Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nechat ji vyřvat byla vaše společná dohoda o výchově, nebo jsi to rozhodla ty a přítel na to nic neřekl?
Já se vždycky snažila tyhle větší výchovné kroky probírat, chtěla jsem vědět, jestli s tím partner souhlasí. Když jsme pak nechali batole řvát (bylo mu cca 2,5, taky kvůli usínání), bylo to společné rozhodnutí.
Pokud jsme jeden byli pro řev a druhý pro ústupek, řešilo se to tak, že ten, co byl pro ústupek si dítě vzal a ten co to chtěl už řešit řevem měl od dítěte klid.
Já bych od něj očekávala omluvu a pak bych si s ním promluvila, že až se mu výchovně něco nebude líbit, musí to říct dřív, než to celé vygraduje. A příště se snažte tyhle větší výchovné zásahy spolu probrat, lépe řečeno se ujisti, že souhlasí.
Pokud ti tohle všechno řekl v afektu a pak by se omlouvala, odpustila bych mu. Ale to, že tě udeřil už je moc. Já bych prozatim odešla a vyčkala jak muž bude jednat. Přeji pevné nervy! ![]()
My jsme byli oba pro vyřvat než do toho zasáhli ti lidi.@Bibi 239
Tak to je neprijemna situace, oba toho mate zjevne dost. Myslim ze ho taky mrzi. Zitra si promluvte, zkuste bez emoci. A uvidis.
¨jo jo asi jo je toho moc maká od rána do večera a já jsem s malou sama stejně je po anonymitě ![]()
@pusina1 hodně nepříjemná kor když vím že holce nic nechybí a tedˇdo toho i to s přítelem
Dneska už bych neřešila nic!…určitě není normální, jak se přítel zachoval, ale na druhou stranu jsem schopna ho pochopit - unavenej, nevyspalej, křičící nešťastné vlastní dítě, blbě chytrá paní…v této konstelaci dokáže vypěnit i kliďas a chovat se nemožně…
@Maartina7 jo jo dnes to nechám, právě do toho okamžiku pohoda prostě řvala no, a pak toto jen se bojím aby se to neopakovalo, malá ho miluje
a tedˇdíky tomu se bojím dát holku do postele pač by byl zase řev a někdo by na nás tu sociálku zavolal a ta tedˇřádí jako by bylo ráno ![]()
@Hanule81 píše:
@Maartina7 jo jo dnes to nechám, právě do toho okamžiku pohoda prostě řvala no, a pak toto jen se bojím aby se to neopakovalo, malá ho milujea tedˇdíky tomu se bojím dát holku do postele pač by byl zase řev a někdo by na nás tu sociálku zavolal a ta tedˇřádí jako by bylo ráno
já osobně bych si s ní šla lehnout nebo jí vzala k sobě - ale asi to není řešení dle příruček, ani nic vychovávajícího…jenže v situaci plné stresu nemá smysl něco hrotit…ještě máš pár roků čas na vysvětlování, že bude usínat sama ![]()
Ještě dodám, že my jsme se snažili obě děti vésti k samostatnému usínání…u prvního to byl boj a muka…u druhého to šlo jak po másle, v roce jsme řekli dobrou, zavřeli dveře a on spal…nyní jim je osm a šest let - a oba dva chtějí, aby s nimi při usínání byla maminka nebo alespoň tatínek…a máme u toho i srdceryvné plačtivé scény…
a tak si tak říkám, jestli to,,mučení,, dvouletého miminka bylo nutné, když teď v osmi letech se stejně dožaduje rodičů u usínání…
@Hanule81, opravdu si myslíš, že dítě řve, pže ho to baví? Bezdůvodně to není v žádném případě. „Mámo au“ ti připadá normální? Upřímně řečeno je mi malé líto. Reakce „tatínka“ je opravdu všeříkající a vypovídá o láskyplných vztazích u vás doma. Jak dlouho bude trvat, než tě skutečně udeří, když ho takhle dokáže rozhodit malé dítě? Atmosféra u vás s pláčem malé může klidně souviset. Srovnej si priority. Dítě je tvoje krev a sklidíš, co jsi zasela. Chlapů je hodně a můžeš to změnit
![]()
@Maartina7 píše:
já osobně bych si s ní šla lehnout nebo jí vzala k sobě - ale asi to není řešení dle příruček, ani nic vychovávajícího…jenže v situaci plné stresu nemá smysl něco hrotit…ještě máš pár roků čas na vysvětlování, že bude usínat sama
souhlas
@Hanule81, opravdu si myslíš, že dítě řve, pže ho to baví? Bezdůvodně to není v žádném případě. „Mámo au“ ti připadá normální?
S timhle dost souhlasim.. ja teda nevim muj syn od nějakejch asi 9m zvlada usinat sam, takze si to momentalne nedokazu asi uplne predstavit a nevim jak k tomu treba budu pristupovat ja pokovad se to zmeni.. to usinani se asi muze jeste stokrat zmenit ze jo. Nevim jestli ho budu nechavat vyrvavat…to ale asi ne. kor kdyz by rikal mamo au… asi neni zas takovej problem si s nim na chvilicku hajnout popr rict nejakou pohadku apod a pockat az usne… ![]()
Udělal to jednou, udělá to zas, bude to horší, hledej ked nechal tesař díru…
Ahoj všem, právě asi prožívám nejhorší večer, malé jsou dva roky, v noci velice špatně usíná. Bohužel nějaký ten večer řve a když píšu že řve tak opravdu řve. Do toho křičí mámo au aniž by se ji kdo dotkl.Dnes kolem desáté opět řev, najednou nám někdo hází kamínek na okno, no tak se podíváme a tam nějací lidé zda jsme nenechaly dítě samotné, tak jsem se jim snažila vysvětlit že holka prostě jen řve a vynucuje si pozornost, do toho se ovšem vložila paní s radou že si ji máme vzít k sobě tak zase chlap oponoval a až to dospělo do fáze kdy paní křičela něco o sociálce a chlap ji tituloval dámským přirozením, Bydlíme v bytovkách chápu že je to obtěžující ale je to dítě. To hlavní nastalo až potom, chlap začal křičet na malou, na mě a že jí dá na zadek, chránila jsem ji protože byl v afektu, pak se řítil na mě a dával mi pěstí ke spánku naštěstí neudeřil. Dále mě dost nevybíravě chytl za ruku, nevím co dál je nervák ale toto je moc. Přemýšlím zda se zbalit a odjet ke kamarádce, nevím opravdu, v takové míře to bylo bylo poprvé. Za tu dobu mi vyčetl vše, a řekl že malou nenávidí a že je to nevychovaný spratek, v tuto chvíly je pryč odešel se vydýchat a malá si hraje s kostkami jelikož další obvinění pomalu z týrání už nedám. Holky co dál!!!