Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahojte všichni, prosím o radu, dcerce 21m zabouchl průvan dva prsty mezi panty, hýbe s nima, ale má je nateklý a červený, neznáte nějaký fígl co jí na to dát, aby se jí ulevilo (nemyslím prášky od bolesti).Děkuji za rady.
Zkus se zeptat v lékárně na Ibalgin gel. Manža měl teď dost naraženou a oteklou ruku a pomohlo mu to. Ale nevím, jestli je to vhodný pro děti.
Já bych zavolala dětské lékařce a poradila bych se s ní. Stát se to může každému.
Studený obklad a poradit se s doktorkou, jestli by nebylo vhodné zajet na rtg, jestli to nemá zlomený. Kamarádky dcera spadla na zápěstí, hýbala s ním a přesto to bylo zlomené ![]()
Tohle se opravdu může stát každému, neboj se, že budeš za špatnou matku!
Katka
Doma používáme mražený hrášek nebo kukuřici zabalenou do utěrky. Docela to uleví, ale k doktorce bych raději zašla taky.
Asi by to chtělo ten RTG, protože takhle se to lehce zlomí, pokud mezi dveřmi nebylo nějaké supr těsnění. Kamarádka si takto zlomila malíček…
Mě se to stalo, když jsem byla malá. Tak to bolelo, že si dodnes pamatuji… Pomahálo chladit, chladit, chladit… A byla jsem OK, žádný zlomeniny
Ahojky dovolím si oživit tuto diskusi je toasi hodinu zptály co jsem si při otevírání okna přivřela ukazováček, prostředníček a prsteníček bolí to hodně brní mi to a mám to celkem nateklé mohlo by to být i zlomené? co myslíte? díky moc
Může to být i zlomené
.chudáčci, jejda. není lepší ty okna neumývat? já je meju, když přes ně není vidět
,brzy se uzdravte, všichni, co máte bolístky.
Zkuím to protože na úrazovku jezdím co chvíla s kolenem nechce se mi tam
@katula9 píše:
Ahojky dovolím si oživit tuto diskusi je toasi hodinu zptály co jsem si při otevírání okna přivřela ukazováček, prostředníček a prsteníček bolí to hodně brní mi to a mám to celkem nateklé mohlo by to být i zlomené? co myslíte? díky moc
Nedávno jsem měla něco podobného z ukazováčkem docela dost i zmodral, v lekarně jsem si koupila ortézku a 2 dny jsem prst v ní měla a teď jsem ok ![]()
Ahoj. Mohu zažádat někde, ať mi nechají po zranění odstranit nehet? Zavřela jsem si prst do dveří od auta - doslova. Před 14 dny. Od té doby 3 převazy a teď jsem si to měla převázat sama. Nedokážu si ale představit, že jsem bez obvazu a těch vložek, co se přikládají mezi zranění a obvaz - ono mi to celkově tlumí nálety mého divokého syna a nebolí to tolik. Když jsem si na to při převazování sáhla, bolelo mě to hodně a nebyla jsem schopna si ani utřít ruce do ručníku (což taková neschopnost je u matky na mateřské s dvouleťákem trošku děsivá). Chtěla bych ten proces urychlit, nechat si rovnou odumřelý nehet odstranit - navíc mám pod ním 0,5cm černou bouli, která kořen nehtu nadzvedává (při zranění jsem měla kořen nehtu odchlípnutý od prstu + několik dalších větších prasklin kůže - tlak je potvora
). Jde o odstranění nehtu zažádat? Sama si ho fakt neurvu, protože na to nemám
Já zkrátka bez obvazu nejsem schopna normálně fungovat, ale s ním taky ne. Chci, abych už nehet měla pryč, možná by tam nebyla ta boule a mohlo se mi to hojit. Kam s tím jít? Děkuji předem za reakce a za respektování anonymu (už jen proto, že v ten den byla rodinná sešlost a já se raději vymluvila na bolest hlavy, než abych přiznala, že jsem si sejmula prst ve dveřích auta a musela na pohotovost - cítila bych se trapně, že sedím s blbým prstem, ze kterého sice tekla krev jak z pašíka, na pohotovosti).
Ahoj, já bych normálně zašla na nějakou ambulantní chirurgii, bez problému. Oni ti to i pak ošetří, takže určitě lepší, než aby ti to trhal třeba manžel nebo tak ![]()
A ber to i tak, že doktor si na tobě uleví a pak bude třeba milejší na pacienty
(to mě jen tak napadlo)