Přítel ve výkonu trestu, mám nárok na příspěvek?

Anonymní
24.5.13 23:55

Přítel ve výkonu trestu

Ahoj všem. Předem se omlouvám za anonym, snad chápete. Dostala jsem se do těžký situace, přítel má nástup do výkonu trestu, z důvodu maření.. Nevím co bude pak a zda ho vůbec vezmu zpátky, problém teď bude jinde. Mám dvouletého syna, pobírám RP 3800,– a nevím jak a z čeho budeme žít. Do školky mi malého nevzali, jesle u nás nejsou a práce doma snad ani neexistuje. Potřebovala bych poradit, pokud máte třeba zkušenosti, zažili jste něco podobného a museli se obrátit na pomoc státu. Mám nárok na nějaký příspěvek? Bydlení mi stojí 7000 a trvalý pobyt tam mám. O co je možné žádat a mám nějakou šanci? Ráda bych třeba pracovala, jenže kde, abych mohla být doma s dítkem? Děkuji za všechny odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1257
25.5.13 00:18

Zajdi k vám na sociálku a tam se zeptej. Pokud máte nájemní smlouvu nebo svůj byt můžeš zažádat o přípěvek na bydlení, přídavky? Nevím, jak je to, ale s tím..když bude přítel ve výkonu trestu. Musíš se zajít poptat tam, poradí ti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.5.13 04:31

Občas se dá najít taková brigáda, kde můžeš mít dítko s sebou - recepční v menší firmě (záskok), telefonistka atd. Případně recepční na nákladní vrátnici. Ale v krajských městech je takových brigád velice málo a na venkově skoro žádné. Ale zkusil bych se zeptat třeba i na domech dětí atd. (Třeba by občas chtěli vypomoct i živnostníci, co mají malý obchůdek atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
25.5.13 05:02

Odkud si a co máš za školu?? Klidně napiš SZ ráda pomužu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
25.5.13 06:56

Tak zažádat si můžeš o příspěvek na bydlení a přídavek na dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.5.13 08:10

Mě napadá po večerech žehlit, přes den hlídat nějaké další dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marllon12
25.5.13 08:14

Nejdříve dostaneš doplatek na bydlení a příspěvek na živobytí, pak příspěvek na bydlení, také by jsi měla mít přídavky, po zapalcení nájmu by ti mělo zbýt cca 4800, pokud jste 2, je to běhání, ale nenech se odbýt, také jsme to nedávno v rodině řešili

• Citovat
  • Upravit
9094
25.5.13 08:15

@Jura007 Nevím nevím, jestli jsi to někdy zkoušel. Jedna věc je co ti umožní a co tvoje dítě a nervy vydrží. Řekla bych že mám poměrně klidný dítě a přesto je pro něj moje kancelář neprozkoumaný místo a vždy ji obrátil naruby. Neuděláš nic, protože máš myšlenky aby ti dítě něco nezdemolovalo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.5.13 08:19

@Jackie takovej návrh prostě může napsat jen ten, kdo v životě neměl děti. :roll:
Zakladatelko příspěvky na živobytí, jak bylo výše psáno. A zkus si zažádat i o jednorázový příspěvek v nouzi, než ti vůbec naběhnou nějaké peníze, ono to nebude hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
25.5.13 08:22

Určitě můžeš zkusit požádat o dávky v hmotné nouzi, příspěvek na bydlení, přídavky na dítě - odbor státní sociální podpory na úřadu práce. A zkus i tu jednorázovou pomoc - to vyplácí stále obce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
25.5.13 08:57

Jestli můžu radit z vlastní zkušenosti..nevim teda, na jaký vlně jste teď s přítelem, ale můj bejvalej, si hned po nástupu zažádal o práci a posílal mi určitou částku. Bylo to něco kolem tisícovky měsíčně - někdy víc, někdy míň, s tím, že to byla jen jeho určitá část platu a zbytek šel tušim na hrazení výkonu nebo tak nějak, to už si přesně nepamatuju. Taky vim, že ve věznici tý práce tolik neni, ale ona většina stejně nechce pracovat, tak bych na něj sakra dupla ať kouká napsat žádost o práci, aby aspoň trochu zmírnil sra*ky, do kterejch vás dostal. Posílám moc síly a držim palce, protože vim, jak hrozný to je :hug: :hug:
Kdybys chtěla, pošli SZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.13 09:22

Pritel delal v base a mel 4000,–,zustalo mu asi 1200,sly mu z toho prachy na dluhy co po sobe nechal atd.,pobyt v base…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Na jak dlouho to má???

• Citovat
  • Upravit
9090

Určitě zkus požádat o příspěvek na bydlení, na dítě, hmotnou nouzi apod. A jak už tu bylo psáno, abys mohla být doma ale zároveň něco vydělat, zkus hlídání dětí, popř. někomu prát, žehlit, vařit, prostě něco v tomto stylu, dej si nabídku někam na inzerci a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.13 09:28

Ahoj, shodou okolnosti jsem ve stejne situaci. Partner nastupuje do vezeni v pondeli, jde sice jen na 6 mesicu, ale i to staci. Domluvili jsme se, ze bude pracovat a posilat mi penize. Nebude to sice hned a nespoleham na to jako na hlavni prijem a tak si vyridim davky na pracaku. Budu zadat o prispevek na bydleni a o pridavky na dite. Z drivejsich zkusenosti vim, ze se nesmime nechat odbyt a tvrde si nit za svym. U prispevku na bydleni doloz vsechny naklady, co na byt mas. Najem, elektrika, plyn, uhli, poplatek za odpadky… Proste vsechno, co za byt platis. U brigad se zkus zeptat v mistnim supermarketu na roznos letaku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat