Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Tak já ani nevím, jestli se mám svým dárkem od manžela chlubit. Ani nevím, jestli brečet nebo se smát. Faktem je, že letos jsme investovali poměrně dost peněz do rekonstrukce domu, takže jsem nějaké dary neočekávala, ale… manžel se mě ptal, co budu chtít k Vánocům. Já řekla, že bych chtěla vyměnit jednu součást na svém autě. Na to mi řekl, že je to zbytečné a půjde to opravit. Tak OK… Ptal se, co tedy budu doopravdy chtít, tak jsem mu řekla, ať mi dá do obálky nějakou korunu, že si koupím něco na sebe nebo si přidám na zaplacení školného… Obálku jsem dostala, v obálce byla jedna korunová mince![]()
![]()
. To bylo vše, co jsem dostala. On mi na to vtipně odvětil, že jsem chtěla korunku. Doteď tomu nemůžu uvěřit a chodím se do té obálky nevěřícně dívat. Kdyby řekl, hele zlato, letos to bude bez dárků, protože… tak bych to vzala v pohodě. Ale takhle, ještě když se ptal
. Já se jak blbec snažila, koupila mu pěkné osobní dárky a on… podotýkám, že finančně na tom není úplně špatně a moc dobře ví, že bych měla radost i ze svíčky za pár korun. Ale dostala jsem pár milých drobností od dcery
![]()
![]()
To je strašný.
To bych řvala jak tur a
varovala ho, že podobně “vtipný” byl naposledy. Ať si to rozebere, jak chce.
Noooo a tohle je presne duvod, proc si darky nekupujeme a pod stromeckem maj darky jen deti a pes. Penize mame spolecny, v prubehu roku si koupime se chceme, nevidim duvod to kupovat jen proto, ze jsou Vanoce. Par dni pred Vanocemi jsme si koupili kazdej novy sluchatka za dost penez a byli jsme spokojeni oba. Pro nas je nejvic divat se na rozzareny oci ditete. Je strasne smutny, kolik je tu uz diskuzi, kde je kazda druha zenska smutna za to, co dostala/nedostala. Vánoce nejsou o darech…ale chapu, ze takhle nastaveny to nema kazdej… pak ale musi pocitat i s variantou, ze bude nespokojenej…kazdopadne zakladatelko, jo, byla bych z toho dost smutna, kdybych tam nemela nic, kdyz tak domluveny nejste…ale ja jsem clovek, co by to hned rekl..
@DandátkoP píše:
Noooo a tohle je presne duvod, proc si darky nekupujeme a pod stromeckem maj darky jen deti a pes. Penize mame spolecny, v prubehu roku si koupime se chceme, nevidim duvod to kupovat jen proto, ze jsou Vanoce. Par dni pred Vanocemi jsme si koupili kazdej novy sluchatka za dost penez a byli jsme spokojeni oba. Pro nas je nejvic divat se na rozzareny oci ditete. Je strasne smutny, kolik je tu uz diskuzi, kde je kazda druha zenska smutna za to, co dostala/nedostala. Vánoce nejsou o darech…ale chapu, ze takhle nastaveny to nema kazdej… pak ale musi pocitat i s variantou, ze bude nespokojenej…kazdopadne zakladatelko, jo, byla bych z toho dost smutna, kdybych tam nemela nic, kdyz tak domluveny nejste…ale ja jsem clovek, co by to hned rekl..
Mame to presne stejne. A pro okoli jsme divni
Kdyz se nekdo pta, co jsem dostala od manzela a pak hledi s otevrenou pusou. Nechapou to. Ale nam to tak vyhovuje. A pro me je dulezitejsi, jak se k nam chova pres cely rok, nez nejake darky.
Darek stal 4 litry, coz je dost, takze argument, ze vydelava dost penez je irelevantni.
Pokud to mel byt darek k Vanocum, meli jste ho rozbalit az pod stromkem a pouzivat tudiz az ode dneska.
Pokud ti.to, ze jsi nic dalsiho nedostala vadi, mela bys to primarne resit se svym. chlapem, ne s nama.
U nas si s muzem davame navzajem jen jeden darek a bohate nam to staci. Ani cenovou relaci neresime. Dulezite pro nas je jen to, aby to bylo neco, o cem.ten druhy touzi a tudiz mu to udelalo radost.
@Janča6 to vis zejo, my jsme taky divni
a me je to fakt fuk. A nemusim resit, ze jsem dostala spatnej sprchac.
Navic ja silene nesnasim vymejslet jaky darky kupovat ![]()
@Anonymní píše:
Tak já ani nevím, jestli se mám svým dárkem od manžela chlubit. Ani nevím, jestli brečet nebo se smát. Faktem je, že letos jsme investovali poměrně dost peněz do rekonstrukce domu, takže jsem nějaké dary neočekávala, ale… manžel se mě ptal, co budu chtít k Vánocům. Já řekla, že bych chtěla vyměnit jednu součást na svém autě. Na to mi řekl, že je to zbytečné a půjde to opravit. Tak OK… Ptal se, co tedy budu doopravdy chtít, tak jsem mu řekla, ať mi dá do obálky nějakou korunu, že si koupím něco na sebe nebo si přidám na zaplacení školného… Obálku jsem dostala, v obálce byla jedna korunová mince![]()
![]()
. To bylo vše, co jsem dostala. On mi na to vtipně odvětil, že jsem chtěla korunku. Doteď tomu nemůžu uvěřit a chodím se do té obálky nevěřícně dívat. Kdyby řekl, hele zlato, letos to bude bez dárků, protože… tak bych to vzala v pohodě. Ale takhle, ještě když se ptal
. Já se jak blbec snažila, koupila mu pěkné osobní dárky a on… podotýkám, že finančně na tom není úplně špatně a moc dobře ví, že bych měla radost i ze svíčky za pár korun. Ale dostala jsem pár milých drobností od dcery
![]()
![]()
Manzel mel vzdycky tak,,osobity’´ smysl pro humor nebo byl vzdycky takovy deb.il?
@DandátkoP píše:
@Janča6 to vis zejo, my jsme taky divnia me je to fakt fuk. A nemusim resit, ze jsem dostala spatnej sprchac.
Navic ja silene nesnasim vymejslet jaky darky kupovat
Presneee. Bohate staci je vymyslet detem. Kupovat, co si preji, bohuzel nejde. Pejska, krecka apod.
@VitaminC píše:
Mycka a vysavac. Tyvoe, to bych se rozvedla.
Já jednou dostala kuchařku…a dodnes nevím, jak to bylo zamýšleno ![]()
@bobinablbina píše:
Já jednou dostala kuchařku…a dodnes nevím, jak to bylo zamýšleno
Ja taky. A mela jsem z ni obrovskou radost. Bylo mi cca 20 let a v te kuchstve jsem nasla spoustu napadu, ktere jsem predtim neznala. Z mnohych dosud tezim, i kdyz uz jsem tu knihu dlouho neotevrela.
@Janča6 Jaký dar? To snad je normální, ne? A to, že zůstává s rodinou, / mimochodem to dítě je snad i jeho, ne? / neznamená, že nemá svojí ženu potěšit na vánoce nějakým dárkem…protože za mě jsou od toho vánoce, udělat radost svým blízkým něčím, co je potěší…a já v tom zase vidím, že mě má rád a chce mi udělat radost, klidně i maličkostí…ale když by mi nedal nic a já bych měla být snad ráda, že je vůbec se mnou a že si přes rok můžu koupit co chci? / a taky to dělám /…tak by to nebyl můj manžel…tak to mám já… ![]()
@Zeoli píše:
Tak od toho se ten večer jmenuje Štědrý. Kdy jindy než právě na Štědrý večer můžeš rodině něco koupit.
Narozeniny, no dobře.
A máš pravdu, že to je zástupný problém ve vztahu.
ty si fakt myslis, ze se jmenuje stedry kvuli hromade darku, ale vetsina lidi uz vnima vanoc je skrz jidlo a drky no..to je fakt, bohuzel.
@Markéta80 píše:
já takového znám a víš co, narodilo se mu ještě víc postižené dítě. To mají být rádi oba že ten druhý neuteče
manžel říká že by mě v tom nemohl nechat samotnou. A co kdyby jsme utekli oba
, navíc by odešel i od zdravých dětí.
Totéž říká můj manžel, že mě v tom nemůže nechat samotnou, protože by mě dcera naprosto reálně zabila.
@Eoma píše:
Já tedy nevím, ale já myčku, susicku, pracku, vysavač a další nepovažuji za dárek.. ne od partnera /muze.. vždyť to snad používají oba ne? Jako ještě chápu dat to rodičům protože nemají a nemůžou si třeba dovolit nebo klasicky čekají až se to úplně zničí.. ale abych dostala myčku a já jemu koupila osobní dárky, to mi taky přijde ujety..
Mám to stejně, dostat myčku a vysavač, budu asi hodně kyselá, byť jsou to drahé věci. To raději něco levnějšího, ale pro mě.
@ahhotep píše:
ty si fakt myslis, ze se jmenuje stedry kvuli hromade darku, ale vetsina lidi uz vnima vanoc je skrz jidlo a drky no..to je fakt, bohuzel.
Je to strašný, no
Už jen ty reklamy, co se na lidi všude hrnou. „U nás nakoupíte dárky pro celu rodinu.“ „Každý správný chlap si zaslouží…“ A pak se kupují hovadiny a lidi jsou uražení, když toho dostanou „málo“. I naše děti chápou, že Vánoce jsou hlavně o tom, vidět se s rodinou a prožít je pokud možno v klidu (což u nás bohužel nejde, protože dcera má PTSD s každodenními ošklivými záchvaty), užít si hezký stromeček, pohádky a pár hezkých dárků. Dárky dáváme jen jim. My s manželem si dárky nedáváme.
@Janča6 @DandátkoP
Tak já to dávání dárků i mezi dospělými považuji za důležité třeba i proto, aby děti vnímaly, že máma a táta mají taky nějakou hodnotu. Že i oni si zaslouží být obdarovaní.
A třeba naše děti od těch cca 12 let už automaticky začaly dárky kupovat i nám, aniž by jim někdo něco řekl, nebo je někdo na něco upozornil. Ti dva, co už jsou na střední a mají své kapesné, tak nám kupují hezké dražší dárky, určitě na nás nešetří ve stylu, že by nám dali sprcháč za pade. A dávají si hezké dárky i mezi sebou. Já osobně to považuji za hodně důležité i kvůli těm dětem, že ony si uvědomí, že tady nejsme jen proto, abysme dělali dobře my jim, ale že to je i naopak. Že ony od mala ví, že maminka s tatínkem si taky zaslouží být obdarovaní. ![]()