď je ona na koni!

Nejhorší je,že semnou o tom nechce komunikovat a mě ničí ta nejistota!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050

Přesně, jak bylo napsáno. Já měla i nějaké mezi vztahy, manžel taky. Dokonce proběhl soud o svěření dětí do péče. Dlouho jsem byla přesvědčena o tom, že spolu nebudeme. Ale jednoho dne to přišlo a byla chuť se do toho pustit znovu. Taky je to o tom, že oběma nám to odloučení a bydlení jinde, starání se každý sám o sebe, prospělo a hodně dalo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
13.11.11 17:34
Sany80s píše:
Ale docela by mě zajímal pohled druhé strany, ty očividně vůbec netušíš, který bije.

Přemýšlím nad tím měsíc v kuse,a nemůžu se nikam pohnout.Fakt nevím,která bije.Pohled druhé strany asi nehrozí.Navrhoval jsem jí manželskou poradnu.Jí se ale tak zvedlo sebevědomí,že odmítá rady odborníků.Ona sama nejlíp ví,co má dělat! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.11.11 17:38

Musíš se chovat tak, aby ona chtěla tebe, ne ty jí..
Ke konci příspěvku mi přišlo ,že se trošilinku lekla tvého raznatního rešení a toho by ses měl držet..

Doposavad měla pocit, že si může dovolit cokoli a projde jí to a nakonec vždy přilezeš a budeš prstíčkem hrabat..
Nečeká, že nebude chtěná, nebude obletovaná, nebude přemlouvaná..

Takže to opravdu zkus neřešit..pěkně odměřeně jí říct, že pro jedno kvítí slunce nesvítí a že sis již vytrpěl dost a máš svou sebeúctu..

Na tom, aby to fungovalo musí nyní zapracovat ona - tk jí to dej vědět.
Co jí navrhnout, že tímto končíš, nicméně, kdyby ona sama opravdu chtěla něco změnit u sebe dáš jí ještě šanci..ale nehodláš dál pomalu umírat..

Přeji hodně štěstí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria