Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lucy1980 píše:
Goofiku, je nám všem jasné, že jsi jednal impulsivně, prostě tak jak jsi to zrovna cítil…ono málokdo v takové situaci ví přesně, co by bylo nejlepší udělat. Prostě je jasné, že ji velmi miluješ, záleží ti na ni a v ten moment jsi prostě jednal od srdce.
Nejrůznějších rad jsi tady slyšel dost, tak doufám, že si něco z toho opravdu vezmeš k srdci a snad to k něčemu bude.
Každopádně i kdyby to ve finále nedopadlo a rozešli jste se, pamatuj, že všechno zlé je k něčemu dobré a pro jedno kvítí slunce nesvítí. Jsi mladej, evidentně upřímnej kluk, co umí makat a ví, co je to láska…neboj, dlouho sám nezůstaneš…. Nicméně i tak ti přeji, aby vše dopadlo dobře a ty byl zase šťastný…ať už se svou ženou nebo bez ní…
Děkuju…aspon trochu pochopení!Nechci se tady v žádném případě obhajovat.Nejsem dokonalej a udělal jsem hodně chyb,bohužel si je uvědomuju až teď.Každopádně je to velká zkušenost a vím,že příště bych se choval jinak.Snad ale žádné příště nebude!!! ![]()
Kathula píše:goofik píše:jako zdi jsem bourala taky a podlahy pokladalajakkoli píše:No ale těžko po ženě chtít,aby bourala zdi,stavěla příčky,vyměnovala okna,pokládala podlahy atd.
No, neprotireci, a mylim, ze je to z kontextu jasne, ne?? No rozhodujici je, ze ste ty cinnosti nedelali spolecne, no a jestli ji to nezajimalo, tak je to sice podle me divny, ale samozrejme mozny, kazda sme jina povaha.A i kdyz jsem tam byla k nicemu, tak jsem tam stejne chtela byt …
Každej sme nějakej a každej umíme něco.Prostě to pro ni nebylo a já ji chápu!
V pohode, ja nerikam, ze to umim
- ale proste nez abych doma sedela a pak byla nastvana, ze jsu sama, tak bych radsi pomahala, nebo jen okukovla na stavbe. ![]()
Ale to je jedno, to uz je za vama, ted mate horsi problemy, ktere se snad brzy vyresi…
jakkoli píše:
To ji ani nevolej, a vlastne proc jako, vy si i ted volate, kdyz se nekde zdrzite??
To ne.Ale někde se zdržet,nebo pár dní nepřijít domů je trochu rozdíl.V dnešním světě je možné všechno a nechci aby se strachovala co se mnou je.
Kathula píše:
Urcite to tak udelej, tys vedel, ze prebyvala u rodicu, nebo ne??Holky uz napsaly hodne o tom, ze ji to jeste vic leze „na mozek“, kdyz se ji doprosujes, tak fakt zkus jeste toto - ale chce to byt od sebe dyl jak treba jen 3 dny.![]()
Ano,věděl…
No tak kdyz bude mit strach, tak prece zavola, ne?? Anobo ji muzes napsat sms, kdyz ji budes volat, tak to z tebe vytahne…
jakkoli píše:
No tak kdyz bude mit strach, tak prece zavola, ne?? Anobo ji muzes napsat sms, kdyz ji budes volat, tak to z tebe vytahne…
sms bude asi lepší.To je pravda… ![]()
goofiku: Ahoj nečetla sem všechno co se tu píše, ale naprosto Tě chápu, si chlap co svou ženu miluje a nechce o ni přijít. Ale asi bys měl opravdu odjet třeba na vikend k rodině,známým ke kamarádům aby si přišel na jiné myšlenky a aby si jí dal čas přemýšlet. Aby manželka neměla strach tak jí jen pošly sms ať Tě doma nečeká že jedeš pryč. Uvidíš že hlodat jí to určitě bude a třeba si uvědomí že jí vlastně chybíš. Myslím že nějaká šance tam ještě je ![]()
Ať vše dobře dopadne ![]()
Možná tuto dobu už nechápu, ví lidé co je si pomáhat, podržet toho druhého, pohladit atd., kde se to vytratilo, proč toto dokáže pár lidí. Milý hochu, člověk není pes a nemá se plazit, má stát vzpřímeně a to co druhému dobrého dává měl by od něj čekat, pokud ho ten druhý má alespoň rád, v opačném případě platí" před nikým se neponižuj a před nikým se nepovyšuj". U tebe platí ta první část.
martinz píše:
Možná tuto dobu už nechápu, ví lidé co je si pomáhat, podržet toho druhého, pohladit atd., kde se to vytratilo, proč toto dokáže pár lidí. Milý hochu, člověk není pes a nemá se plazit, má stát vzpřímeně a to co druhému dobrého dává měl by od něj čekat, pokud ho ten druhý má alespoň rád, v opačném případě platí" před nikým se neponižuj a před nikým se nepovyšuj". U tebe platí ta první část.
Jak říkám,byla to pro mě nepoznaná situace a absolutně jsem nevěděl jak se chovat.Uplně mě ovládla panika a strach,že přijdu o milovanou osobu.Nešlo mě rozumně uvažovat a nebyl jsem schopnej akceptovat její požadavky.Nasekal jsem plno chyb ale dokud si člověk tímto neprojde,tak nikdy neví jak se zachovat v dané situaci.Teď už bych věděl…
Jak se říká:Není blbec ten,kdo dělá chyby,blbec je ten,kdo se z nich nedokáže poučit!
Já nevidím nic nechlapského na tom, ukázat ženě, že si dokáže sám vyžehlit, postarat se o sebe..No a, že mu nic jiného nezbývá..Prostě se ale z toho nehroutí a klidně si k té žehličce stoupne..
Hele já bych nikam nejezdila, pokud to tak sám necítíš..
Ty jsi tam doma, tak proč bys prchal..Ale rozhodně se musíš chovat tak, že ty jsi nyní samostatná jednotka, které nic nechybí a s nikým jiným už nepočítá..
Domů chod pozdě, neohlašuj kam jdeš, kde jsi byl..Vař jen pro sebe, starej se jen o sebe..
Trochu hrdosti ne??
Začni se chovat, že je ti to ukradený, že ONA rozhodla, že je to mezi vámi špatné a basta fidli..
Neměla by se ted za nos chytnout ona?? To ona to víceméně přeháněla..
goofik píše:Kathula píše:Na chvílu bych asi k rodině mohl a vážně nad tím uvažuji.Ale chtěl bych to udělat tak,že jí jenom zavolám že mě nemá čekat a neříct jí kde jsem.At jí to vrtá v hlavě.
Svet je malej … …Anonymní píše:goofik píše:No právě. To není o tom si sám poradit, to je o tom, že ti nic jiného nezbývá !!! To je prostě z nouze cnost …Anonymní píše:Proč zbabělé?Prostě jsem si řekl,že po ní nebudu nic chtít a nebudu se o nic prosit.A když nechci chodit v nežehlených věcech,tak mě nic jiného nezbývá!goofik píše:Víš, to je ten paradox. Když tohle napíšeš, co děláš, nejedna musí říct, tebe mít doma … co si ona stěžuje, takovýho hned tak nenajde … jenže současně je fakt, že asi každá chceme mít doma v první řadě chlapa … ono poradit si sám, to je v principu „chlapské“, ale v tvém případě mi to spíš přijde ne chlapské, ale … promiň … zbabělé …
Ale nevím,jak mě bude brát jako chlapa,když stojím u žehlícího prkna a žehlím si svoje věci.Chci jí ale dokazovat,že si dokážu poradit i bez ní a nezblázním se když odejde.Je to asi fakt jediná možnost,jak jí donutit přemýšlet…
Proc, ze nic jineho nezbyva, to se ma doprosovat, aby mu vyzehlila?? kdyz to umi sam - u nas treba zehli jen manza.
A pisu to stale dokola - je blbost odejit z prace, jak nekdo psal, bud na dovcu, kdyz to nejde, odejit na chvilku k rodine, a to si myslim by urcite slo.
A to protireceni taky nechapu, dyt uz na zacatku psal, ze opravoval vsechno sam, na barak se tesila, ale asi k neopravenemu bytu nemela zadny vztah a nechodila opravovat - ale podle me si neprotirecil.
A proč bys jí volal? Normálně nepřijdeš domů ne? ![]()
Kdyby mě chlap v tvé situaci zavolal, že nepřijde a že zůstane jinde, tak to vnímám jako snahu, abych ho prosila, aby zůstal doma
Takže zase špatně ![]()
Jinak na žehlícím chlapovi nevidím nic nechlapského. Nechlapské je, že na své manželce hrozně lpíš, máte ve vztahu velkou nerovnáhu.
Tím, že na pár dní odjedeš, o barák přece nepřijdeš.
Lizbeth píše:
Já nevidím nic nechlapského na tom, ukázat ženě, že si dokáže sám vyžehlit, postarat se o sebe..No a, že mu nic jiného nezbývá..Prostě se ale z toho nehroutí a klidně si k té žehličce stoupne..Hele já bych nikam nejezdila, pokud to tak sám necítíš..
Ty jsi tam doma, tak proč bys prchal..Ale rozhodně se musíš chovat tak, že ty jsi nyní samostatná jednotka, které nic nechybí a s nikým jiným už nepočítá..
Domů chod pozdě, neohlašuj kam jdeš, kde jsi byl..Vař jen pro sebe, starej se jen o sebe..
Trochu hrdosti ne??
Začni se chovat, že je ti to ukradený, že ONA rozhodla, že je to mezi vámi špatné a basta fidli..
Neměla by se ted za nos chytnout ona?? To ona to víceméně přeháněla..
Přesně tohle je cesta,po které chci jít.Dokázat jí,že si za každé situace poradím sám a že jsem smířenej s tím,že je konec.Hlavně už se jí nechci vnucovat a dělat ze sebe trpící oběť.Věřím,že když uvidí,že si jedu svůj život a jsem v pohodě,tak jí to začne vrtat v hlavě a nakonec dojde sama.Vím,že jí nejsem uplně ukradenej…
Hele, prostě si potřebuje něco ujasnit a potřebuje na to čas. Myslím, že to zdaleka neznamená, že je mezi vámi konec. Opravdu jí dej ten čas a prostor, vyplatí se ti to ![]()
jako zdi jsem bourala taky a podlahy pokladala
A i kdyz jsem tam byla k nicemu, tak jsem tam stejne chtela byt …