Priusnice v prvním trimestru

276
2.1.22 12:59

Priusnice v prvním trimestru

Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo z Vás prodělal v prvním trimestru priusnice a narodilo se mu zdravé miminko. Dnes mi vyšel duch na těhotenském testu a přes svátky jsem byla s nakazenymi synovci. Teď nezbývá než čekat, ale jsem dost ve stresu. Už první těhotenství mě strasili s postiženým dítětem a teď to nade mnou vysi zase:-(Děkuji za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
2.1.22 13:29

Jde opravdu o priusnice…?
V tomto stadiu muze pri jakekoliv horsi infekci dojit k potratu. Jinak plodu by to vadit nemelo. Asi bych se moc nebala, stejne je to ted bud a nebo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.1.22 13:29

Priusnice nejsou pro plod nebezpečné, navíc jsi určitě očkovaná, vůbec se u tebe nemusí projevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.22 13:36
@Aduš8 píše:
Priusnice nejsou pro plod nebezpečné, navíc jsi určitě očkovaná, vůbec se u tebe nemusí projevit.

Pokud je ročník z osmdesátek, tak očkovaná být nemusí. Okolo poloviny osmdesatek se začali očkovat kluci, od kdy je MMR/očkovací Váni příušnic i děvčatům netusim.

Mě spíš zarazilo, že mají synovci příušnice. To už se dneska hned tak nevidí. Antivax maminka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
2.1.22 13:47
@Svistice píše:
Pokud je ročník z osmdesátek, tak očkovaná být nemusí. Okolo poloviny osmdesatek se začali očkovat kluci, od kdy je MMR/očkovací Váni příušnic i děvčatům netusim.Mě spíš zarazilo, že mají synovci příušnice. To už se dneska hned tak nevidí. Antivax maminka? :think:

Ony se pak holky doočkovávaly. Je mi 50 a očkovaná jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.22 13:52
@Havlova píše:
Ony se pak holky doočkovávaly. Je mi 50 a očkovaná jsem.

Tim bych si nebyla tak jistá. Bude mi 40 a v rámci plosne vakcinace očkovaná nejsem. Nechávala jsem se očkovat na vlastní žádost (a byl to dost voser zaridit) pred studiem v zahraničí, kde toto očkování chteli, ve čtvrťáku na VS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
2.1.22 13:56

Jsem očkovaná, v dětství jsem dostala dvě dávky na priusnice, ale nemám už protilátky.

Protilátky na priusnice vyprchavaji dost rychle.
Dá se to zjistit odběrem na igg protilátky v laboratoři. Cena asi 300kc.

Protilátky na spalnicky a zardenky mám vysoké.
Zvažuji přeockování na priusnice, jenomže je to živá trojvakcina priusnice a spalnicky a zardenky :(
Ocko mono vakcína na priusnice není k dispozici :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
2.1.22 13:59

Jsem ročník 86, vakcinuje se od 87, takže očkovaná asijsem. Ale je to 35 let zpět, takže vakcína mohla vyvanout. Synovci očkování jsou, nedávno byli na posilující dávce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65222
2.1.22 14:06
@Svistice píše:
Pokud je ročník z osmdesátek, tak očkovaná být nemusí. Okolo poloviny osmdesatek se začali očkovat kluci, od kdy je MMR/očkovací Váni příušnic i děvčatům netusim.Mě spíš zarazilo, že mají synovci příušnice. To už se dneska hned tak nevidí. Antivax maminka? :think:

Proc antivax, pred kovidem bylo nekolik epidemii, zjistilo se, ze zrejme byly některé vakciny neúčinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65222
2.1.22 14:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.22 14:11

@vokishka Protože bych to pravé čekala spíš u mladých dospělých a starších (právě kvuli vymizení protilátek) nebo u ještě neočkovaných děti do 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
2.1.22 14:13
@Svistice píše:
@vokishka Protože bych to pravé čekala spíš u mladých dospělých a starších (právě kvuli vymizení protilátek) nebo u ještě neočkovaných děti do 2 let.

Ono se to prostě občas stane. Dcera měla ve 3 letech černý kašel, očkovaná dle kalendáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.22 14:26
@Havlova píše:
Ono se to prostě občas stane. Dcera měla ve 3 letech černý kašel, očkovaná dle kalendáře.

To je pak fakt pech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.1.22 15:07
@Svistice píše:
To je pak fakt pech.

80% nemocnych cernym kaslem jsou ockovani :nevim:. Vakcina nefunguje, viz Prymula par let zpatky.

Priusnice vyprchavaji rychle. Ja je jeste prodelala, to je nejlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
2.1.22 15:31

@Mandragora13 resila jsem totez pred par tydny. Dospela kamaradka mela priusnice, tri tydny nejistoty v inkubacni dobe mi daly zabrat. Resila jsem to s gynekologem, praktikem, nejvic mi poradil pediatr starsiho ditete. Priusnice se plosne ockuji od roku 87, tehdy v “bi”vakcine se spalnickami, takze jestli v ockovaku najdes informaci o spalnickach od ledna 87 dal, jsi ockovana. Ocko te bud ochrani zcela, nebo aspon zmirni prubeh. Vysoke procento nakazenych je naprosto hez priznaku. A hlavne - priusnice nejsou teratogenni, neovlivnuji vyvoj plodu. Jediny, pred cim se musis mit na pozoru, jsou teploty nad 38, ale to plati obecne nejen u priusnic. Urcite to bude v poradku! Zadny strach :kytka:

Příspěvek upraven 02.01.22 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky