Jak Vaši manželé nazývají Vaše rodiče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1539
14.11.11 19:16
Kima-o píše:
sice nejsme svoji, ale já tchánovcům vykám a oslovení se sakra dobře vyhýbám :mrgreen: jsem zvyklá na tykání, takže mi to je proti srsti… přítel to má naopak - je zvyklý na vykání a naši by chtěli, aby jim tykal a říkal jménem, ale to zas nejde přes hubu jemu :-D máme to složité :mrgreen:

u nás to bylo přesně tak, manžel už si ale zvyknul a já mám holt pech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.11.11 19:19

ahoj,můj partner rodičům tyká(bylo mu to nabídnuto)ale určitě jim říká jménem,ono by totiž bylo divné,říkat jim mami a tati,když jsou od sebe s mojí mámou o 7 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
14.11.11 19:23

Můj manžel oslovuje mé rodiče, dědu i tety a strýce křestním jménem a všem tyká (všichni to nabídli sami).
Já jeho tátovi říkám dědo a vykám (když ještě žila tchyně, tak mi jednou tak nějak nabídla-nenabídla tykání, takže z toho nakonec nic nebylo), babičce říkám babi a taky vykám a s tetama a strýcema to je tykání-vykání půl na půl, oslovuju je křestním jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
14.11.11 19:24

mně třeba přijde divný říkat mami a tati,ale mamko a taťko ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
14.11.11 19:34

Tak já tchýni tykám a oslovuji křestním, tchána nemám a přítel taťkovi říká jménem a mamce mamko, její křestní mu nějak nejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
14.11.11 19:39

Tak my doma tykáme. Já říkám jeho mamce Mutti (žijeme v Německu)a je to vpoho. Na začátku mi nabídla tykání a že jí mám říkat jménem, ale Krimhilde mi fakt nejde přes pusu :D. Maminko bych jí asi taky říkat nemohla, ale tím, že je to německy, mi to tak nějak nic nedělá.

Přítel neumí moc česky a naši oslovování nikdy nijak neřešili a tak nějak časem vyplynulo, že jim říká mamíčku a papíčku. :D Pro ně je to vpohodě, nebo se nikdy nijak netvářili, že by jim to vadilo a můj přítel si to tak nějak vybral jako nejjednodužší variantu. Samozřejmě, že když už něco pronese česky k mým rodičům tak tyká, vykání by po něm snad nikdo ani nechtěl, vzhledem k tomu, jak mizerně umí česky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
14.11.11 20:19

Já neoslovuju nijak (vykám, tykání mi nenabídli, zato oba mi začli tykat hned :roll: ) a můj chlap moje taky neoslovuje, ale tyká jim (takže ahoj).
Já svým rodičům stále říkám mami a tati. Babička a děda jsou pro moji dceru, nikoli pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
14.11.11 20:25

Hezký večer :mavam:
Já už bohužel nemám ani jednoho z rodičů,tak nevím jak by je manžel oslovoval. Káždopádně tchýně mi po svatbě nabídla tykání,ať jí říkám buď jménem nebo mamko :-) Většinou jí říkám mamko,nebo babičko. Ale tchán je ze starý školy,tomu vykám…on by to ani jinak nechtěl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
14.11.11 20:27

nijak ,neoslovuje ..

• Citovat
  • Upravit
8911
14.11.11 20:43
mahdalka píše:
Wiollo a Lizbeth,na milost jsem ho nevzala - chlapa mám už dávno novýho a na tohle téma jsme narazili,když jsme se bavili o svatbě(kdyby jednou byla) :-D

Suoéééér! :pankac: Hele ale to šlo dost rychle. :think: Ty musíš být teda hvězda největší! :jazyk: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.11.11 20:48
mahdalka píše:
K založení diskuze mě přiměl nedávný rozhovor s partnerem na toto téma.On mým rodičům tyká(sami mu to nabídli)a oslovuje je jménem.Já mu říkala,že kamarádka(vdaná)oslovuje manželovi rodiče „mami“ a „tati“.Načež se na mě chlap vyděšeně podíval a řekl,že on by i po svatbě zůstal u oslovování jménem,protože rodiče(maminku a tatínka)máme jen jedny.A že si nedovede představit,že by mojí mámu oslovoval mami,že by mu to přišlo divný i vůči jeho mamince :-D Musím se přiznat,že by mi to asi taky bylo „proti srsti“. :nevim: Jak říkáte manželovým rodičům Vy?Oslovujete některá tchýni „maminko“? :think:

Ahoj. Manžel mým rodičům říká jménem (a vzájemně si tykají), já tchánovi (tchyni už nemám :cry: ) říkám dědečku (a vzájemně si vykáme). Říkat mu tatínku by mi bylo proti srsti, v tomhle teda jsem na tom asi jako tvůj přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.11.11 22:27

Manžel i já říkáme křestním jménem, tykáme si, maminko, tatínku mi přijde divný (rodiče mám, náhradní nehledám :mrgreen: ), ještě divnější mi přijde říkat jim babi a dědo :lol: , jako bych je generačně posouvala od sebe ještě dál a dělala z nich starce, děda a babi jsou našich dětí, ne moji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.11.11 22:40
Wiolla píše:
mahdalka píše:
Wiollo a Lizbeth,na milost jsem ho nevzala - chlapa mám už dávno novýho a na tohle téma jsme narazili,když jsme se bavili o svatbě(kdyby jednou byla) :-D
Suoéééér! :pankac: Hele ale to šlo dost rychle. :think: Ty musíš být teda hvězda největší! :jazyk: :wink:

Si piš :mrgreen: Přišel mi spravit vodovodní baterii a už u mě zůstal :mrgreen: Ale znali jsme se dlouho,jen jsme byli oba zadaní a ted oba po rozchodu no… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
14.11.11 23:01

Popravdě? :oops: Tchánovi říkám zlobiváku nebo dědo. :oops: (To zlobivák máme ale oboustranné). Tchýni jménem nebo babi. Oboum tykám, ale u tchána mi to šlo hned, u tchýně jsem se zadrhávala.
Manžel říká mé mamce babi, nebo jménem, taky tyká.
Jinak o nich hromadně mluvíme jako o mamkách…
„Volala mamka“
„Která?“
„Tvoje/moje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.11.11 23:26

Křestními jmény a tyká. Oni mu to nabídli, samozřejmě. Já to mám s jeho rodiči stejně.
Po zkušenosti s první tchýní jsem se zařekla, že už nikdy nedopustím, aby mi někdo tykal a já jemu vykala. Smrtelná kombinace, zvlášť, když máte tchyni učitelku :mrgreen:

Jinak v hovoru mezi sebou říkáme maminka - bez rozlišení, jako u Davdan. Už se mi podařilo takhle chlapa zmást, protože jsem takhle volala se svou mámou, když koupal malou. Zavěsila jsem, on dokoupal, vrhnul se k mobilu, zavolal svojí mámě a začal se omlouvat, že to nemohl vzít…

Jak je nazývá v mé nepřítomnosti nevím, ale znáte to, jak jde pán po ulici, vidí staršího chlapa, jak stojí před domem a vlní směrem nahoru pravou rukou. Koukne nahoru, z okna se vyklání mladší chlap a vlní oběma rukama. Tak se pán ptá toho na ulici: „Prosím vás, co to děláte?“
„Víte, to je taková znaková řeč - já se zetě ptám: ‚Je tam ta zmije?‘ a on mi odpovídá: ‚Jsou tu obě!‘“
Takže jak ho uvidím vlnit, tak mu ty pazoury urazím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí