Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já Tě uplně chápu a měla bych stejný pocity, jediný východisko je to, že přítel pochopí a postaví se k tomu jak je třeba tzn. přestane je sponzorovat a začne se soustředit na vás a vaši novou rodinu…
A co se týká nákupu věcí na malou, buď ráda že se ti o to stará jen tvoje mamka, ono to sice zamrzí ale není nic horšího než když se tchýně plete až moc a kupuje šílený věci co vůbec nechceš a ty je pak malé musíš dát aby ses „zavděčila“…
Mrzí mě to hlavně kvůli přítelovi, ted mi oznámil že na víkend pojedem do lázní..supééé..Ale když řekl že i s jeho rodiči, začali jsme se hádat. Ono vlastně všechny hádky jsou jen kvůli nim..Hlavně kvůli jejich mánii nakupovaní a pak pučte nám. To mě dokáže pěkne na****t!!!Máme teda našetřené asi 300.000,– z čeho jim půjčujem, ale my na ty peníze nesaháme, mame to jako životní rezervu kdyby náhodou něco :…
@Dice píše:
Já Tě uplně chápu a měla bych stejný pocity, jediný východisko je to, že přítel pochopí a postaví se k tomu jak je třeba tzn. přestane je sponzorovat a začne se soustředit na vás a vaši novou rodinu…
A co se týká nákupu věcí na malou, buď ráda že se ti o to stará jen tvoje mamka, ono to sice zamrzí ale není nic horšího než když se tchýně plete až moc a kupuje šílený věci co vůbec nechceš a ty je pak malé musíš dát aby ses „zavděčila“…
Já vím, ale mrzí mě, a vím že to tak bude, že vždycky budou mít radši první vnučku, na mě si jen stěžuji že jsem maminčin mazánek. ale to nejsem, nemám kamarádky, jen mamu a ta je moje nejlepší kamarádka. hrozně mě jejich chování mrzí, a co se týče přítele, tak ten se nezmění. občas mu to vadí, ale to spíš říkal že se odstěhujem od všech pryč aby měl konečně klid. Nechtějí jen půjčovat peníze, ale když něco potřebují koupit, zajet někam, nebo něco vyřídit, všechno dělá můj, oni jsou hrozně neschopní ![]()
No ono z toho nepůjde jen tak lehce ven protože když si přítel dupne a stopne to jejich chování tak oni vám udělají asi ze života peklo…možná se to změní až bude i malá a on fakt uvidí že ty peníze prostě potřebuje na svou rodinu a ne dotovat rodiče…musíš na něj pomalu a opatrně ať se to neobrátí proti Tobě ale fakt doufám že po čase mu to už dojde, musí se naučit kopat za svou rodinu (vás 2)…ze vztahů tchýně k tobě si nic nedělej uplně na jejich názor kašli, co čekat od takových lidí ![]()
@Dice
Děkuji
, já už si aj myslím že tu alergii jsem si vytvořila sama, že ani nebyl nikdy důvod. Holt už problémy hledáme v sobě ![]()
Horší je že takhle si mi díky nic odcizuje Natka, vždycky jsem ju hroozně milovala, ona mě taky (dokonce řekla že chce abych byla její mámá
) ale nemůžu si pomoct já i přítel, ale už ji nemáme rádi. Dělá si co chce, všechno si vyřve, vydupe, prostě děs a hrůza. už nevím co s ní, myslela jsem si že až bude velká, budem dobré kamarádky, ale já ji nechci ani vidět, jen příjde a už mi leze na nervy, ale to už bylo před tím, než jsem otěhotněla ![]()
Ahojky, to není, že by jsis vytvořila averzi, to prostě není normální chování. Máme to také tak, akorát tchýně je sama a chce pořád něco sponzorovat na jejím RD, ale kdyby byla trochu vděčná, ona prostě zavolá, že se má doplatit nedoplatek na JEJÍM PLYNU, ELEKTŘINĚ, že se bude dělat něco na domě, tak se to rozpočítá mezi ni a děti, že chce zateplovat (má našetřeno např. 10%, zbytek se má rozpočítat mezi děti). Na druhou stranu je nepříjemná, každého nás diriguje, nikdo nic nedělá dobře, vnoučata jsou příšerná, ona by je vychovávala úplně jinak, nikdy by nikdo nedal děti na hlídání (občas si přihne), prostě se s ní nedá vyjít (pomlouvá děti navzájem štve je proti sobě, že ten řekl to a to o tom druhém a vůbec to tak není),nemá ani kamarádky, pořád prudí a prudí. Musí se tomu prostě udělat přítrž, naštěstí máme s manželem stejný názor, myšlenky i s ostatníma pohodovýma sourozencema, kteří jsou fajn lidi, takže nás nerozeštve, s manželem se kvůli ní nehádáme, protože prostě on za to nemůže a hlavně uzná že je to příšerná ženská, i když je to jeho máma, nikdo s ní prostě nevydrží a ona si bydlí v RD 10+3 a ostatní ji mají každý měsíc přispívat..a ještě sponzorovat další opravy, nedoplatky, protože ona nevychází s důchodem a přitom dům může prodat, přestěhovat si do menšího a zbytek peněz užít, ne jen vytahovat peníze z dětí…nikdo ji peníze za RD nebere, nikdo by po ní nic nechtěl, i když mají podíl, jen si přejeme KLID
@Anonymní píše:
Ahojky, to není, že by jsis vytvořila averzi, to prostě není normální chování. Máme to také tak, akorát tchýně je sama a chce pořád něco sponzorovat na jejím RD, ale kdyby byla trochu vděčná, ona prostě zavolá, že se má doplatit nedoplatek na JEJÍM PLYNU, ELEKTŘINĚ, že se bude dělat něco na domě, tak se to rozpočítá mezi ni a děti, že chce zateplovat (má našetřeno např. 10%, zbytek se má rozpočítat mezi děti). Na druhou stranu je nepříjemná, každého nás diriguje, nikdo nic nedělá dobře, vnoučata jsou příšerná, ona by je vychovávala úplně jinak, nikdy by nikdo nedal děti na hlídání (občas si přihne), prostě se s ní nedá vyjít (pomlouvá děti navzájem štve je proti sobě, že ten řekl to a to o tom druhém a vůbec to tak není),nemá ani kamarádky, pořád prudí a prudí. Musí se tomu prostě udělat přítrž, naštěstí máme s manželem stejný názor, myšlenky i s ostatníma pohodovýma sourozencema, kteří jsou fajn lidi, takže nás nerozeštve, s manželem se kvůli ní nehádáme, protože prostě on za to nemůže a hlavně uzná že je to příšerná ženská, i když je to jeho máma, nikdo s ní prostě nevydrží a ona si bydlí v RD 10+3 a ostatní ji mají každý měsíc přispívat..a ještě sponzorovat další opravy, nedoplatky, protože ona nevychází s důchodem a přitom dům může prodat, přestěhovat si do menšího a zbytek peněz užít, ne jen vytahovat peníze z dětí…nikdo ji peníze za RD nebere, nikdo by po ní nic nechtěl, i když mají podíl, jen si přejeme KLID
No vidím že se taky máš
..Na jednu stranu jsi mě potěšila. Já tedka pořád přemýšlím nad rodinou, mrzí mě vztahy a ted vím, že v tom nejsem jediná, pořád si říkám že jsem asi moc proti nim ![]()
@Anonymní píše:
my jim platíme 2× ročně dovolenou, pořád jim půjčujem na jejich luxusní život
Proč jim půjčujete peníze a platíte dovolené? Já bych se na to vykašlala. Jak moc se věnují které vnučce je čistě jejich věc, záleží na jejich rozhodnutí, nikdo jim do toho nemá co mluvit. Takže bych věnování se první vnučce vůbec neřešila, ať si dělají, co chtějí, ale zároveň bych jim v žádném případě nedávala žádné peníze. K tomu nevidím důvod.
Tak ja ti muzu rict, ze prvni vnouce je proste prvni. Moje tchyne mi to tak rekla. Nelu maji take radi, ale Nata je proste pro ne to nej nej nej. A muze byt jaka chce.
To, ze tu vasi natu vnimas jako rozmazlenou je zase tim, ze ty jsi jeste zadne dite nevychovavala. Tohle jsem si myslela o cizich detech taky. Ono to ale neni vubec jednoduche. Kor, kdyz to dite fakt milujes. Tezko se rika NE. A kdyz na ty veci fakt mas, tim je to horsi. No jen muj nazor…
A jeste jedna vec. zatim se vam mala nenarodila. Ono to take bude jine, kdyz bude na svete. Uz opravdu kupuji veci na clovicka. U nas to takhle bylo s obema. Hlavne s Nelou teda. Ta dostala veci az snad ve trech mesicich…
Podle me, kdybys chtela, tak to dokazes videt i jinak. Uvidis casem.
Promin ale můžeš si za to sama. Nedala bych nic. Mám to samé se svou sestrou. Myslim ty drogy a tak. Už je nebere asi 5 let ale má půjčky a je neschopná se o sebe postarat. Pořád jen knučela že se zabije že nemá děti, peníze a pořád nás všechny vydírala. Naši k ní jezdili i o půlnoci( 100km) když volala že život je hnusnej že se zabije a tak. Pomáhala jsem jí nějakou dobu všemožně i finančně - manžel vydělává slušně ale zjistila jsem že jde a koupí si Marllbora soc. a zdravotní si nezaplatí a jen utrácí za značkové věci na které nemá. Tak jsem to utla a ted jí nedám korunu. Mám 3 děti a výdajů až dost. Celé těhotenství mě nervovala stejně tak po porodu. Držim celou naší rodinu a už jsem unavená. Nikdo mi nikdy nepomůže naši řeší jen ségru já už toho mám prostě dost. Chce to rázné řešení jinak z toho neutečeš. Ted najednou se ségra snaží protože už jí ty lžy nikdo nežere. Být tebou tak to utnu co nejdřív. Lehké to nebude ale co je v životě lehké? Vše co za něco stojí je těžko dosažitelné. Hodně štěstí at ti to vyjde a krásné zdravé miminko přeji
![]()
Zakladatelko, když přítel řekl, že by se odstěhoval, tak to zkuste.
Jinak co by se stalo, kdyby jsi na dovolenou s nimi nejela. Prostě že chceš jet pouze s přítelem. Jezdíte taky pouze spolu, nebo jenom s jeho rodiči?
Jinak asi moc neporadím, já si moc tchýni srovnat (nebo se alespoň ozvat, že mi něco vadí) neumím ![]()
Nerozumím tomu, proč jim to platíte, když vám to vadí. Jestli to nebude tak, že to vadí tobě, ale přítel jim to platí dobrovolně a bez řečí. To si musíte vyříkat nejdřív vy dva. Když se dohodnete, že žádné peníze jim půjčovat nebudete, tak to dodržujte a holt se rodinné vztahy ochladí na bod mrazu.
@pandora píše:
Promin ale můžeš si za to sama. Nedala bych nic. Mám to samé se svou sestrou. Myslim ty drogy a tak. Už je nebere asi 5 let ale má půjčky a je neschopná se o sebe postarat. Pořád jen knučela že se zabije že nemá děti, peníze a pořád nás všechny vydírala. Naši k ní jezdili i o půlnoci( 100km) když volala že život je hnusnej že se zabije a tak. Pomáhala jsem jí nějakou dobu všemožně i finančně - manžel vydělává slušně ale zjistila jsem že jde a koupí si Marllbora soc. a zdravotní si nezaplatí a jen utrácí za značkové věci na které nemá. Tak jsem to utla a ted jí nedám korunu. Mám 3 děti a výdajů až dost. Celé těhotenství mě nervovala stejně tak po porodu. Držim celou naší rodinu a už jsem unavená. Nikdo mi nikdy nepomůže naši řeší jen ségru já už toho mám prostě dost. Chce to rázné řešení jinak z toho neutečeš. Ted najednou se ségra snaží protože už jí ty lžy nikdo nežere. Být tebou tak to utnu co nejdřív. Lehké to nebude ale co je v životě lehké? Vše co za něco stojí je těžko dosažitelné. Hodně štěstí at ti to vyjde a krásné zdravé miminko přeji![]()
Já si za to sama nemůžu, asi jsi nepochopila že jsem psala že co se týče půjčování peněz mi vadí, říkala jsem to i příteli, ale on v tom problém nevidí, jsou to prý jeho rodiče. Já vím že i bez nás by to zvládali, peníze mají, oba vydělávají, ale když ví že ten můj blb půjčí tak si žijí nadstardantně..Říkala jsem mu tisíckrát, že každý pátek chodí na na diskotéky, na to mají, ale zajet s malou na nějaký výlet je pro ně finančně nemožné. Na značkové hadry a luxusní život ale už mají
.Je mi líto přítele, že to nevidí…Prostě se mám smířit že je to jeho bratr
Ahoj. Nevím kde bych začala, a ani proč to píši, ale nějak to všechno na mě v těhotenství doléhá.
.
S přítelovou rodinou docela vycházím, ale prostě je nemám ráda, a nevím, jestli je to má chyba. Nedokážu s nima jezdit na výlety a dovolené vůbec, i když kvůli mojemu jezdím. Do ted mi skoro nic nevadilo, nic jsem tak neřešila, až ted, kdy s přítelem čekáme naše první miminko
Asi začnu od začátku…
, až ted si říkám, že jsem spíše mohla napsat deníček 
Přítel 28let má o tři roky staršího bratra, vždycky problémového. Začalo to na střední, nechodil do školy, začal brát tvrdé drogy, kradl kde se dalo a ve 22letech, jeho přítelkyně otěhotněla, on s drogy přestal až díky příteli(chodil ho každý den hlídat a kotrolovat), ale to už bylo malé asi 5let. přítel je jeho opak, je hodný, vzdělaný, spořivý. Když
je nějaký problém v rodině, všchni všechno řeší jen s ním. Jeho rodiče se vždy věnovali tomu problémovému, a je to tak do ted..vzali si na sebe jejich uver na byt, koupili luxusni auto, a malou vychovávají jen oni (Z 85% traví malá čas jen u nich), priteluv bratr jen sedí doma, hulí trávu a jeho o pár let mladší přítelkyně ted dohání to, co nestihla, chodí na různé akce, diskotéky. Malou Natku odjakziva na výlety brávám jen já a přítel. Ted když už je větší, má skoro 9let už ani tak né (babička ju hrozně ale hrozně rozmazlila, s malou se už nedá ani mluvit, navíc se u ní projevují ty hrozné geny co má po matce a otci, a věřte mi, těch je..)..u tchýně mi vadí že pořád vykládá o Natce, jaké je to jejich zlatíčko, jak jí musí koupit mobil, pc (příteluv bratr jí nic nekoupí, a ani ta jeho, ví že babička to udělá-i když je chádak, peníze nemá žádné, jen si půjčuje).Co mi ale vadí je, že mě se ani nezptá na mě, jak se mám, a už vůbec co miminko, Natce pořád něco kupují, naší malé ne.Jen se zeptá co nám chybí, já ji odpovím že třeba oblečení, a pak na mojeho vyvalí že jsme jí řekli aby nic nekoupila. O peníze mi nejde, ale zrovna zrekonstruovali byt, my jim platíme 2× ročně dovolenou, pořád jim půjčujem na jejich luxusní život, a když naráz oni peníze mají, všechno jde pro natku a na naši holčičku nemyslí vůbec. Moji rodiče jsou bohatí, mamka má svůj obchod a táta bankéř, mamka se na první vnouče hrozně teší, pořád kupuje plenky, povlečení, ale zajde i do bazárku a koupí dupačky za 10Kč, a co na to tchánovci? Našich jako skrblíky nemají rádi, pořád jim něco závidí…Mimichodem, s přítelovým bratrem se většinou hádáme, je pro mě hloupý, agresivní, řekla jsem mu, že před naší malou hulit trávu nebude a hned mi vynadal-jeho dcerka je na marihuanu úplně zvyklá za ty roky.Nebo když je téma na to, že s jejich malou nikam nejezdí, řekne že my budem stejně neschopní. Já si ale miminko hrozně oproti nim přála, oni tvrdí že děcka jsou spratci, já ne, ale tu svou opravdu milují, i když by jí to měli dávat víc najevo..
Myslíte si že se city k jeho rodině změní? Počítám s tím, že pořád jim budem platit dovolené atd.(hergot, není jim to blbé? pořád jim vykládáme jak nas miminko stojí desetitisíce, jak nám spoustu věcí chybí a oni si budou půjčovat na věci, které nepotřeují?).O mě a přítele se vůbec nezajímají, jen mi příjde že nas zneužívají..Jsem už z toho celá neštastná. Přítel je slepý, pro svou rodinu udělá vždycky všechno, to já taky, jen bych chtěla aby jsme už mohli žít jako rodina jen my tři
Děkuji za přečtení