Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda, už toho tady bylo hodně řečeno..mě jen zaráží to, že když má malé dítě tak takle na celé víkendy (každé v léte nebo dokud to jde) odjíždí nebo i ta dovolená jen on a ani vás pak nikam nevezme kdyz mel tu svoji s tema kamosema…
To mi prislo hooodne líto a taky tak trošku sobecké, n ti řiká že mu bereš koníčka ale ty na nějaký svůj čas mas?? Asi těžko když ti nepomuze…Měl by se probrat a pochopit ze jste rodina a začít se trošku starat, a taky ti třeba obcas ulevit at si muzes odpocinout doma nebo treba zajit na cvíčo či nevím kam…Tímhe bych mu argumentovala když by ti začel povidat o těch rybách ze muje beres..+ tu bylo dobře řečeni o tom ze az zacnes chodit do práce tak on ti nepomuze takže podle mého názoru mu s prominutím budes delat (mozná uz delas) jen služebnou…
On duvod odcházet nemá když to má doma se servisem…
Anonymní píše:
Achoj chtěla bych poradit od maminek co se rozhodli ukončit vztah se svym přítelem se kterým mají dítě!s přítelem jsme 4 roky a mame skoro 2 roky starou dceru.Dcera je na mě hodně fixovaná tatínka skoro vůbec nezná.chodí do práce jezdí dom o půl 5 pořád nadřený přitom je placen jako brigádník někdy i hůř nosí dom 10-12 tisíc.a nechce změnit prácu přijde dom dcery si nevšíma zajima se jen o to aby měl jidlo na stole a mohl si odpočinout u pc nebo u tv kde sleduje jen rybaření a když mu řeknu aby si všímal malé odpalkuje mě tím že je nadřený že ho všechno bolí atd.v pátek se sbali a jede na víkend na ryby teda akorát v zimě nejezdí.domluví se parta a jedou přitom ti chlapy se kterýma jezdí mají děti už skoro dospělé.a v létě svoji dovolenou trávil na rybách bez nas
ja takovýhle vztah nechci když si s nim chci promluvit urazí se že mu beru koníček ale tohle už fakt přehání když ma malé dítě a ještě když nosí takovou výplatu povolenka ho totiž stojí 5000 a to nepočítam jídlo pití alkohol co si bere sebou.bydlíme u rodičů mých rodičů a už k němu nic necítím ale on to ukončit nechce a ještě vyhrožuje že mi veme malou tak prosím kdo s tím máte zkušenost poradte.nechci mít chlapa co nezabezpečí rodinu o kterýho se nemůžu opřít připadá mi to jako by měl svůj život a ne aby to bylo společný svůj volný čas tráví rybařením a ne s námi
me ex taky chvili vyhrozoval, ale jsou to jenom plane hrozby, protoze je to jeste mala holcicka a on se o ni nepostara… Musel by prokazat, ze ma nove bydleni, v nem pokojicek pro malou, stalou peci, kdyz je v praci a ze je schopen se o ni postarat, coz nepredpokladam, ze tohle vsechno dokaze. Neboj.
A co se tyka toho zbytku. Ja jsem se jednoho takoveho zbavila (u nas to misto ryb byla milenka, ale scenar naprosto stejny) a je mi daleko lip… a skoro hned nato si me naslo obrovske stesti v podobe meho nynejsiho pritele…
Takze za me, vyhod ho, pak zazadej o alimenty a budes mit aspon klid…
Neboj, bude dobre…
![]()
m311 píše:
Můj názor je ten, že pokud se rozejdete, rozhodně ti malou nemůže vzít. Dítě bývá obvykle u matky (myslím po rozvodu nebo rozchodu), s otcem nechávají soudy děti jen , když se na tom oba rodiče dohodnou, nebo matka není schopna se o dítě postarat (drogy, alkohol atd). Myslím, že pokud se teď o malou dost nezajímá, tak jen vyhrožuje a čeří vodu.
Pokud bych ke svému partnerovi nic už necítila a on by se nechoval jako otec (a zároveň by z něj žádná koruna nekoukala), myslím že bych se poohlédla jinde. Věřím, že najdeš prima chlapa, který bude mít rád tebe i tvoji malou.
Je to jen na tobě jak se rozhodneš..
Souhlas. Je to bezohledný sobec. Není třeba více komentovat. Rozhodnutí je jen na tobě. Neznám sice vaší situaci, ale podle toho co píšeš, nemá tenhle vztah žádnou budoucnost. Dříve či později se stejně rozpadne, ale čím déle to bude trvat, tím horší to bude pro vás pro oba, u dítěte ani nemluvím…
Ema N. píše:Anonymní píše:
Achoj chtěla bych poradit od maminek co se rozhodli ukončit vztah se svym přítelem se kterým mají dítě!s přítelem jsme 4 roky a mame skoro 2 roky starou dceru.Dcera je na mě hodně fixovaná tatínka skoro vůbec nezná.chodí do práce jezdí dom o půl 5 pořád nadřený přitom je placen jako brigádník někdy i hůř nosí dom 10-12 tisíc.a nechce změnit prácu přijde dom dcery si nevšíma zajima se jen o to aby měl jidlo na stole a mohl si odpočinout u pc nebo u tv kde sleduje jen rybaření a když mu řeknu aby si všímal malé odpalkuje mě tím že je nadřený že ho všechno bolí atd.v pátek se sbali a jede na víkend na ryby teda akorát v zimě nejezdí.domluví se parta a jedou přitom ti chlapy se kterýma jezdí mají děti už skoro dospělé.a v létě svoji dovolenou trávil na rybách bez nas
ja takovýhle vztah nechci když si s nim chci promluvit urazí se že mu beru koníček ale tohle už fakt přehání když ma malé dítě a ještě když nosí takovou výplatu povolenka ho totiž stojí 5000 a to nepočítam jídlo pití alkohol co si bere sebou.bydlíme u rodičů mých rodičů a už k němu nic necítím ale on to ukončit nechce a ještě vyhrožuje že mi veme malou tak prosím kdo s tím máte zkušenost poradte.nechci mít chlapa co nezabezpečí rodinu o kterýho se nemůžu opřít připadá mi to jako by měl svůj život a ne aby to bylo společný svůj volný čas tráví rybařením a ne s námi
me ex taky chvili vyhrozoval, ale jsou to jenom plane hrozby, protoze je to jeste mala holcicka a on se o ni nepostara… Musel by prokazat, ze ma nove bydleni, v nem pokojicek pro malou, stalou peci, kdyz je v praci a ze je schopen se o ni postarat, coz nepredpokladam, ze tohle vsechno dokaze. Neboj.
A co se tyka toho zbytku. Ja jsem se jednoho takoveho zbavila (u nas to misto ryb byla milenka, ale scenar naprosto stejny) a je mi daleko lip… a skoro hned nato si me naslo obrovske stesti v podobe meho nynejsiho pritele…
Takze za me, vyhod ho, pak zazadej o alimenty a budes mit aspon klid…Neboj, bude dobre…
![]()
![]()
Ema N. píše:Anonymní píše:
Takze za me, vyhod ho, pak zazadej o alimenty a budes mit aspon klid…Neboj, bude dobre…
![]()
![]()
Nejsem zakladatelka - Emo N., zarazil mě tvůj příspěvek, co by musel přítel mít, aby ti mohl dítě sebrat. Pokud prokáže, ze ma nove bydleni, v nem pokojicek pro malou, stalou peci, kdyz je v praci a ze je schopen se o ni postarat, tak myslíš, že by mu soudce dítě svěřil? Mi totiž manžel taky vyhrožuje, že mi dítě vezme, když odejdu (dcera má 4 měsíce, nekojím), prý bude argumentovat tím, že má zařízený byt, pokojíček, má peníze na to, aby si zaplatil pečovatelku, zatímco bude v práci (po večerech sice chodí po hospodách, ale to asi by nehrálo roli, kdyby měl tu pečovatelku). Tak tedy to jsi mě vystrašila
. Já žila v přesvědčení, že i kdyby všechno toto měl, tak stejně soud svěří dítě matce
.
Četla jsem asi jenom prvních pět příspěvků, ale holky, divily by jste se, jak někteří nestarací otcové umí otočit o 180 stupňů…
Mám známou, která měla stejný problém se svým manželem. Jen s tím rozdílem asi, že on teda stíhal ženu ještě buzerovat, aby se starala o dcery ještě líp. On přišel udřený z práce (zemědělství), první jeho věc doma byla akorát zasyčení otevíraného piva. Rybaření taktéž na 1. místě. Jenom on a jeho rybaření. Zkrátím to. Rozvedli se, děti mají ve střídavé péči a koukaly by jste, jaká se najednou z něho stala pečovatelka
. Koupil kvůli nim auto, jezdí s dětma do Alp, na bazén, na výlet,…Umí i uvařit, vyprat, vyžehlit, s dětma úkoly, chodí s nima ven, na dětské programy, kroužky, do kina,…
A dřív odsuzoval takové tatínky, že nejsou chlapi, když dělají takové věci,… No vesnický buc…a buran…
Zakladatelko, já ti nevím. Já nejsem moc zastáncem rozchodů. Já ti neporadím, co s tím. Ale rozchod bych radila až když už to fakt nikam nevede. Třeba u vás ještě nějaká naděje je. Zkuste to probrat, hledat kompromisy. On by ti měl taky v něčem ustoupit. Utrať taky nějaké peníze za sebe, vraž do něčeho taky prachy. Nebo já nevím, udělej scénu, zařvi, prašť doma do stolu, práskni s dveřma.
Třeba ta jeho dovolená je podle mě taky úlet. On na rybách a ty kde? Doma? Jako někomu to vyhovuje, spoustě lidem ne. Mně by to nevyhovovalo. Já razím, že jsme team a tím pádem by se takové věci měly konat v týmu a ne kopat sám za sebe.
Fuj, sobec to je, ale který chlap ne? Máš ho ráda? Nebo vidíš už cestu jen v tom rozchodu?
ted jsme opět sami doma až do neděle.celkove jsem zapoměla dodat že s těmi 12 000 měsíčně ještě splácí za maminku dluhy co mu nasekala než jsem ho z té díry vytáhla.našli jsme si byt tedá JÁ ho našla protože milostpán chtěl bydlet u maminky v jedný místnosti v jeho pokoji se psama a nebyl schopen sehnat bydlení a když jsem sehnala byt 2+1 za 6500 s inkasem tak to bylo drahý
.jenomže majitelův brácha se rozváděl tak jsme mu museli uvolnit místo.a to taky milej zlatej nebyl schopen nic sehnat tak jsme skončily u mojich rodičů mame teda 2 místnosti a vlastní soc.zařízení ale proste ten chlap se spolíhá pořád na mě.a naty ryby jezdí společně s mym nevlastním otcem který ma dospělí děti.a není schopen ani ten blbý koš vyníst.a slovíčko tobě to dneska sluší miluji tě jsem neslyšela už pěkně dlouho.a když se snim rozejdu tak prej nemá kam jit kdyby totiž šel k mamince tak ta by ho zase oškubala.a jelikož vydělává a živý rodinu protože mateřská je pro dceru tak když si chci něco koupit tak si nato musím vydělat
no není to k pláči.
Anonymní píše:
ted jsme opět sami doma až do neděle.celkove jsem zapoměla dodat že s těmi 12 000 měsíčně ještě splácí za maminku dluhy co mu nasekala než jsem ho z té díry vytáhla.našli jsme si byt tedá JÁ ho našla protože milostpán chtěl bydlet u maminky v jedný místnosti v jeho pokoji se psama a nebyl schopen sehnat bydlení a když jsem sehnala byt 2+1 za 6500 s inkasem tak to bylo drahý.jenomže majitelův brácha se rozváděl tak jsme mu museli uvolnit místo.a to taky milej zlatej nebyl schopen nic sehnat tak jsme skončily u mojich rodičů mame teda 2 místnosti a vlastní soc.zařízení ale proste ten chlap se spolíhá pořád na mě.a naty ryby jezdí společně s mym nevlastním otcem který ma dospělí děti.a není schopen ani ten blbý koš vyníst.a slovíčko tobě to dneska sluší miluji tě jsem neslyšela už pěkně dlouho.a když se snim rozejdu tak prej nemá kam jit kdyby totiž šel k mamince tak ta by ho zase oškubala.a jelikož vydělává a živý rodinu protože mateřská je pro dceru tak když si chci něco koupit tak si nato musím vydělat
no není to k pláči.
To tedy je k placi, kopni ho do zadnice a zacni zit prijemnejsi zivot… ![]()
Anonymní píše:
ted jsme opět sami doma až do neděle.celkove jsem zapoměla dodat že s těmi 12 000 měsíčně ještě splácí za maminku dluhy co mu nasekala než jsem ho z té díry vytáhla.našli jsme si byt tedá JÁ ho našla protože milostpán chtěl bydlet u maminky v jedný místnosti v jeho pokoji se psama a nebyl schopen sehnat bydlení a když jsem sehnala byt 2+1 za 6500 s inkasem tak to bylo drahý.jenomže majitelův brácha se rozváděl tak jsme mu museli uvolnit místo.a to taky milej zlatej nebyl schopen nic sehnat tak jsme skončily u mojich rodičů mame teda 2 místnosti a vlastní soc.zařízení ale proste ten chlap se spolíhá pořád na mě.a naty ryby jezdí společně s mym nevlastním otcem který ma dospělí děti.a není schopen ani ten blbý koš vyníst.a slovíčko tobě to dneska sluší miluji tě jsem neslyšela už pěkně dlouho.a když se snim rozejdu tak prej nemá kam jit kdyby totiž šel k mamince tak ta by ho zase oškubala.a jelikož vydělává a živý rodinu protože mateřská je pro dceru tak když si chci něco koupit tak si nato musím vydělat
no není to k pláči.
