V jakém věku začaly vaše děti kupovat dárky na Vánoce?

1615
14.12.23 16:09

V jakém věku začaly vaše děti kupovat dárky na Vánoce?

Ahoj, zajímalo by mě kdy začaly vaše děti ( když už nevěřily na Ježíška) samy kupovat dárky pro vás rodiče nebo sourozence?
Ušetřily si z kapesného, nebo jste jim přispívali? Šly někam nakupovat samy, nebo šly třeba s babičkou…nebo dárek vyrobily doma?
Blíží se Vánoce a tak mě to jen tak napadlo, u nás v rodině vidím u stejně starých dětí velký rozdíl v tom, jak to kdo bere. Tak mě čistě zajímá jak je to jinde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32930
14.12.23 16:14

Ještě vloni byli nalomení a spíš chtěli věřit. Teď už nevěří. Ale je to poprvé, takže asi jim ještě nedošlo, že by si taky mohli na Ježíška zahrát. Peněz mají dost. Je jim 11 a 13, takže příští rok už na to zavedeme řeč a domluvíme se co a jak. Je fakt, že na narozeniny taky nekupují, ale to ani manžel, pokud mu několikrát nepřipomenu, že a kdy dotyčný narozeniny má. Na tohle nemá absolutně hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
14.12.23 16:15
@kruel píše:
Ahoj, zajímalo by mě kdy začaly vaše děti ( když už nevěřily na Ježíška) samy kupovat dárky pro vás rodiče nebo sourozence?
Ušetřily si z kapesného, nebo jste jim přispívali? Šly někam nakupovat samy, nebo šly třeba s babičkou…nebo dárek vyrobily doma?
Blíží se Vánoce a tak mě to jen tak napadlo, u nás v rodině vidím u stejně starých dětí velký rozdíl v tom, jak to kdo bere. Tak mě čistě zajímá jak je to jinde :kytka:

Tak asi kolem 13-14 let. A dárky v té době už kupovaly samy z kapesného. Nejmladší má 10 a pořád věří na Ježíška. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.12.23 16:33
@bigl píše:
Tak asi kolem 13-14 let. A dárky v té době už kupovaly samy z kapesného. Nejmladší má 10 a pořád věří na Ježíška. 8o

Moje dcera má skoro 11 a taky stále věří :mrgreen: nebo to aspoň úspěšně hraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
14.12.23 16:38

@bigl @kruel u nás se věřilo ještě vloni (10 a 12). Vyloženě hledali důvody spíš proč je, než není, a debatovali. Teď už mladší napsal na papír dopis Ježíškovi stylem " Milý Ježíšku (mami).." Ale kvůli nejmladšímu (5) u nás bude Ježíšek nadělovat ještě dlouho.
Já myslím, že jsem taky začala kupovat dárečky někdy na 2 stupni..asi 7-8 třída? Ale fakt drobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.12.23 16:59

Loni uz jsem od syna dostala malý dárek :) to mu bylo osm let. Koupil na výletě se školou v době adventu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.12.23 17:02

Nějak od 11 let mají potřebu. Dělají velkou šuškandu a tajemno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
14.12.23 17:06

Náš 8 lety dneska koupil za své dárek pro babičku :) na Ježíška už dávno nevěří :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.12.23 17:06

Letos starší kupuje sám od sebe. Je mu 12. Ani nevím, co vybírá. Ukazoval mi, co má pro tátu a za mě super.
K nakupování a obdarovávání jsou vedeni od malička. Dárky k narozeninám kupuje cca od první třídy let. To jsme sponzorovali a pomáhali vybrat. Už to dělá sám. Peníze má z kapesného.
Mladší sice nevěří, ale nekupuje a ani nemá v sobě tu potřebu. Narozeniny zazdí, i když připomínáme. Zatím neřeším.

• Citovat
  • Upravit
72725
14.12.23 17:21

@kruel nejstarší od cca 14 let :think: možná o chlup dříve. vždy si naspoři a chce po mě dopis Ježíškovi :mrgreen: teď zrovna přišla SMS, že má se mnou trápení a musí teď večer jet něco vyzvednout :mrgreen: :lol: chudatko moje. Předpokládám, že právě zrovna nakupuje. Ale v prosinci mám zákaz dívat se na jeho účet, tak jsem zvědavá :think: :srdce: jinak dřív to byly drobnosti jako svíčky, ponožky.. ale třeba minulý rok si makl, udělal si soupis knížek co sbírám -pres 400 ks- a sehnal 3, které jsem neměla. To bylo naprosto boží a nečekané. Jak dělal soupis mi prozradil po Vánocích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
14.12.23 17:52

Dárky jsme společně vyrábělii už od nějakých 2-3 let, kdy ještě věřili na Ježíška. Od cca 9-10ti let začli vybrat dorbnosti s mým přispěním na nákup. Od druhého stupně (t. 11 let) je to komplet v jejich režii, včetně uspoření z kapesného, výběru, koupě/objednání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.12.23 18:15
@kruel píše:
Blíží se Vánoce a tak mě to jen tak napadlo, u nás v rodině vidím u stejně starých dětí velký rozdíl v tom, jak to kdo bere. Tak mě čistě zajímá jak je to jinde :kytka:

V loni mu bylo devět, už tak nějak mu to vrtalo hlavou. Chtěl dát dárek tátovi, vyrobil mu prkýnko na krájení. Letos chodil, co komu vyrobí. Takže má nachystané vlastně vyrobené dárečky :srdce:
Peníze má, je mi sympatické, že dárečky vyrábí.

• Citovat
  • Upravit
1144
14.12.23 18:27

Tak od cca 9 -10 let. Jeste v době, kdy spíš chtěli věřit na Ježíška jsme jim řekli, že i my si můžeme dávat vzájemně dárky pod stromeček, takže některé jsou od Ježíška a některé od nás. Nejdříve jsem jim přispívala na dárky, nyní tak po 12 roce už šetří z kapesneho. Dávají i babičce a dědovi. Někdy něco vyrobí, někdy je součást dárků i služba. Třeba syn mi dal nové pojezdy k suplikum a s dopisem, že mi je hned další den vymění, to jsem hodně ocenila, že si i všiml, že je mám špatné. K narozeninám a svátkům dávali dárky úplně od malička, aspon obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
14.12.23 19:36

Děti mám ještě malinké..ale já jsem kupovala cca tak od těch 10 let..teda buď koupila nebo vyrobila…většinou to byly nějaké blbosti typu voňavy mejdlo babičce, holení tátovi a nějakou bižuterii mamce (mamka miluje bižuterii…ma desítky různých setu) vždycky nějak před Vánoci jsme jeli s mamkou do města (bydleli jsme na vesnici) a nakoupily dárky…našetřila sem si na to sama…někdy jsme něco vyrobili i ve škole..když jsme měli při vytvarce nebo dilnach nějaký pěkný projekt…třeba jsme vyráběli poličky na kytky, přívěsky na klíče, truhličku na drobnosti…taky jsem různé vyráběla třeba z korálků, šila, a hlavně babička jsem pak hodně dávala vyšívane obrázky (Křížková výšivka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
14.12.23 20:43

Brzy, mladšímu budou 4. A nakupuje semnou dárky pro staršího a pro prarodiče. Staršímu bude v létě 8 a asi od 4,5 taky nakupuje. Ten je do toho zapálenej ještě víc, a krom rodiny nakupuje na strom splněných přání a baví ho krabice od bot. Kapesný úplně nevedeme, platím já.
Od staršího dostávám pravidelně nějaké jeho vyrobené výrobky a letos mi i ten mladší nasliboval spoustu dárků. Akorát on mi to hned dává :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný