Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dedrichov píše:
Nechci se Tě dotknout, ale začali jste si spolu jako sotva odrostlé děti, puberťáci. Od té doby jste se každý měnil do té dospělé podoby včetně chování, vnímání atd atd. Takže to co bylo fajn třeba v 17, pro dospělý život a soužití najednou nestačí. U partnera asi hledáme kromě zamilovanosti též zázemí, jistotu, SPOLEČNÉ prožitky
Nedotkneš se mě, já si tohle všechno uvědomuju, sama vidím, že od doby, co jsme si spolu začali jsem se změnila a chci od vztahu něco víc a myslím na i budoucnost. Asi je semnou něco špatně, že s tím prostě neumím skončit nebo já nevím.
@Anonymní píše:
Muj vypije lahev vina denne, jenze mame dite tak jit nemuzu. Na tvem miste bych se s nim rozesla, je to alkoholik
To je mi hrozně lito, nedokážu si to představit, jaké to musí být s dítětem. Přeju Ti,ať to do budoucna vyřešíš, jako to snad vyřeším i já.
@Russet píše:
Nemáte-li děti, sbalila bych se a odešla. Jemu řekla, až přestane pít, ať se ozve.
Ani spolu nebydlí. Také jsem pro rozchod a popřípadě, ať se ozve. ![]()
@Anonymní píše:
Muj vypije lahev vina denne, jenze mame dite tak jit nemuzu. Na tvem miste bych se s nim rozesla, je to alkoholik
To je mi TAAAK líto. Ale i s dítětem odejdi. U soudu, pak vyhraješ (pokud k němu dojde). Soud Ti svěří dítě do péče, pokud je o tom přesvědčíš.
@Anonymní píše:
TAk od tohoto partnera bych odešla tuplovaně, pokud spolu máte dítě. Mysli na něj i na sebe. Zničí vám úplně život
, který už teď máte dost těžký
.
@Russet píše:
Nemáte-li děti, sbalila bych se a odešla. Jemu řekla, až přestane pít, ať se ozve.
Přesně.Jsi bez závazků a uvázat si na krk prvního chlapa a ještě násosku k tomu, to ne.Máš život před sebou.
@Sofie002 píše:
Ahoj, potřebuji se svěřit a také zjistit, jestli jsem stíhačka a přeháním, nebo má více lidí stejný názor. S přítelem jsem 6 let, mně je 22 a je to můj první vztah. Cca před rokem a půl začal přítel hodně pít pivo. Hodně znamená minimálně 6 piv každý den. Hrozně mě to trápí, ale když mu to řeknu - říkám to často, on se na mě naštve, že přeháním a že mi vše vadí. Jedno pivo po práci by mi nevadilo, ale toto mi příjde už opravdu příliš. Jsem jediná, kdo má tenhle názor nebo vám to taky příjde hodně? Přerostlo to až tak, že kamkoli chcmeme jet, musím pořád řídit já, připadám si jako taxi, hodně přibral, nechce se chodit nikam koupat a popravdě se mi hnusí „pivní dech“..Jsem z toho opravdu nešťastná a dlouho už přemýšlím o rozchodu (zatím na to nemám odvahu), což jsem mu dnes řekla, ale dopadlo to jako vždycky - urazil se. Možná ještě dodám, že nic jiného nepije, žádný tvrdý alkohol a nebydlíme spolu.
Tvůj přítel je alkoholik, takže pokud mu chceš dát šanci, řekni mu, že buď půjde ihned od protialkohlní léčebny, nebo se s ním rozejdeš.
@Sofie002 píše:asi bylo by to pro mě nejlepší, jenže se bojím rozchodu, jsem docela dost velkej cíťa
Ale casem se ti spis ulevi ![]()
@Sofie002 dávat ultimátum nemá smysl. Pokud k tomu rozhodnutí nedojde sám, ale z donucení, za chvíli v tom bude znovu
Par let zpatky bych ti asi dokazala poradit par chytrych rad, ale ted jsem vdana, mame dcerku, 2 psi a barak. Vy spolu ani nebydlite a muzete vztah ukoncit jednou smskou, takze se prestan trapit a konej tak, at jsi stastna a nemusis resit kraviny ![]()
@dedrichov píše: časem může přijít i lahev kořalky denně.
Ano, takto končí hodně alkoholiků pivařů, nejdřív pivo, potom víno, pak tvrdé. Ze začátku tajně, potom už zjevně přede všemi.
@dedrichov píše: časem může přijít i lahev kořalky denně.
Ani nemusí přecházet, těch jeho 8 piv denně už je slušný alkoholizmus. Spousta alkohliků nepřechází na tvrdý a zůstává u piva, ale to neznamená, že by tihle alkohlici neměli žádný problém.