Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@DelfinaPau děkuji za povzbuzující odpověď. Našla jsem v očkovací průkazu, že jsem byla očkovana ve dvou letech, tak uvidíme. Držím palce, ať je u Vas vše ok.
@Lucie_Sx píše:
80% nemocnych cernym kaslem jsou ockovani. Vakcina nefunguje, viz Prymula par let zpatky.Priusnice vyprchavaji rychle. Ja je jeste prodelala, to je nejlepsi.
To sice ano, ale to jsou dospělí. Ne tříleté děti. Ty ještě ty protilátky mají. A že vakcína nefunguje? Proč myslíš? Kolik dětí chytí černý kašel a umře na něj? A navíc, když jsou skoro všichni očkovaní, zcela logicky bude víc nemocných mezi očkovanými.
@Mandragora13 ja to nakonec asi nechytla, ani moje jeste neockovane dite. Ona mozna i ta virova naloz ockovaneho nakazeneho bude mensi, coz by mohlo platit i pro tve synovce? Uz mam po screeningu a vse ok, mrně se mnou zvladlo i neprijemnej prubeh covidu v prvnim trimestru. Zkus se stresovat co nejmin (ja vim, ze se to lehko rekne, sama jsem byla dost vydesena, nejvic teda z domnenek laiku na netu) a neboj, jak pediatr, tak praktik i gynekolog mi rekli, ze priusnice nejsou zardenky a jen mam hlidat teplotu a tu pripadne srazit paralenem.
@Havlova píše:
Ony se pak holky doočkovávaly. Je mi 50 a očkovaná jsem.
Pokud vim, tak se doockovavaly pouze na zardenky, je mi necelych 45 a priusnice rozhodne ockovane nemam.
@Havlova píše:
To sice ano, ale to jsou dospělí. Ne tříleté děti. Ty ještě ty protilátky mají. A že vakcína nefunguje? Proč myslíš? Kolik dětí chytí černý kašel a umře na něj? A navíc, když jsou skoro všichni očkovaní, zcela logicky bude víc nemocných mezi očkovanými.
Protilatky vydrzi tak 4-5 let max. Prymula mluvil o tom, ze to nejak asi zmutovalo a vakcina uz tolik nefunguje.
Na cerny kasel se neumira, ten je pruserovy do 3-6 mesicu veku. Pak uz obvykle ne.
@Lucie_Sx píše:
Protilatky vydrzi tak 4-5 let max. Prymula mluvil o tom, ze to nejak asi zmutovalo a vakcina uz tolik nefunguje.
Na cerny kasel se neumira, ten je pruserovy do 3-6 mesicu veku. Pak uz obvykle ne.
Protilátky vydrží 3-12 let. I teď na černý kašel umře u nás několik kojenců, v rozvojových zemích mnohem více. Objevuje se tady v důsledku migrace. Jinak, vzpamatovávala se půl roku, dusila se asi 14 dnů, spala tak, že jsem seděla opřená o pelest(nebo muž) a ona „seděla“ na mě. Takového hlenu, co vyprodukovalo to malé tělíčko jsem neviděla, pak to bylo i s krví. Pak už plakala bolestí. Zlomilo se to v okamžiku, kdy už ji chtěli hospitalizovat. A to byla očkovaná a měla ATB. Bez toho bych to nechtěla vidět. Imunitu má od té doby v pr… a to už je 13 let.
@Havlova píše:
Protilátky vydrží 3-12 let. I teď na černý kašel umře u nás několik kojenců, v rozvojových zemích mnohem více. Objevuje se tady v důsledku migrace. Jinak, vzpamatovávala se půl roku, dusila se asi 14 dnů, spala tak, že jsem seděla opřená o pelest(nebo muž) a ona „seděla“ na mě. Takového hlenu, co vyprodukovalo to malé tělíčko jsem neviděla, pak to bylo i s krví. Pak už plakala bolestí. Zlomilo se to v okamžiku, kdy už ji chtěli hospitalizovat. A to byla očkovaná a měla ATB. Bez toho bych to nechtěla vidět. Imunitu má od té doby v pr… a to už je 13 let.
No vzdyt pisu, ze je to pruser do 3-6 mesicu.
A sama potvrzujes, ze to chytne i ocko.
Ze mela lehci prubeh, nez kdyby ocko nebyla, to se jen tak rika.
Pokud je pravda o te neucinnosti vakciny (a kdyz to rekne primo ockoautorita, tak na tom asi neco bude), tak to proste chytla uplne normalne, zadny lehky prubeh.
@Lucie_Sx píše:
No vzdyt pisu, ze je to pruser do 3-6 mesicu.
A sama potvrzujes, ze to chytne i ocko.
Ze mela lehci prubeh, nez kdyby ocko nebyla, to se jen tak rika.
Pokud je pravda o te neucinnosti vakciny (a kdyz to rekne primo ockoautorita, tak na tom asi neco bude), tak to proste chytla uplne normalne, zadny lehky prubeh.
Holt máme jiný názor. A on je sice „očkoautorita“, ale já úplný laik taky nejsem.
@Lucie_Sx píše:
Takze je dobré se preockovat, když člověk plánuje deti, to by mohlo klapnout.