Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lizbeth píše:
zakladateli, občas mám pocit, že ti ostatní dost jasně neporozumněli a řeší tu omáčku okolo..
Tak se drž, já myslím, že už ti to v hlavě docvaklo, co a jak, tak držím palce..
Děkuji…jsi jedna z mála,která se mě snaží podpořit a né zhodit.Já cítím,že ta šance prostě je,a to že mě někdo řekne,že na mě kašle,mě tu šanci nevezme.Každej jsme jinej a každej se chová trochu jinak…
katalyzator píše:Emilie píše:katalyzator píše:Lizbeth to asi vidí jinak, já taky, no … nechci urážet, jen jsem v ráži, protože si dovedu představit, jak to cítí ona, ale asi se mi to holt daří … mám tím na mysli urážet … ono by to fakt chtělo ještě druhou stranu …Emilie píše:Je mi potěšenímkatalyzator píše:Na tebe snad reagovat můžu, to není k zakladateli, jsem celá zvědavá …
Něco jste chtěl napsat dnes v 14:31, a není to celé, zdá se mi.![]()
No právě to je fajn, že si to dovedete nějak představit … vlastně být v kůži té jeho … vždyť Vy pohled té druhé strany pomáháte vidět
Příspěvek upraven 15.11.11 v 15:35
Každej člověk je jinej.Neznamená to,že když Emilie to cítí tak jak píše,tak že to moje žena musí cítit uplně stejně.Někdo psal,že se chtěl rozejít a nakonec si to potom rozmyslel.Někdo psal,že se chtěl rozejít a rozešel se.Pro mě ta šance prostě žije a dokud mě žena neřekne,že je definitivní konec,tak ta šance bude žít dál.Proto jsem chtěl poradit,jak se chovat abych to uplně nepokazil.Na nic jiného jsem se neptal… ![]()
katalyzator píše:
Emilie: Obávám se, že teď už se asi nezeptá ..
Jsem si toho vědoma, stejně by se nezeptal … ![]()
goofik píše:Lizbeth píše:Děkuji…jsi jedna z mála,která se mě snaží podpořit a né zhodit.Já cítím,že ta šance prostě je,a to že mě někdo řekne,že na mě kašle,mě tu šanci nevezme.Každej jsme jinej a každej se chová trochu jinak…
zakladateli, občas mám pocit, že ti ostatní dost jasně neporozumněli a řeší tu omáčku okolo..
Tak se drž, já myslím, že už ti to v hlavě docvaklo, co a jak, tak držím palce..
ze všech tvých příspěvků považuji za nejdůležitější to, že stále není rozhodnutá a při tvém odhodlání to skončit znejistěla..to bylo opravdu důležité..
Ostatní ted neřeš a zkus tomu opravdu dát prostor ![]()
Ano, někdo měl vztah, který chtěl ukončit, dal mu šanci a neukončil. A vztah jde dál. Já jen, že to neznamená, že to bylo šťastné řešení. Já jen, že řada uživatelek tady se fakt trápí, jen prostě „veřejně“ nepřiznají, jaké peklo doma mají a nemůžou z něj a buší hlavou do zdi, že tu neudělaly, dokud byl čas!!! A ano, přiznávám, jsou chvíle, kdy si to říkám taky … ano, mám depku z toho, že „všude je něco“ …
Ne, nemám patent na rozum, neznám tvoji ženu a v žádném případě nevím, jak to cítí ona. ![]()
katalyzator píše:
Wiolla + goofik: No, doufejme. Ale taky to může manželka nebo tchánovci zatáhnout (když jsou majitelé a tedy pravděpodobně nějak i ručitelé), třeba prodejem dalšího z bytů, nebo tu hypotéku od banky nějak odkoupit, a pohnat goofika před soud a do exekuce…snad to máte promyšlené, goofikuWiolla píše:goofik píše:To je pravda, pokud bude goofik odstěhovaný, přestane platit, manželka taky, tak banka sebere/prodá zastavený byt (ve kterém bydlí manželka) a zakladateli to může být šumafuk (až na černé puntíky v rejstříku dlužníků a nemožnost do budoucna vzít si jakýkoliv jiný úvěr). Takže i když to není smluvně ošetřené (jakože asi není, že?), tak je v manželčině nejvyšším zájmu to platit…katalyzator píše:Protože když nebudu platit já,tak jí ten byt taky dlouho nezůstane.
Je to ošetřeno smluvně, ano? Nejen sliby (chyby). Proč by totiž měla platit, když hypotéka je na Vás…
Nerozumím…
Jak zatáhnout? Jako doplatit hypotéku (např. mimořádnou splátkou zcela uhradit)? Tím lépe, kde nejsou dluhy, není ani vymáhání splácení.
