Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Emilie píše:
Vy chlapi (nechci zobecňovat) si furt myslíte, že ono je to najednou. Že když vám řekne, že vás nemiluje, že si to uvědomila včera večer. A vůbec vás nenapadne, že k tomuto kroku se sbírá třeba těch 20 let, jenže pokaždé, když už byla tak zoufalá, že už chtěla s pravdou ven, bylo tam nějaké ALE … většinou děti. A pak taky finanční závislost - je to trapné, ale je to bohužel tak. Než přiznat, že je na vás závislá, radši bude zticha a radši bude tajně pracova na tom, aby závislá nebyla. Radši se bude tvářit, že je vše v pořádku. Je to podlé, není to fair a já nevím co ještě - ale je to tak. Jen jak říkám - žere jí to já nevím 5, 10, 20 let, než si řekne - A DOST! Jen vy jste slepí a koukáte jak puci … že je to NAJEDNOU …Každá nemá odvahu říct prakticky novomanželovi, že … a dosaďte cokoli.
A nemusí to být jen závislost finanční nebo „kvůli dětem“. Můžou to být i obyčejné lidské ohledy na toho druhého, se kterým jsem přece jen nějaký čas žila, něco jsme spolu prožili, není mi to jedno, zda mu ublížím… Ale s láskou už to nemá nic společného.
Emilie píše:
Vy chlapi (nechci zobecňovat) si furt myslíte, že ono je to najednou. Že když vám řekne, že vás nemiluje, že si to uvědomila včera večer. A vůbec vás nenapadne, že k tomuto kroku se sbírá třeba těch 20 let, jenže pokaždé, když už byla tak zoufalá, že už chtěla s pravdou ven, bylo tam nějaké ALE … většinou děti. A pak taky finanční závislost - je to trapné, ale je to bohužel tak. Než přiznat, že je na vás závislá, radši bude zticha a radši bude tajně pracova na tom, aby závislá nebyla. Radši se bude tvářit, že je vše v pořádku. Je to podlé, není to fair a já nevím co ještě - ale je to tak. Jen jak říkám - žere jí to já nevím 5, 10, 20 let, než si řekne - A DOST! Jen vy jste slepí a koukáte jak puci … že je to NAJEDNOU …Každá nemá odvahu říct prakticky novomanželovi, že … a dosaďte cokoli.
plně souhlasím, já odchod od ex plánovala asi rok, dávala si věci a prachy do kupy, abych pak mohla být v pohodě samostatná jednotka bez pomoci rodičů. Taky měl pocit, že jsem se zbláznila, že to bylo ne ze dne na den ale z minuty na minutu. Oni to ti chlapi občas nechtějí vidět, že je něco v nepořádku. Já to třebas i otevřeně říkala, že toho mám dost, jenže jako bych mluvila do zdi. Asi si v duchu říkal, ona se zas vyřve, já si to jako poslechnu, odkývám a budu mít zase klid a vše bude zas v poho.
Dobře. Tak situace je jasná. Vy chcete (udržet vztah), ona ne (nebo to alespoň tak dává najevo). Cíl je taky jasný - abyste Vy chtěl a ona taky chtěla - je to tak?
Já s tím taky souhlasím, že žena dlouhou dobu přemýšlí a pokud řekne něco se ve mně zlomilo, nic k tobě necítím, tak už není cesta zpátky. Ona všechno sečetla, podtrhla a ví že je konec. Jenom bere ohledy na to, jak ti to podá. U mě to tak bylo a manžel ani po roce nechápe , co se mi mohlo nelíbit a proč jsem se NAJEDNOU tak rozhodla. Snaží se celý rok, ale u mě je už mrtvo, i kdyby se přetrhl. Je mi ho líto, ale to je všechno. A to líto se postupem času mění na nenávist, jak může někdo být tak vlezlý, bez hrdosti a zkoušet to pořád a pořád.Něco jiného jsou výhružky řečené v hádce a něco jiného je, když žena v klidu bez emocí řekne už tě nechci. To potom NE znamená opravdu NE.
goofik píše:
Ale nevím,jak mě bude brát jako chlapa,když stojím u žehlícího prkna a žehlím si svoje věci.Chci jí ale dokazovat,že si dokážu poradit i bez ní a nezblázním se když odejde.Je to asi fakt jediná možnost,jak jí donutit přemýšlet…
Napadlo mne u tohohle příspěvku … že chlap by měl košili žehlit proto, že chce, aby byla vyžehlená, a ne proto, aby tím někomu něco dokazoval … v tom to je …
Příspěvek upraven 15.11.11 v 10:39
katalyzator píše:goofik píše:Napadlo mne u tohohle příspěvku … že košile by se měla žehlit proto, aby byla vyžehlená, a ne proto, aby se tím někomu dokazovalo, že si dokážete poradit … v tom to je …
Ale nevím,jak mě bude brát jako chlapa,když stojím u žehlícího prkna a žehlím si svoje věci.Chci jí ale dokazovat,že si dokážu poradit i bez ní a nezblázním se když odejde.Je to asi fakt jediná možnost,jak jí donutit přemýšlet…
Jo, taky mi něco došlo …
tak ty jí chceš dokázat, že jí nepotřebuješ na žehlení košile???? To je skutečně vyznání lásky jak hrom!!! To se fakt divím, že tě chce opustit …
![]()
Emilie píše:katalyzator píše:goofik píše:Napadlo mne u tohohle příspěvku … že košile by se měla žehlit proto, aby byla vyžehlená, a ne proto, aby se tím někomu dokazovalo, že si dokážete poradit … v tom to je …
Jo, taky mi něco došlo …
tak ty jí chceš dokázat, že jí nepotřebuješ na žehlení košile???? To je skutečně vyznání lásky jak hrom!!! To se fakt divím, že tě chce opustit …![]()
![]()
![]()
třebas to jen tak blbě napsal. Já to vidím tak, že manželka je právě v té fázi, kdy mluví do zdi a manžel to nevidí neslyší. Měli by mluvit hlavně spolu, v klidu si sednout a na rovinu říct jak to je. Bez názoru manželky na celou situaci těžko říct, o co se přesně jedná. Máme tady vlastně pouze jednostranou informaci o jejich vztahu nevztahu.
Prijde, mi, ze se nekteri chytate kazdeho slova, proc hned tak negativne, zkousi to proste z ruznych stran - neznate ho ani ji, muzete poradit, ale ne hned kritizovat - a nekdy psane slovo vyzni jinak nez mluvene - proste ji chce ukazat, ze kolem neho nemusi behat a starat se o neho, ze to zvladne i bez ni - mozna si myslela, ze kdyz byl na stavbe a spolu vlastne moc nebyli, ze ji ted ma jen na to, aby varila, uklizela - tim chce ale podle me dokazat, ze ne - proste to zkousi ruzne a casem pozna jestli neco z toho pomohlo nebo ne. ![]()
Emilie píše:katalyzator píše:goofik píše:Napadlo mne u tohohle příspěvku … že košile by se měla žehlit proto, aby byla vyžehlená, a ne proto, aby se tím někomu dokazovalo, že si dokážete poradit … v tom to je …
Jo, taky mi něco došlo …
tak ty jí chceš dokázat, že jí nepotřebuješ na žehlení košile???? To je skutečně vyznání lásky jak hrom!!! To se fakt divím, že tě chce opustit …![]()
![]()
![]()
No a jestli to zakladatel bude korunovat dětinským chováním typu: nepřijdu domů a NEDÁM jí vědět kde jsem, tak to pohřbí úplně! (vyrazit si a říct, že nepřijdu je něco jiného, to je ok)
Protože pokud se jí neozve, tak nejen, že si manželka neřekne: „Kde je? Snad se mi někde nezapomněl? Že by ho nějaká klofla? To se mi asi nelíbí, ten je přece můj! Nechci o něj přijít…fňuk“, ale naopak bude vytočná: „To si ze mně dělá prdel, jako ne? To nemůže dát vědět, že je v pořádku? To chce abych se tu nervovala, že se mu něco stalo? To je takový kretén!!! Já ho nesnáším…“
Takže trochu rozum do hrsti při té snaze manželce ukázat nezávislost a jaký jsem žádoucí chlap. ![]()
Tím žehlením jsem chtěla říct, jak naivně si zakladatel vykládá to, že opět svou ženu získá. Tam dosaďte cokoli, že si uvaří, že nepřijde domů - že „bude soběstačnej“. Mluvím teda za sebe, ale dít se tohle u nás, a já ho vidět u plotny a žehlícího prkna, budu si ho prostě … vychutnávat. Budu z něj mít srandu, ne že si ho budu vážit za to, že si žehlí sám. Mluvím teda o tom, že u nás bude nějaká rozchodová krize. Ne že se sám postaví k plotně, to je jiná a to je samozřejmě ten moment, kdy si řeknu - ha, je soběstačnej a je hodnej, že mi pomáhá a přebírá na sebe sáma bez keců a zejména bez mých urputných proseb „mé povinnosti“ … pravda, nevím, co se u vás děje, ale zejména tohle chybí řada manželkám a ženám … a za tohle si ho budu vážit. Ne že až ve chvíli, kdy mu řeknu nebo naznačím, vyžehli si to sám, že si to sám vyžehlí!!! (A dosa´dte tam cokoli, když se už opírám o tu žehličku … )
Wiolla píše:
No a jestli to zakladatel bude korunovat dětinským chováním typu: nepřijdu domů a NEDÁM jí vědět kde jsem, tak to pohřbí úplně! (vyrazit si a říct, že nepřijdu je něco jiného, to je ok)Protože pokud se jí neozve, tak nejen, že si manželka neřekne: „Kde je? Snad se mi někde nezapomněl? Že by ho nějaká klofla? To se mi asi nelíbí, ten je přece můj! Nechci o něj přijít…fňuk“, ale naopak bude vytočná: „To si ze mně dělá prdel, jako ne? To nemůže dát vědět, že je v pořádku? To chce abych se tu nervovala, že se mu něco stalo? To je takový kretén!!! Já ho nesnáším…“
Takže trochu rozum do hrsti při té snaze manželce ukázat nezávislost a jaký jsem žádoucí chlap.
To je přesný .....
![]()
Wiolla píše:
No a jestli to zakladatel bude korunovat dětinským chováním typu: nepřijdu domů a NEDÁM jí vědět kde jsem, tak to pohřbí úplně! (vyrazit si a říct, že nepřijdu je něco jiného, to je ok)Protože pokud se jí neozve, tak nejen, že si manželka neřekne: „Kde je? Snad se mi někde nezapomněl? Že by ho nějaká klofla? To se mi asi nelíbí, ten je přece můj! Nechci o něj přijít…fňuk“, ale naopak bude vytočná: „To si ze mně dělá prdel, jako ne? To nemůže dát vědět, že je v pořádku? To chce abych se tu nervovala, že se mu něco stalo? To je takový kretén!!! Já ho nesnáším…“
Takže trochu rozum do hrsti při té snaze manželce ukázat nezávislost a jaký jsem žádoucí chlap.
Nikdy jsem neřekl,že bych jí nedal vědět,že nedojdu.Naopak,někde v předchozích příspěvcích jsem psal,že jí sice neřeknu kde jsem,ale to že nedojdu bych jí řekl určitě… ![]()
Jo, taky mi něco došlo …
![]()
![]()
Jediné co jí chci dokázat,je nezávislost na ní! ![]()
katalyzator píše:
Dobře. Tak situace je jasná. Vy chcete (udržet vztah), ona ne (nebo to alespoň tak dává najevo). Cíl je taky jasný - abyste Vy chtěl a ona taky chtěla - je to tak?
Dá se to tak říct…
samsona píše:
Já s tím taky souhlasím, že žena dlouhou dobu přemýšlí a pokud řekne něco se ve mně zlomilo, nic k tobě necítím, tak už není cesta zpátky. Ona všechno sečetla, podtrhla a ví že je konec. Jenom bere ohledy na to, jak ti to podá. U mě to tak bylo a manžel ani po roce nechápe , co se mi mohlo nelíbit a proč jsem se NAJEDNOU tak rozhodla. Snaží se celý rok, ale u mě je už mrtvo, i kdyby se přetrhl. Je mi ho líto, ale to je všechno. A to líto se postupem času mění na nenávist, jak může někdo být tak vlezlý, bez hrdosti a zkoušet to pořád a pořád.Něco jiného jsou výhružky řečené v hádce a něco jiného je, když žena v klidu bez emocí řekne už tě nechci. To potom NE znamená opravdu NE.
Sama mě ale řekla,že jí mám dát čas na přemýšlení a nemám to hrotit.Podle mě,si potřebuje ujasnit,co vlastně chce.Rozhodlá podle mě není.