Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak jim to řekněte znovu na rovinu, jestli chtějí vnouče vidět ať přijedou oni ![]()
A zkusila jsi je vyloženě pozvat na návštěvu? Říct třeba v pátek, ze je o víkendu rádi uvidíte, ať si v neděli po obědě přijedou za vámi na kafe a užit si vnučku?
@Kacaba97hl a to tam jezdíte v neděli na oběd? Těch 10 min by mě asi nezabilo a jezdila bych tam 1×14 dní. na druhou stranu nemusíš zase doma uklízet před návštěvou a jestli vás zvou třeba a ten oběd, zařídila bych se takto a víc to nepitvala. Stejně je nezměníš…
Taky jsem řešila s mou máti a tak jsem jí vyložila, že je pro mě složitější sbalit 2 děti a přepravit se k nim MHD než pro ně 2 DOSPĚLÉ sednout do auta a přijet.
Její odpověď: Aha, vidíš to mě nenapadlo.
Takže vysvětlit ještě jednou s důrazem na zjevné, ale asi úplně nepochopené skutečnosti
Omlouvám se, budu mimo téma. Ale prosím, co to je, ta koncovka -ovo ? To se někde používá nebo je to snad jazykově správně, a já jsem něco zmeškala? Úplně mi to rve oči…přítelovo rodina, manželovo dcera,…od kdy nemá přídavné jméno shodný rod s podstatným? Děkuju za vysvětlení
Brala bych to tak, že doma nemusím uklízet a jinde se zadarmo a bezpracne najím
nicméně na každou výtku a výčitky ohledně nejezdeni bych uraženě reagovala ve stejné note: ale babi, kdybychom nejeli my k vám, tak si ani nevzpomenete, že existujeme
kdy vy jste u nás naposled byli?? Ale bacha, abys je pak neměla doma furt. Takhle je vše ve tvé režii
@iiiv právě že to jim přítel teď naposled co jsme tam byli řekl dost důrazně, protože byl už dost nastvanej. Čekali jsme že to snad už konečně pochopí a ne. Po 14ti dnech se ho opět v práci ptali, kdy hodláme jako přijet a chtějí malý koupit k nim na zahradu pískoviště k svátku. Tak mu máma arogantně řekla jestli ho vůbec mají kupovat, když malou vidí tak 1-2× za měsíc. Ale my chceme aby prostě jezdili i k nám a ne aby nám vycitali, že malou skoro vůbec nevidí. ![]()
@iPodPrd píše:
Omlouvám se, budu mimo téma. Ale prosím, co to je, ta koncovka -ovo ? To se někde používá nebo je to snad jazykově správně, a já jsem něco zmeškala? Úplně mi to rve oči…přítelovo rodina, manželovo dcera,…od kdy nemá přídavné jméno shodný rod s podstatným? Děkuju za vysvětlení
Budějovická a i plzeňská specialita…
A i WIKI to zná: https://cs.wiktionary.org/wiki/-ovo
@SussieS ano, už několikrát… Ale to oni radši asi dělají že to neslyšeli a ozvou se až po 14ti dnes kdy hodláme jako přijet. Už nás to vážně začíná štvát. Nikdo z našeho okolí je nechápe. ![]()
Já bych taky jen tak nepřijela. Ani se to nehodí, vnucovat se bez pozvání k rodině s dítětem. Jestli je chceš na návštěvu, pozvi je.
Dobře si rozmysli, jestli to opravdu chceš.
Určitě chceš tchýni naučit, aby se ti motala v domácnosti?
Taky je plno stížností, jak se k někomu navezou tchánovci na víkend a nemůže se jich zbavit.
Takhle k nim přijedeš a pak si odjedeš domů do klidu.
@Luka123
Toš to su hned chytřejší
Jako Hanačka jsem to fakt neznala, pokaždé mě to nadzvedává ze židle ![]()
@Kacaba97hl píše:
@iiiv právě že to jim přítel teď naposled co jsme tam byli řekl dost důrazně, protože byl už dost nastvanej. Čekali jsme že to snad už konečně pochopí a ne. Po 14ti dnech se ho opět v práci ptali, kdy hodláme jako přijet a chtějí malý koupit k nim na zahradu pískoviště k svátku. Tak mu máma arogantně řekla jestli ho vůbec mají kupovat, když malou vidí tak 1-2× za měsíc. Ale my chceme aby prostě jezdili i k nám a ne aby nám vycitali, že malou skoro vůbec nevidí.
Jako ale vy něco chcete ne? pak tu budeš vypisovat, jak malá nemá s prarodičema žádný vztah.....
Měla by sis ujasnit , co je pro tebe důležitější, jestli dobré vztahy v rodině anebo přetahovaná o to , kdo kdy kam bude jezdit…
@Keyllah jenže k nim nechce jezdit pomalu nikdo. U nich je to tak, že tam přijedeš a třeba během hodiny ti řeknou 3 slova a si ráda.
A já jsem tak ráda, že k nám nikdo nejezdí, nemusím vyvařovat, uklízet, hostit
když chceme, aby rodiče přijeli, tak je prostě pozveme, jinak jezdíme my k nim a je to fajn, hezky si odpočinout a nechat někoho jiného, aby se staral děti a ještě k tomu s obědem ![]()