Bože to je idiot! promiň ale koukám že takovích hovad je čím dál víc! Fakt se na něj vyprdni co ti bude chybět… Najdeš si chlapa kterýho rodina bude zajímat a budeš ho zajímat aj TY! ![]()
Anonymní píše:
no není to k pláči.
Hmmm, tak to je blbý. ![]()
Zřejmě s ním nic nehne. Hlášky jako, že on vydělává a ty máš z mateřské život jenom dítě…A ty co? Ty máš jíst za co? Tak ať si k té mamince jde. Jako jak, že nemá kam jít? V tomhle případě to teda ale není tvůj problém, ale jeho. S takovým přístupem, jako má on k tobě bych ho s klidným svědomím vykopla. Hned v tu neděli až dorazí z ryb. Sbalit, vyhodit. Ať si ho škube maminka, když ti pošle výživné na dítě, budeš na tom stejně jako teď. Vlastně ne, líp!!!! Bude ti muset posílat peníze na dítě, k tomu tu mateřskou,.....Nebudeš se muset starat ještě o jeho potřeby. Zřejmě na tom budeš o moc líp.
Ahoj, chtela bych znat vas nazor, co byste delali na mem miste.. S pritelem jsme spolu 2 a pul roku. Mame 5mesicni dite. Nase dny probihaji tak, ze pritel jde na 9h do prace a vraci se v 17,30h. Ja jsem s malou na materske. Jeste nez jsme cekali malou, tak jsme se ale 2× rozesli, kdyz jsme se hodne pohadali, ale za par dni bylo vse ok. Od te doby, co jsme cekali malou bylo vse super, ale 2mesice pred porodem se to nejak zvrtlo.. Rikala jsem si, ze je to tim, ze jsme spolu ke konci tehu uz moc nespali a taky tim, ze ja uz jsem mela nervy z porodu a tak celkove oba jsme byli ve velkem ocekavani kolem male. Ted ma mala 5 mesicu a pripada mi to porad horsi.. Pritel prijde z prace, malou teda miluje to jo, takze se s ni pomazli atd. a tim vse konci. Ma kazdy den navarene, uklizene, ja se cely den staram o malou a kdyz prijde pritel domu, sehreju mu jidlo, naji se a pak jen cuci na telku. Me nerekne jedine pekne slovo, jen me urazi a nadava mi, pritom nechapu proc. Kdyz se s nim snazim povidat atd.,tak mi rekne ze je unaveny, ale kdyz mu zavolaji kamaradi at jde s nema na cigo nebo vyvencit psa, tak to utika raz dva. Vim, ze jeho prace ho nebavi a chodi z ni znudeny, ale proc si to pak vyliva na me? Na malou je super, na psa taky, s tim se mazli a rika mu jak ho ma rad, ale ja jakobych byla vzduch. Jen navarit, nakoupit, uklidit a to je vse. Sex je teda super, nevim v cem je problem? Ale me jen sex nestaci, chci at se na me muj muz tesi, at mi rika jak me ma rad atd.,chapete. Jsem rada, ze malou tak miluje a i ja ji miluji nadevse a nechci at vyrusta bez otce, mozna se vam to co jsem psala jako blbost k rozchodu, ale uz to trva hrozne dlouho.. Miluju ho a nechci se rozejit, poradte mi prosim co s nim delat? Co mam delat aby na me nebyl tak hnusny? Kdyz s nim o tom mluvim, tak mi rekne, ze to neni pravda a ze hnusna jsem ja na nej a kdyz to rozebirame dal, tak to skonci hadkou.
Jeste chci podotknout dulezitou vec..jelikoz mame malou loznici, ve ktere mame i postylku pro dceru, tak mame postel vedle topeni a uz 7 mesicu spi pritel v obyvaku na gauci, protoze PREJ nemuze z toho topeni dychat a blbe se mu spi a navic v loznici neni televize.. Me to teda dost vadi, ze spolu nespime v jedne posteli a on to vi, ze mi to vadi, ale nic..
@Pulpy Připomíná mi to manželství po 20 letech. Až na ten sex.
Ano to je presne! Me to tak taky pripada! Jenze me je 23 a takhle zit do konce zivota opravdu nechci.
@Pulpy Uričtě ho přinutit k tomu si promluvit. Takový vztah nikam nepovede.