A odkoupit od banky hypotéku nemůžou, to si skutečně neumím představit. Takové pohledávky banka neprodává fyzickým osobám, navíc pokud si potřebovali půjčit na koupi bytů, tak těžko budou mít kapitál na takovýto odkup, že?
goofik píše:Emilie píše:Tak až bude chtít znát názor moje žena,tak jí můžete utěšovat jak jí chápete.Já jsem chtěl poradit něco jiného.katalyzator píše:Lizbeth to asi vidí jinak, já taky, no … nechci urážet, jen jsem v ráži, protože si dovedu představit, jak to cítí ona, ale asi se mi to holt daří … mám tím na mysli urážet … ono by to fakt chtělo ještě druhou stranu …Emilie píše:Je mi potěšenímkatalyzator píše:Na tebe snad reagovat můžu, to není k zakladateli, jsem celá zvědavá …
Myslím, že se čertíš zbytečně. Mělo by být tvým nejvyšším zájmem pochopit co se děje (tvé) ženě v hlavě, jak se cítí a proč. Protože jedině tudy vede cesta k případnému obnovení vztahu. Takže při Emiliiným prohlášení „já ji chápu“, by ses měl zeptat: „Jak to? Proč? Co jsem udělal/neudělal? Co je špatně?“ ![]()
Goofiku, já neříkám, že je stejná. Já říkám, že v ní, v téhle Emilii ta Tvoje reakce něco vyvolala - že bych toho využil ku svému (Vašemu) prospěchu, za dotaz ostatně nic nedáte. Ale je mi taky jasné, že to věru nemusí být příjemné a že v téhle chvíli potřebujete spíš opravdu hlavně podporu (jako třebas od Lizbeth, díky) něž řešení … a věřte, že tu podporu máte, už jenom v tom, že tuhle diskusi sledujeme nějakých deset hodin nebo kolik. Takže zájem a podporu máte, byť ne vždy napsanou.
Za sebe mohu říct, že jestli chcete, můžu se Vašemu problému ještě věnovat, budete-li chtít, a myslím, že bych Vám ještě mohl něco dát. Tož tak.
Wiolla píše:katalyzator píše:Nerozumím…
Wiolla + goofik: No, doufejme. Ale taky to může manželka nebo tchánovci zatáhnout (když jsou majitelé a tedy pravděpodobně nějak i ručitelé), třeba prodejem dalšího z bytů, nebo tu hypotéku od banky nějak odkoupit, a pohnat goofika před soud a do exekuce…snad to máte promyšlené, goofikuWiolla píše:goofik píše:To je pravda, pokud bude goofik odstěhovaný, přestane platit, manželka taky, tak banka sebere/prodá zastavený byt (ve kterém bydlí manželka) a zakladateli to může být šumafuk (až na černé puntíky v rejstříku dlužníků a nemožnost do budoucna vzít si jakýkoliv jiný úvěr). Takže i když to není smluvně ošetřené (jakože asi není, že?), tak je v manželčině nejvyšším zájmu to platit…katalyzator píše:Protože když nebudu platit já,tak jí ten byt taky dlouho nezůstane.
Je to ošetřeno smluvně, ano? Nejen sliby (chyby). Proč by totiž měla platit, když hypotéka je na Vás…Jak zatáhnout? Jako doplatit hypotéku (např. mimořádnou splátkou zcela uhradit)? Tím lépe, kde nejsou dluhy, není ani vymáhání splácení.
A odkoupit od banky hypotéku nemůžou, to si skutečně neumím představit. Takové pohledávky banka neprodává fyzickým osobám, navíc pokud si potřebovali půjčit na koupi bytů, tak těžko budou mít kapitál na takovýto odkup, že?
Zaplatit celou hypotéku naráz opravdu nezvládnou.Moje představa je taková:Já zůstanu,budu dál platit svoji hypotéku.Vyplatím manželku a tchánovcům vyplatím cca 500k za jeden byt.Je nějaká možnost,jak to udělat,aby byl byt můj?Nebo jde to udělat přes nějakou smlouvu?Nebo nějak schůdně?
Wiolla: no, já chci říct, že to bydlení se mně osobně nejeví moc zajištěné, zdá se mi to jako slabé místo, je dosti závislé na tchánovcích (a tedy manželce) a nejde se o ně naplno opřít; co když tchánovci mají firmu, co když nebudou chtít prodat, atd. … faktem je, že nemá smysl zabíhat do podrobností a je to jen můj dojem; snad to dobře dopadne
Příspěvek upraven 15.11.11 v 16:28
Nezlobte se na mě, ale vy vyloženě spekulujete o tom, co si asi tak může myslet a prožívat manželka a od toho odvíjíte další úvahy..
Ale to vy přece nevíte.. ![]()
Něco jsem napsala … ale raději mažu . Vše v dobrém, fakt se nechci hádat a urážet, Lizbeth, snad mně znáš …
![]()
Wiolla píše:goofik píše:Myslím, že se čertíš zbytečně. Mělo by být tvým nejvyšším zájmem pochopit co se děje (tvé) ženě v hlavě, jak se cítí a proč. Protože jedině tudy vede cesta k případnému obnovení vztahu. Takže při Emiliiným prohlášení „já ji chápu“, by ses měl zeptat: „Jak to? Proč? Co jsem udělal/neudělal? Co je špatně?“Emilie píše:Tak až bude chtít znát názor moje žena,tak jí můžete utěšovat jak jí chápete.Já jsem chtěl poradit něco jiného.katalyzator píše:Lizbeth to asi vidí jinak, já taky, no … nechci urážet, jen jsem v ráži, protože si dovedu představit, jak to cítí ona, ale asi se mi to holt daří … mám tím na mysli urážet … ono by to fakt chtělo ještě druhou stranu …Emilie píše:Je mi potěšenímkatalyzator píše:Na tebe snad reagovat můžu, to není k zakladateli, jsem celá zvědavá …
Tyhle otázky jsem několikrát položil svojí ženě.Nedokázala odpovědět…Proč?