Rozchod, nebo zůstat spolu?

Anonymní
14.11.11 14:03

rozchod nebo zůstat spolu

Achoj chtěla bych poradit od maminek co se rozhodli ukončit vztah se svym přítelem se kterým mají dítě!s přítelem jsme 4 roky a mame skoro 2 roky starou dceru.Dcera je na mě hodně fixovaná tatínka skoro vůbec nezná.chodí do práce jezdí dom o půl 5 pořád nadřený přitom je placen jako brigádník někdy i hůř nosí dom 10-12 tisíc. :-( a nechce změnit prácu přijde dom dcery si nevšíma zajima se jen o to aby měl jidlo na stole a mohl si odpočinout u pc nebo u tv kde sleduje jen rybaření a když mu řeknu aby si všímal malé odpalkuje mě tím že je nadřený že ho všechno bolí atd.v pátek se sbali a jede na víkend na ryby teda akorát v zimě nejezdí.domluví se parta a jedou přitom ti chlapy se kterýma jezdí mají děti už skoro dospělé.a v létě svoji dovolenou trávil na rybách bez nas :cry: ja takovýhle vztah nechci když si s nim chci promluvit urazí se že mu beru koníček ale tohle už fakt přehání když ma malé dítě a ještě když nosí takovou výplatu povolenka ho totiž stojí 5000 a to nepočítam jídlo pití alkohol co si bere sebou.bydlíme u rodičů mých rodičů a už k němu nic necítím ale on to ukončit nechce a ještě vyhrožuje že mi veme malou tak prosím kdo s tím máte zkušenost poradte.nechci mít chlapa co nezabezpečí rodinu o kterýho se nemůžu opřít připadá mi to jako by měl svůj život a ne aby to bylo společný svůj volný čas tráví rybařením a ne s námi :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
14.11.11 14:08

V cem chces radit?
Bud chces zustat, nebo ne. Dcerku by ti s nejvetsi pravdepodobnosti vzit nemel, u mamy je takto malemu ditku nejlepe, vymeri mu alimenty, upravite si styk a pojedete jako mnoho „rozejitych“ paru s detmi.
Chapu, ze je to tezke, ale musis mit prvne poradek sama v sobe, musis si ujasnit, jestli dceri vice dava nebo „ubira“ a jestli vam obeme bude lepe bez nej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
14.11.11 14:11

Podle toho,co píšeš soudím,že ani neumí malou nakrmit.Tak ti nemá co vyhrožovat. :cert: Já si myslím,že vyhrožuje.

• Citovat
  • Upravit
878
14.11.11 14:12

Můj názor je ten, že pokud se rozejdete, rozhodně ti malou nemůže vzít. Dítě bývá obvykle u matky (myslím po rozvodu nebo rozchodu), s otcem nechávají soudy děti jen , když se na tom oba rodiče dohodnou, nebo matka není schopna se o dítě postarat (drogy, alkohol atd). Myslím, že pokud se teď o malou dost nezajímá, tak jen vyhrožuje a čeří vodu. :think:
Pokud bych ke svému partnerovi nic už necítila a on by se nechoval jako otec (a zároveň by z něj žádná koruna nekoukala), myslím že bych se poohlédla jinde. Věřím, že najdeš prima chlapa, který bude mít rád tebe i tvoji malou. :kytka:
Je to jen na tobě jak se rozhodneš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.11.11 14:15

Souhlasim, pokud ted o dcerku nejevi zajem, je nepravdepodobne, ze by po rozchodu obratil o stoosmdesat stupnu a chtel by ji snad i do pece! Myslim, ze by mohl mit pravo treba na to, aby si braval dceru na vikendy a ruku na srdce, pokud je tak pohodlny uz ted, neverim, ze bynekdy toho vyuzil!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
14.11.11 14:16

Dle mého rozejít a jít každý vlastní cestou… Mě se to sice odsud plácá, ale myslím, že ty jsi ta na koni. Malou ti vzít nemůžu nemá práci na trvalí pracovní poměr neměl by kam jít a o dítě se skoro nestará tohle je asi bez řečí. Pokud máš bydlení což máš a vzhledem k tomu co čtu ti finančně bez něj bude líp.. držím palce ať se rohodneš jakkoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.11.11 14:16

Nabal mu dítě na víkend na rybách a uvidíš jak vychladne a už ho nebude chtít ani vidět. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9469
14.11.11 14:30

Chápu, že v tomhle je těžké radit a musíš vědět sama co je a není dobré, ale věř, že podle toho co píšeš, tak dej sobě i své dceři šanci na lepší život. Tobě přeji nového a lepšího partnera a dceři nového tatínka :wink: Jen si prosím lépe vyber ať nejdeš z bláta do louže. :pankac: :potlesk:
Hodně štěstí při rozhodování :wink:

peggy.sl píše:
Nabal mu dítě na víkend na rybách a uvidíš jak vychladne a už ho nebude chtít ani vidět. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
14.11.11 14:31

jedním slovem : VYKOPNOUT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.11.11 14:48

Ahoj,
a na co ti takový chlap je? Nepomáhá, nevydělá, není s vámi a nemá zájem. Takže na nic! Až pojede o víkendu na ryby, tak bych mu přibalila i jeho pět švestek a rovnou mu řekla, že se nemá vracet a bydlí si kde chce. Dítě ti nikdy nevezme, to jsou jen trapné výhružky. Nestará se o něj a ani by se starat nechtěl, takže klid. Máš výhodu, že bydlíte u tvých rodičů, tak bych ho s klidným srdcem vypoklonkovala. Pokud už jsi teda zkusila všechny možné i nemožné způsoby, jak dát váš vztah do kupy a už nemáš zájem a jsi pevně rozhodnutá zbavit se ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3501
14.11.11 14:48

Prožila jsem si „skoro“ to samé..jen s tím rozdílem,že místo rybaření se mi k@rvil.. Snažila jsem se to zachránit.. bývali jsme u jeho rodičů,byli spolu 4 roky..Malá měla 2,5…Odešla jsem s malou ze dne na den. Na nic ho nepřipravovala..Těžké to bylo,hodně těžké,poplakala jsem si..ale teď po dvou a půl letech jsme konečně šťastné. A čekáme s novým tatínkem sourozence! Teď už se nad tím jen usmívám. Samozřejmě si někdy vzpomenu a zamrzí mě,jak to všechno dopadlo,ale jsem na sebe hrdá,že jsem to dokázala a na mou maličkou taky! :huban: Otec si ji bere nebere každých 14 dní na víkend.. Platí 2500,–kč.. (soudně určené).. a až teď si s ním dokážu „jakž takž“ popovídat - ublížil hodně…
Přeji Ti hodně sil…ale věř mi..bude to stát za to! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.11 15:10

ja s tím nemám žádné zkušenosti jsem rozhodnutá to ukončit ale ten první krok je nejhorší už jsem mu řekla že se rozcházíme ale on se rozejit nechce.až překonám to že mu sbalím věci tak už to snad půjde lip.jak se pak dál pokračuje mam si vyřídit papír o svěření do mé péče.......vůbec nevim jak to potom v takových situacích chodí

• Citovat
  • Upravit
3501
14.11.11 15:14

Šla jsem u nás na sociálku..tam s paní vše sepsala.. ptala se mě,proč to ukončuju atd.. všechno jsem jí řekla,dokonce jsem se i rozplakala :oops: a poslala jsem tento zápis k oresnímu soudu..pak už jenom čekala na předvolání.. Oni si ho zkontaktují sami…dostane stejné předvolání jako ty.. Soud probíhal ale asi až za 3/4 roku :roll: Sociální pracovnice Ti všechno vysvětlí..stojí skoro vždy spíše při nás maminkách… Neboj se ničeho..zvládneš to… Ten první krok je nejhorší.. ale pak se ti uleví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.11.11 15:22

Já bych teda stanovila pravidla, za kterých s ním zůstanu, tedy jestli to ještě vůbec chceš, když píšeš, že k němu nic necítíš. Ale zase asi ano, vzhledem k založené diskuzi :think:

Prostě jasné rozdělení domácích prací, pokud je v půl 5 doma, tak ať ti pomůže, nebo ať si tedy najde líp placenou a tím pochopitelně časově náročnější práci. Měl by si uvědomit, že ty když se po MD vrátíš do práce, tak budeš domů jezdit asi v podobný čas, stejně udřená a nikdo za tebe neobstará malou, neuklidí, neuvaří…bych tu mohla pokračovat ještě dlouho :evil: aby sis někam zalezla a řekla, že jseš udřená.
Pak by měl mít i pevně vyhrazený čas, kdy se stará o dítě, když toto nedělá automaticky. Třeba ať z ryb dorazí o půl dne dřív a každé nedělní odpoledne si s dcerou hraje, jde na procházku apod.
Jste partneři, takže by se jako partner měl chovat :wink:

Pokud by se i po tomhle můj partner tvářil, že do rodiny nepatří a nevyburcovalo by ho ani to, že s ním zůstat nechci, tak bych s ním asi nezůstala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.11.11 15:23

Aha tak mi to tu zůstalo chvilku viset a koukám, že ty už jseš ještě o krok dál, tak přeju pevné nervy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí