Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Skoro každý den se tady objeví nějaká diskuze o strašné tchyni. Vrtá mi hlavou, jak je možné, že má tolik ženských blbou tchyni. Přece jste si braly toho nejhodnějšího a nejchytřejšího chlapa na světě? Tak jak je možné, že má tak blbou matku, když IQ kluci dětí hlavně po matce?
Nic ve zlým, ale není to k zamyšlení? Moje tchyně je mimochodem skoro anděl…
Myslím, že hodně matek nesnese, že ji ‚někdo‘ bere syna. Prostě se s tím nesmiři. A to může být klidně počátkem všech následujících problémů.
No, ja mela tchyni treba fakt mrchu hnusnou… ![]()
Jinak je toho tolik, protoze lidi propiraji hlavne to zle, o dobrem nikdo nepise ![]()
@Cuarentena Protože většina žen (nebo jenom žen zde?
) zřejmě nesnese jinou ženu
.
Moje tchýně je taky fajn
![]()
Já se s tchýní nestýkám, ale zášť k ní necítím. Spíš úzkost z toho, že nejeví zájem o naše děti. No, nesoudím, možná je to u ní hrdost, protože můj muž se s rodiči rozešel a bojím se, že už vztahy nepůjdou navázat. Taky závidím hlídací tchýně a někdy kroutím hlavou nad malichernostmi některých snašek ![]()
@Cuarentena píše:
když IQ kluci dětí hlavně po matce?![]()
![]()
![]()
Nic ve zlým, ale není to k zamyšlení? Moje tchyně je mimochodem skoro anděl…
A proto to nemas sanci pochopit
Ale neni prece dulezite chapat uplne vsechno na svete, ze? Dulezitejsi je veci i lidi prijimat tak, jak jsou ![]()
Mimochodem, uz jsem Ti to chtela napsat v jine diskuze, ted si ani nevzpomenu v jake… ale ted, kdyz vidim dalsi obrovsky udiv z Tve strany, musela jsem reagovat. Mozna, kdyz se naucis nektere veci prijimat bez chapani, tak cele Emimino na Tebe nebude pusobit tak depresivne, jak jsi psala v jedne z diskuzi.
Neni to rypani, jen Ti chci ulehcit
a tchyni mam normalni, chova se ke me lip, nez moje mama
Take to neumim pochopit ani prijmout, ale je to „v rodine“.
Také tomu nerozumím. Ale ono se to vrátí, až z nich budou ty tchyně. Co mám kamarádky, tak ty, které mají vnoučata od synů, mají většinou problémy se s nimi vidět. Snacha, logicky, upřednostňuje svou mamiku, ke tchyni se chodí na opruz-návštěvu a syn to neřeší. A když seto pokusí řešit tchyně, hned je za vtěrku, co jim nedopřeje soukromí a chce jednou za měsíc vidět vnouče…
@Cuarentena
no ono to platí i obráceně, jenom muži se ventilují spíš někde jinde než na emiminu. Můj ex třeba říkal mojí mámě: " ty Jani, na to že jsi moje tchýně, ty jsi tak fajn ženská"
. S ex- tchýní jsem měla celkem korektní vztah, teď nemáme žádný, upřednostnila syna před vnoučetem. Je mi jí spíš líto, sama se ochuzuje ![]()
Myslím si, že je to proto, že asi máme různá očekávání…a taky ne každý je tolerantní (jak tchýně, tak snachy).
Mě lidi říkají, že mám tchýni hroznou, dceři je rok a babičku prakticky nezná..přijela tak jednou za 2 měsíce na 15 minut večer před koupáním, na dceřin svátek zapomněla, na narozeniny dostala pozvánku, 2× jsem se ujišťovala, jestli o termínu ví a jestli se staví a ona v den narozenin volá mému manželovi, jestli by se mohla na chvilku stavit… ![]()
Ale já si nemyslím, že je hrozná. To že jsme z ní udělali babičku ještě neznamená, že ona se na ní cítí. Když nechce jezdit, ať nejezdí - nezlobím se na to za ní.
Myslím si, že nás má ráda, ale nevyhledává nás…
Ne všechny maminky se smíří s tím, že jim někdo bere syna. To je jedna věc a ta druhá je, že přestože je snacha mladá a nezkušená, nenechá si radit a chce si dělat věci po svém. Vést si domácnost po svém, vychovávat děti po svém a ne podle něčích rad. To je druhá věc, přes kterou se některé matky nepřenesou a jakýkoliv nesouhlas už předem berou jako osobní útok na svou osobu.
Tak to teda vidím já, ale je to jen zprostředkované. Moje tchýně je skvělá a myslím to vážně.
Taky je pravda, že ženské mé generace (některé) strašně visí na synech. Většina z nás neměla štěstí na chlapa, tak se realizuje přes kluka.
Moje tchýně byla taky anděl. Vždy jsem byla nejšikovnější, nejúžasnější, nejkrásnější, nejhubenější, nejlépe jsem vařila, vše jsem uměla a vlastně i teď jsem dokonalá. Už mě teda tolik neopěvuje, ale furt na mě háže tuny cukru a medu. Za 6 let, co jí znám mi vlastně neudělala nic zlého, krom toho, že mě neustále chválila a pořád chtěla být s náma. Ale pila. Potají a furt. Každý den zlitá jak doga, ale takovým jiným způsobem, milým nekonfliktním, nemotavým. Pak se narodil malej, ona se mi párkrát cvrnkla, když s ním byla venku s kočárkem, na každé návštěvě u nás doma potají na záchodě. Díky tomu jsme se s manželem párkrát solidně porafali, vlastně se hádáme jen kvůli jeho rodičům. Potom jí musel nametenou vyzvedávat z práce, lovit na chodníku navalenou v křoví, atd. Doma byl nešťastnej a dusil to v sobě. Trvalo mi to 6 let. Ale teď mohu zopdovědně říct, že své tchánovce opravdu nemám ráda. Jejich jednání a pravidelné návštěvy rozhodily klid domova na několik dnů. Nakonec s nima manžel omezil styky na minimum. Ale pravdou je, že ona porodila úžasnýho a nadprůměrně inteligentního mého muže, sama je chytrá dost, ale svým jednáním nám ničila život. A aby to nevyznělo, že jsme je kopli do zadku a vyvedli z našich životů. Tak roky jsme jí prosili, aby šla do léčebny a platili psychology a psychiatry…
@Barca12345 píše:
No, ja mela tchyni treba fakt mrchu hnusnou…Jinak je toho tolik, protoze lidi propiraji hlavne to zle, o dobrem nikdo nepise
https://www.emimino.cz/…chyne-62867/
ale jo.. píše ![]()