Proč tolik zášti k tchyním?

8071
3.10.12 14:18

Proč tolik zášti k tchyním?

Skoro každý den se tady objeví nějaká diskuze o strašné tchyni. Vrtá mi hlavou, jak je možné, že má tolik ženských blbou tchyni. Přece jste si braly toho nejhodnějšího a nejchytřejšího chlapa na světě? Tak jak je možné, že má tak blbou matku, když IQ kluci dětí hlavně po matce? :lol: :lol: :lol: :lol: Nic ve zlým, ale není to k zamyšlení? Moje tchyně je mimochodem skoro anděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
3.10.12 14:20

Myslím, že hodně matek nesnese, že ji ‚někdo‘ bere syna. Prostě se s tím nesmiři. A to může být klidně počátkem všech následujících problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.10.12 14:22

No, ja mela tchyni treba fakt mrchu hnusnou… :kytka:

Jinak je toho tolik, protoze lidi propiraji hlavne to zle, o dobrem nikdo nepise :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72

Pujcim ti moji tchyni a pochopis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566

@Cuarentena Protože většina žen (nebo jenom žen zde? :nevim: ) zřejmě nesnese jinou ženu :mrgreen: :lol:.

Moje tchýně je taky fajn ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
3.10.12 14:23

Protoze muj pritel je jejich jediny syn :-D a ja jim ho beru :-D

• Citovat
  • Upravit
7631
3.10.12 14:23

Já se s tchýní nestýkám, ale zášť k ní necítím. Spíš úzkost z toho, že nejeví zájem o naše děti. No, nesoudím, možná je to u ní hrdost, protože můj muž se s rodiči rozešel a bojím se, že už vztahy nepůjdou navázat. Taky závidím hlídací tchýně a někdy kroutím hlavou nad malichernostmi některých snašek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
3.10.12 14:25
@Cuarentena píše:
když IQ kluci dětí hlavně po matce? :lol: :lol: :lol: :lol: Nic ve zlým, ale není to k zamyšlení? Moje tchyně je mimochodem skoro anděl…

A proto to nemas sanci pochopit :-) Ale neni prece dulezite chapat uplne vsechno na svete, ze? Dulezitejsi je veci i lidi prijimat tak, jak jsou ;)
Mimochodem, uz jsem Ti to chtela napsat v jine diskuze, ted si ani nevzpomenu v jake… ale ted, kdyz vidim dalsi obrovsky udiv z Tve strany, musela jsem reagovat. Mozna, kdyz se naucis nektere veci prijimat bez chapani, tak cele Emimino na Tebe nebude pusobit tak depresivne, jak jsi psala v jedne z diskuzi.
Neni to rypani, jen Ti chci ulehcit :-) a tchyni mam normalni, chova se ke me lip, nez moje mama :P Take to neumim pochopit ani prijmout, ale je to „v rodine“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.10.12 14:25

Také tomu nerozumím. Ale ono se to vrátí, až z nich budou ty tchyně. Co mám kamarádky, tak ty, které mají vnoučata od synů, mají většinou problémy se s nimi vidět. Snacha, logicky, upřednostňuje svou mamiku, ke tchyni se chodí na opruz-návštěvu a syn to neřeší. A když seto pokusí řešit tchyně, hned je za vtěrku, co jim nedopřeje soukromí a chce jednou za měsíc vidět vnouče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
3.10.12 14:26

@Cuarentena
no ono to platí i obráceně, jenom muži se ventilují spíš někde jinde než na emiminu. Můj ex třeba říkal mojí mámě: " ty Jani, na to že jsi moje tchýně, ty jsi tak fajn ženská" :mrgreen:. S ex- tchýní jsem měla celkem korektní vztah, teď nemáme žádný, upřednostnila syna před vnoučetem. Je mi jí spíš líto, sama se ochuzuje :andel:

• Citovat
  • Upravit
17363
3.10.12 14:27

Myslím si, že je to proto, že asi máme různá očekávání…a taky ne každý je tolerantní (jak tchýně, tak snachy).

Mě lidi říkají, že mám tchýni hroznou, dceři je rok a babičku prakticky nezná..přijela tak jednou za 2 měsíce na 15 minut večer před koupáním, na dceřin svátek zapomněla, na narozeniny dostala pozvánku, 2× jsem se ujišťovala, jestli o termínu ví a jestli se staví a ona v den narozenin volá mému manželovi, jestli by se mohla na chvilku stavit… 8o
Ale já si nemyslím, že je hrozná. To že jsme z ní udělali babičku ještě neznamená, že ona se na ní cítí. Když nechce jezdit, ať nejezdí - nezlobím se na to za ní.
Myslím si, že nás má ráda, ale nevyhledává nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
3.10.12 14:27

Ne všechny maminky se smíří s tím, že jim někdo bere syna. To je jedna věc a ta druhá je, že přestože je snacha mladá a nezkušená, nenechá si radit a chce si dělat věci po svém. Vést si domácnost po svém, vychovávat děti po svém a ne podle něčích rad. To je druhá věc, přes kterou se některé matky nepřenesou a jakýkoliv nesouhlas už předem berou jako osobní útok na svou osobu.
Tak to teda vidím já, ale je to jen zprostředkované. Moje tchýně je skvělá a myslím to vážně.

• Citovat
  • Upravit
36556
3.10.12 14:29

Taky je pravda, že ženské mé generace (některé) strašně visí na synech. Většina z nás neměla štěstí na chlapa, tak se realizuje přes kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
3.10.12 14:32

Moje tchýně byla taky anděl. Vždy jsem byla nejšikovnější, nejúžasnější, nejkrásnější, nejhubenější, nejlépe jsem vařila, vše jsem uměla a vlastně i teď jsem dokonalá. Už mě teda tolik neopěvuje, ale furt na mě háže tuny cukru a medu. Za 6 let, co jí znám mi vlastně neudělala nic zlého, krom toho, že mě neustále chválila a pořád chtěla být s náma. Ale pila. Potají a furt. Každý den zlitá jak doga, ale takovým jiným způsobem, milým nekonfliktním, nemotavým. Pak se narodil malej, ona se mi párkrát cvrnkla, když s ním byla venku s kočárkem, na každé návštěvě u nás doma potají na záchodě. Díky tomu jsme se s manželem párkrát solidně porafali, vlastně se hádáme jen kvůli jeho rodičům. Potom jí musel nametenou vyzvedávat z práce, lovit na chodníku navalenou v křoví, atd. Doma byl nešťastnej a dusil to v sobě. Trvalo mi to 6 let. Ale teď mohu zopdovědně říct, že své tchánovce opravdu nemám ráda. Jejich jednání a pravidelné návštěvy rozhodily klid domova na několik dnů. Nakonec s nima manžel omezil styky na minimum. Ale pravdou je, že ona porodila úžasnýho a nadprůměrně inteligentního mého muže, sama je chytrá dost, ale svým jednáním nám ničila život. A aby to nevyznělo, že jsme je kopli do zadku a vyvedli z našich životů. Tak roky jsme jí prosili, aby šla do léčebny a platili psychology a psychiatry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
3.10.12 14:32
@Barca12345 píše:
No, ja mela tchyni treba fakt mrchu hnusnou… :kytka:Jinak je toho tolik, protoze lidi propiraji hlavne to zle, o dobrem nikdo nepise :-)

https://www.emimino.cz/…chyne-62867/

ale jo.. píše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová