V jakém věku začaly vaše děti kupovat dárky na Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15436
14.12.23 20:50

Dcera poprvé koupila dáreček v 11, letos už kupuje prý něco „velkeho“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13789
14.12.23 22:44

Syn (13) zatím ne, vysvětluje to tím, že na kvalitní dárek ještě nemá peníze a blbiny kupovat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.12.23 22:47

@AnastazieB jezis, vsak to nema bejt o kvalite..to je teda pragmaticky dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.23 23:04

Děti kluci 13, 11, malá holka 4,5
Holčička samozřejmě nic. Kluci kupují asi dva roky, přidám tak polovinou. Nejstarší jen rodiče, mladsi rodiče a dcera ( má pro ní slabost, miluje jí, to oba, jen oni mají k sobě moc blízko)… V závislosti na ceně.. minulý rok jsem dostala svíčku a hrnek ( řekla jim, co chci rámci peněžních možností)
Když se to cca přes 100 Kč, tak přidám půlku.
Na sebe nepřidávam, jen na muže, popř dceru, to by mi přišlo divný na sebe..
Vlastně nevím, jestli on přidává… Kapesní klasický nemají, dostávají peníze + sběr, vynesení odpadků apod.
Anonym, nebo budu krkavčí matka…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.23 23:08

Kluci seli mezi sebou nedavaji, klasická averze… Tak snad v dospělosti… Viz příspěvek vyse…

• Citovat
  • Upravit
1977
14.12.23 23:21

Vyráběla/kupovala jsem dárky od doby, co jsem nevěřila na Ježíška. Nakupovala jsem z kapesného drobnosti v obchodech, co jsem potkala cestou ze školy domů, takže drobnosti v papírnictví, květinářství, cukrovinkách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11609
14.12.23 23:45

U nás začali kluci tak nějak kolem 9. roku. Na ježíška už nevěřili a věděli, jak to s dárkama je a chtěli se taky zapojit. Od té doby máme s manželem vždycky pod stromečkem tři zajímavé dárky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
15.12.23 03:14

Tak já na ježíška nevím jestli jsem věřil. Protože nám rodiče dávali dárky k ježíškovi. Ale když už jsem byl školou povinný, tak nás právě učili dávat dárky k ježíškovi. Ježíšek přeci dárky nenosí, nosili je jemu. Takže mám asi jiný pohled na toto. A my jsme je jako děti spíše vyráběly. Na základce, myslímm že v první třídě. Doma jsme potom vyráběly různé ozdoby, řetězy a podobně. Aby hlavně udělaly radost. Dneska je to o soutěži za kolik. Mně přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
15.12.23 05:45

Ja koupila mame v sedmi igelitku v papirnictvi :D ofiko jsem verila do 11. Rikala jsem si, ze diky tomu snad bude vic darku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15442
15.12.23 07:46

Dcera nám dává dárky od první třídy, nějaké svoje výtvory. Teď ve 3tride už nám chtěla něco koupit v obchodě. Na Ježíška už letos nevěří a i v době kdy věřila, tak věděla, ze dospěly si mezi sebou dárky kupuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
15.12.23 07:56

Dcera 9 uz neveri a vyrabi pro celou rodinu, nejake male darecky. Davam nam je ke stedrovecerni veceri. Darky nam kupuje na svatek a narozky. Je od ni mile, ze me vzdy koupi moc pekny darek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24243
15.12.23 08:47

@kruel je to tak dva roky zpět, co koupily první darky pod stromek. Nyni mají 11 a 13. Ale nebylo to tak, že by úplně neverily (starší určitě už nevěřila), ale ten přechod jsme řešili tak, že darky nosí Ježíšek, ale když chceme udělat někomu radost, můžeme koupit dárek a dat ho pod stromeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.12.23 22:17

Od tri let. Vymyslel darek pro me uplne sam a sel ho s tatou koupit A naopak se mnou zas vymyslel tatovi.

Letos vic vymysli pro segru :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.12.23 22:26

Jinak nevim, jak sem to mela ja. Urcite v nejpozdeji druhe tride nikdo ze spoluzaku na Jeziska neveril. Pred rodici jsme to se sourotencem hrali dlouho a nebavilo me to. Tak jsem v podstate jako coming out :mrgreen: :mrgreen: jednou sla a koupila rodicum darky taky. Aby bylo jasne, „ze vim“. Byli docela prekvapeny. Kupovala jsem drobnosti z kapesneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
26.12.23 06:35

Synovec teď v 7 přišel s tím, že spolužáci ve škole taky něco kupují, tak chce taky :lol:

Já samotná jsem podle mě od těch 10 určitě z kapesného něco koupila. Šla jsem k Vietnamci a nějaké maličkosti vždy pobrala. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný