On chce předmanželskou smlouvu, já ne

Anonymní
15.11.11 14:56

předmanželská smlouva

Ahoj,mam fakt velkej problem a chtěla bych vědět jestli s tim někdo z vás má zkušenosti a nebo jaký na to máte názor…žiju s přítelem v bytě 2+kk na který má přítel hypo (nejsme svoji) máme 3letého kluka.Do ted bylo všechno docela idylické,začali jsme plánovat svatbu takže jsme se nemohla dočkat až to všechno vypukne a začne se jenom zařizovat,místo toho na mě ale přitel vytáhl že by chtěl mít předmanželskou smlouvu aby nepřišel o byt při našem případném rozchodu a však to nebyl nápad jeho ale jeho maminky…přítel ale má sice hypoteku na byt ale myslim že se tim nemuže ohánět páč má spíš jenom dluh se kterým mu bud pomužu a budeme ho splácet spolu a nebo si ho bude splácet sám…no prostě jsem docela v koncích,nikdy by mě nenapadlo že by něco takového mohlo přijít…příjde mi to fakt hrozně drzý…poraďte mi prosím :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.11.11 15:00

Ahojky, taky sem jednou toto téma řešila, v okolí několik párů má před. smlouvu, většinou na popud „bohatsiho“ tedy chlapa. V nasem pripade tohle delat nebudeme, dluhy nemame, majetky prakticky taky ne a hlavne zadny kdyby neberu…ale u spousty lidi ji chapu a nekterym i doporucuju.

Je pravda ze by ti to mohlo pomoc- kdyby neco v pripade prusvihu od toho ze by jsi nemela jeho dluhy…pze se to vztahuje i na to.
Jinak nevim zkuste to probrat a hlavne pokud do toho pujdete tak at to neni vyhodny jen pro jednu stranu :wink:

• Citovat
  • Upravit
Ruz
21
15.11.11 15:02

Pokud je byt psaný na něj nikdo mu ho nevezme jelikož ho koupil ještě před svatbou.. Hypo budete jistě splácet ze společných penez takže tohle je trochu divný.. Ty ho o byt připravit nijak nemůžeš… Jiné by třeba bylo, kdyby mu ta jeho mamina dala třeba mega ať si za to pořídí byt. To bych teda spíš napsala smlouvu že po vašem rozvodu prodáte byt . JAKOBY milion je musí na ukor te smlouvy vrátit matce a zbytek se bude dělit mezi vás. Momentálně do toho dáváte peníze obouch..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
15.11.11 15:04

To je těžký na jednu stranu bys pak měla klid že bys nemusela splácet půlku hypošky ale zas bys neměla kam jít bohužel…myžádnou takovou smlouvu nemáme ani slovo o tom nepadlo pokud aby padlo bylo by to k dobrumému manžel má hloupou půjčku z mládí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ruz
21
15.11.11 15:05

Hele v dnešní době je ta předmanželská spíš výhra. NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY. Jen je teda v tomto případě hnustný, že si manžel asi představuje že váš pošle s prckem na ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
15.11.11 15:08

no to se mi zdá taky divný že hypo splácet spolu ,ale jako byt je jeho ..já bych se došla na tohle nějkam poradit k právníkovi bez jeho vědomí ,jak to ošetřit ,je to takhle pro tebe nevýhodné

• Citovat
  • Upravit
saracenka
15.11.11 15:10

já to mám taky ošetřené, byt je můj a chata je napůl,ale v případě rozvodu mu jí přenecham a auto,je to chata jako barák ,takže tratný by nebyl ..ale neni špatný dopředu vědět co a jak ..

• Citovat
  • Upravit
21917
15.11.11 15:13

Ja bych na to klidne pristoupila,ale s tim,ze ve smlouve bude jasne spocitane,kolik penez do JEHO hyposky vrazite SPOLECNE a pomernou castku v pripade rozvodu od manzela pozadovala..
Jinak ale si pritel hypo vzal za svobodna,takze bys ho o byt nepripravila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
15.11.11 15:22

Zkouším si to představit z pohledu toho druhého…
My to máme naopak, s přítelem bydlíme v mém bytě a moje je hypotéka.
Kdybychom se brali, asi bych předmanželskou smlouvu nechtěla - vždyť byt jsem stejně nabyla před manželstvím, je tedy jen můj.

