Přivýdělek na mateřské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26.11.13 13:16

Privedelek na materske

Maminky prosim o radu, volala mi vedouci jestli nechci na dva tydny vratit do prace privedelat. Pobiram rodicovsky prispevek tak nevim jestli to musim hlasit nebo ne aby potom nebyli problemy, jsem tam stale zamestnana mam smlouvu na dobu neurcitou a ted momentalne na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.11.13 13:17

@irenakovarova teoreticky pořád platí, že nemůžeš dělat práci, kterou máš ve smlouvě - předpokládám, že Ti volali ze stávající práce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.13 13:19

Holky omlouvam se za chyby kdyz to ted po sobe ctu malej mi cvaka po klavesnici tak je to v rychlosti napsano :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
26.11.13 13:19

@irenakovarova A jsi tedy na MD nebo RD? Píšeš, že jsi na MD, ale příspěvek pobíráš rodičovský.
Na RD můžeš normálně chodit do své stávající práce a vykonávat stejnou práci, kterou máš ve smlouvě.

• Citovat
  • Upravit
31274
26.11.13 13:20

Pokud vím, tak při rodičáku si můžeš přivydělat kolik chceš, ale nesmíš přitom dát dítko do školky, ale v práci by ti museli udělat jinou smlouvu-nemůžeš pracovat na stejném zařazení jako před MD, papírově. Tak to aspoň měla moje sestra před půl rokem.

Příspěvek upraven 26.11.13 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.13 13:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.13 13:21

@Imane Uz pobiram rodicovsky prispevek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
26.11.13 13:21
@Mar__tanka1983 píše:
Pokud vím, tak při rodičáku si můžeš přivydělat kolik chceš, ale nesmíš přitom dát dítko do školky, ale v práci by ti museli udělat jinou smlouvu-nemůžeš pracovat na stejném zařazení jako před MD.

Ale to platí jen do 2 let věku dítěte, pak už do školky/jeslí může chodit neomezeně, do dvou let je to omezené nějakými hodinami, na které dítě do jeslí můžeš dát. jen si nevzpomenu, kolik to je.

• Citovat
  • Upravit
Imane
26.11.13 13:23

@irenakovarova Jo, takže jelikož pracuji při RD, tak jsem si 100% jistá, že můžeš chodit do své stávající práce neomezeně na smlouvu, kterou máš, podepíšeš normálně daňové přiznání, protože budeš z platu odvádět soc., zdravotní pojištění, daň, jako obvykle. RP Ti normálně zůstane. Ty nikde nic nehlásíš, to zařizuje zaměstnavatel.

• Citovat
  • Upravit
26.11.13 13:23

Dite by pohlidala tchyne, bylo by to opravdu max.dva tydny pak by nemela hlidani.Tak to jsem zvedava musim to probrat s vedouci jak mi s tou smlovou vymysli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
26.11.13 13:24

Můžeš a nemusíš nikde nic hlásit. Když je to jednorázová výpomoc, tak ti asi budete řešit zvláštní smlouvou, ale mohla bys i přerušit RD a vrátit se na klasický pracovní poměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.13 13:26

@Imane Tak diky za info ja jsem nebyla jista a nechci mit zbytecne problemy kvuli tomu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
26.11.13 13:28

@irenakovarova A i kdyby to bylo jen na 2 týdny, tak je prostě můžeš normálně odpracovat na svou smlouvu. To je mezi Tebou a zaměstnavatelem, on Ti poskytuje rodičovskou dovolenou, ne stát, takže je to na vaší domluvě.

• Citovat
  • Upravit
26.11.13 13:31

@mag to nevim max.tam muzu byt 6hod. denne dyl urcite ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.13 13:32
@irenakovarova píše:
@martina.se Ano

pokud jsi na RD, tak můžeš. Já četla MD, tam by byl problém - nemůžeš vykonávat stejnou práci jako ve smlouvě. Ale na RD toto neplatí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat