Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Niky2 muzes je chytit navzdory ockovani
Jinak v tehotenstvi po prvnim trimesteu snad nebezpecne nejsou, ne? Ted se mi to nechce hledat. Nebezpecne jsou jen pro chlapy. Ockovana jsem a mela jsem je jako dite.
@blumen
Tak ono asi temer vse muzes chytit navzdory ockovani…ale pokud by byla pani ockovana, rekla bych, ze je mensi sance je znovu chytit.
Mozna kdyby pani udelal jeji prakticky lekar odber krve na protilatky?
Poradila bych se s praktickou.
Resila jsem neco podobneho v tehotenstvi s nestovicema a byly tam ze strany lekarky docela velke obavy, radila se i na nejake konferenci a vypadalo to na izolaci od starsiho syna. Nakonec jsem dohledala, ze jsem je prodelala.
Taky nevim, v jake fazi tehotenstvi to je, ale priusnice nebezpecne pro tehotnou opravdu jsou.
Příušnice určitě nebezpečné jsou. Kamarádku, která učí, nechala doktorka na neschopence, když se u nich ve škole vyskytly. A já se taky dost bála a doktorka mně řekla to samé. A to už jsem byla ve 2 trimestru.
@Niky2 priusnice už prý zmutoval. V naší rodině je půl napůl chytli očkovaní a neočkovaní. Včetně těhotné příbuzné. Ona i dítě jsou v pořádku.
Dítě očkované bylo, přesto je chytlo.
Holky děkuji za odpovědi.Snad je nechytnu ![]()
@rozand
Pravda je,ze ty nemoce celkove mutuji,tazkze tezko nejak pausalizovat.Kazdopadne je dobra zprava,ze tva pribuzna i miminko jsou v poradku,prestoze je tehotna maminka chytla.Stejne bych se asi zeptala na mozna rizika a moznosti sve doktorky.
@Jorkima Drzim palce,at je nechytnes ![]()
@Niky2 Miminku uz je 7, aspon by mel udajne mit protilatky
.
@rozand
myslela jsem,ze jde o novorozene.Tak hlavne,ze jsou v poradku!
Dobrý den,

zjistili jsme, že v blízké rodině se vyskytly příušnice. Byli jsme celá rodina v kontaktu s dítětem, které je má.(V té době to ještě nikdo nevěděl, ale už bylo infekční).Nebyli jsme ve styku dlouho, ale byli…
Já jsem v druhém trimestru těhotenství. Byl by to velký problém, kdybych je dostala? Mám z toho velký strach
Díky moc všem za odpovědi