Ale názor, že by tedy měl budoucí manžel zakladatelky platit hypo sám, mi přijde taky zvláštní.
Než se přítel ke mě nastěhoval, žil v podnájmu a taky za bydlení něco platil. Teď to dává mě, protože žije u mě. Bydlet zadarmo by se mi taky líbilo, to je nakonec lepší než mít byt napsaný na sebe a dluhy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
15.11.11 15:24

Mě připadá v případě jakéhokoliv majetku předmanželská smlouva fér.(možná se do mě někdo pustí, ale moji rodiče se rozváděli a nic moc pěkného to není). Nikdy neříkej nikdy, jak už tu někdo psal. Pokud počítáš s tím že mus hypo pomůžeš tak bych si s ním promluvila o nějakém spoluvlastnicví, ale jinak bych to asi nějak zvlášť neřešila. Mě by spíš vadilo, že se nechá ovlivňovat od maminky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
15.11.11 15:26

Haha, tak to mi neco pripomina. Stejne jsme to melis exmanzelem.
jeho matka rekla, ze pokud nebude predmanzelska smlouva, tak ze nam neprispeje na byt , pri tom na ten byt mi dali penize i nasi :lol: .
Ale on si tu hypoteku splacel sam :nevim: a po rozvodu jsem dostala penize, ktere do bytu vlozili nasi zpet. :nevim:
Ja bych do te smlouvy sla, jen bych hypoteku nechala jen na nem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.11.11 15:59

předmanželská smlouva tam, kde je majetek je podle mě fajn. Ale - podepíšeš, že byt bude jeho. Co ty peníze, které spolu do bytu dáte? Ano, předpokládám, že on je tam pošle ze svého platu, ale tím že se vezmete, to defacto nebudou jeho peníze, ale vaše peníze, takže je tam pošleš i ty. Za třeba 15 let tam splatíte třeba např. 800tis., manžel si najde milenku a řekne ahoj, těšilo mě, vem si tašku a nazdar? To asi ne, že ano? Nehledě na tom, že do předmanželské smlouvy se dá napsat cokoli - takže být tebou - u právníka si zjistím, co s těmi penězi, a prosadila bych si tam - že v případě rozvodu děti budou automaticky s tebou, nebude manžel šílet, bude platit alimenty tak jak se dohodnete, bude přispívat nad rámec dohody… BUdeš tak chráněná i ty, nejen on. Btw. jinak pokud by na tebe byt nenapsal, tak by mu zůstal i po rozvodu - protože je jeho. Ale jak o tom tam přemýšlím, smlouva ve vašem případě bude nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
15.11.11 15:59

no i kdyby tu hypo i po svatbě splácel sám, tak už to jde ze společných peněz.
Takže i kdybys měla podepsanou předmanželskou smlouvu (která se vztahuje k věcem nabytým před svatbou), tak v případě rozvodu ti bude muset vyplatit poměrnou částku, kterou jste dali na hypo během trvání manželství.
Hypoteticky: 5 let budete manželé, platí se hypo - řekněme 500tis. za těch 5 let, pak se rozvedete - byt bude sice jeho, ale tobě bude muset vyplatit 250tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.11.11 16:24

Víš co, předmanželská smlouva ve vašem případě není špatný nápad, ochrání tebe. stejně by byl byt jeho, jen bys složitě dokazovala, kolik ti má vyplatit. Takže zajít se poradit k notáři a napsat to nějak tak, že byt je jeho, ke dni tomu a tomu je zaplaceno z celkové výše hypotéky včetně úroků tolik a tolik, od této chvíle splácíte společně a v případě rozvodu ti bude vyplacena v hotovosti polovina splacených peněz, nezapomeň včetně úroků. To je fér, hlavně pro tebe a jemu a matince nezbyde, než to respektovat, aby to nevypadalo, že tě chce obrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
15.11.11 17:26
terinka4444 píše:
Víš co, předmanželská smlouva ve vašem případě není špatný nápad, ochrání tebe. stejně by byl byt jeho, jen bys složitě dokazovala, kolik ti má vyplatit. Takže zajít se poradit k notáři a napsat to nějak tak, že byt je jeho, ke dni tomu a tomu je zaplaceno z celkové výše hypotéky včetně úroků tolik a tolik, od této chvíle splácíte společně a v případě rozvodu ti bude vyplacena v hotovosti polovina splacených peněz, nezapomeň včetně úroků. To je fér, hlavně pro tebe a jemu a matince nezbyde, než to respektovat, aby to nevypadalo, že tě chce obrat.

to je moudré..
jenom aby pak matku nenapadlo převést si tu hypo na sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí