Přítel jde do vězení - co teď?

Anonymní
31.1.24 17:00

Přítel jde do vězení - co teď?

Omlouvám se za anonym, ale je to citlivé téma. Dneska poslali přítele na 3 roky do vězení za ublížení na zdraví z nedbalosti - jel pár týdnů zpátky večer z práce na jedné z takových těch úzkých silnic mezi vesnicemi a najednou mu z pole přímo pod auto vyběhla mladá holka, které se vysmekl pes. Pes to stihl přeběhnout, ale dívka už ne…přítel hned zavolal sanitku, snažil se poskytnout první pomoc dívce. Při příjezdu záchranářů se z toho sám úplně zhroutil. Rodiče té dívky ho zažalovali. U soudu padl trest odnětí svobody 3 roky. Odvolali jsme se, ale dneska to u odvolacího soudu zamítli a potvrdili rozsudek. Celkově se mi zdálo, že zazněly jen samé polehčující okolnosti, jako že je to první trestný čin, vedl doteď řádný život, spolupracoval s policií, poskytl hned pomoc, nabízel úhradu jakékoliv škody, soud také zmínil to, že dívka mu tam vyběhla za snížené viditelnosti a i to, že jel v mezích povolené rychlosti. Ale i tak mu dali 3 roky.

Chci se zeptat, jak to bude probíhat, co očekávat. Jsem z toho strašně smutná, plánovali jsme příští rok svatbu, do dvou let rodinu a teď toto :( Čekala jsem, že mu třeba daji podmínku; případně zakážou řízení na nějakou dobu, daji pokutu. To bychom vše přežili. Ale toto mě celkem dostalo :(
Přítel mi teď volal z vazby a chudák mi do telefonu brečel, že toto fakt nečekal, je mi ho strašně líto.

Nevím, jak se s tím ted vyrovnat, je mi z toho úzko a špatně :( měl tady někdo partnera ve vězení? Jak takový život zvládnout?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ontarova.stara
31.1.24 17:02

A nebyl v tom alkohol?

• Citovat
  • Upravit
26747
31.1.24 17:04

Někdy jsou vlivni na straně řidiče, tady nejspíš na straně dívky. Je to zkažený život :( a po půlce pustí snad domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
31.1.24 17:05

Tri roky do vezeni za tohle? Jeste, kdyz vsechno bylo ok, jak tvrdis? To je nejake divne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
31.1.24 17:05

To je nějaká blbost, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
31.1.24 17:08

Nějaka blbost nebo sis dost upravila okolnosti. pár týdnů zpátky je co? 5?10?20?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
31.1.24 17:08

Nehoda se stala pred par tydny jo. A uz ma rozsudek a dokonce i po odvolani? Tak tomu neverim, ze tak rychle u nas funguji soudy :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.24 17:10

Jestli tam nebyl alkohol tak se odvolat a vzít si pořádného advokáta. Mně zabili tatínka na přechodu, nestačil přejít, podťala mu zboku a zezadu nohy, hlavou rozbil čelní sklo a ona jela dál, než ji zastavili svědci. Dostala podmínku a zákaz řízení.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
@Andymo píše:
Nehoda se stala pred par tydny jo. A uz ma rozsudek a dokonce i po odvolani? Tak tomu neverim, ze tak rychle u nas funguji soudy :lol: :lol:

Take me to zarazilo, ale muze uz mit zkreslene vnimani casu.
Devce nejspis neprezilo, kdyz ho zazalovali rodice o nemajetkovou ujmu.

• Citovat
  • Upravit
13967

Pred par tydny a uz volá z vazby, tak určitě :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
31.1.24 17:13

Tomu neverim. Pokud vše udelal jak tvrdíš, a nebyl v tom chlast, s největší pravděpodobností by dostal podmínku.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
31.1.24 17:15
@Cullenova píše:
Tri roky do vezeni za tohle? Jeste, kdyz vsechno bylo ok, jak tvrdis? To je nejake divne, ne?

To je teda divný. Za tohle se 3 roky fakt nedavaji, a uz vubec ne když to holka ocividne přežila. V tom budou drogy nebo chlast.

• Citovat
  • Upravit
43031
31.1.24 17:17

Docela krute..Doufam, ze to nebylo presne tak, jak pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849

Teď jsem si našla jak dopadl motorkář, který usmrtil chlapce při přecházení cesty někde na Klatovsku. Nakonec osvobozen, babička odsouzena. Proto se mi trest úplně nezdá. Nebyly-li skutečně žádné přitěžující okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092

Z vazby? Já myslela, že dostaneš datum nástupu trestu. A ta dívka zemřela? Jinak si ten trest nedokážu vysvětlit. Před pár týdny a už má i trest? Divné…kamarádku srazilo auto před rokem a ještě nebyl ani soud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí