Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky ![]()
Musím se s vámi podělit o dnešní hrůznou událost.
Máme velmi živé dítko a občas si prostě musím odskočit z baráku na dvůr. Buď pověsit prádlo, nebo do prádelny (vedle domu), pro poštu do schránky, ke kotli, atd…
Dneska jsem na chvilku odběhla do prádelny, že si vezmu maso z mrazáku abych něco uvařila k obědu. Najednou rána a řev (měla jsem otevřené větračky od oken a od přízemí otevřené dveře). Rychle jsem vyběhla po schodech (přízemí rekonstruujeme, tak jsme v patře) za malým a on si na sebe strhnul televizi . Nebyl nikde zaklíněný, byl volně vedle té spadlé televize. Seděl na bobku a držel se za nárty, vzala jsem ho utišovala a sundala ponožky. Zřejmě nic zlomeného nemá, levý nárt ok, na pravém asi 1×2 cm odřenou kůži, ale krev netekla, je to „jen“ ta svrchní pokožka. No ale plakal hrozně, bylo mi ho strašně líto. Brečela jsem s ním. Naštěstí byl tchán doma a televizi nám vrátil na místo, rozbitá není. Malej chodí a pajdá, ale spíš mi přijde, že ho ta odřenina pne a táhne, jinak jsem ho pak lochtala a schválně i na tý bolavý (okolo rány) a nic, ani nemukl.
Asi si o mě budete myslet, že jsem hrozná, že si neuhlídám dítě. Já jsem se z toho jen musela vypsat…
![]()
Nejsi hroná,
je to ale šok - to je malý raubíř. Jen to pozoruj a jestli nepřestane pajdat tak šup na rentgen. V nártu je děsně malejch kůstek a tak tam zlomenina až tak nebolí. Kdyby měl nějakou naštíplou nebo zlomenou tak se to řeší jen ortézou. Ale doufám že budete mít brzo po kulhání a prcek zase bude vymýšlet lumpárny ![]()
Hlavní je, že se Adámkovi nic vážného nestalo ! Hlavu vzhůru, občas by se člověk musel fakt rozdvojit, aby všechno zvládl a ještě uhlídal sviště.
Mě před nedávnem dcerka snědla antikoncepční pilulku a to jsem byla pryč jen 3 minutky pověsit prádlo. Na všem zlém je něco dobrého, třeba teď už bude Adámek vědět, že televize je fakt veliká a hóódně těžká a bude se jí vyhýbat obloukem ![]()
Hezkej den
Petra
Holky díky. PetNem, myslím, že jsi tu o té pilulce někde psala, viď ? Nebo to byl někdo jiný…?
Je to děsnej raubíř, jsem z něj hotová a při představě, že jsem těhu nebo mám malé mimi + Adámka, mě hrůzou slézaj vlasy ![]()
Byl to šok, ale teď mám strach ho nechat na minutku samotného, potřebovala bych nutně naklonovat. Sám mi pak ukazoval na televizy a říkal „Už ne, už ne!“. Tak to snad pochopil. Nicméně manžel bude muset asi vyříznout větší otvor vzadu na obývací sestavě a televizi víc zašoupnout.
O kůstkách vím, jsem zdr.sestra (navíc!!!), určitě bych šla, kdyby mu to nepřestalo. S dětkými pacienty ale nemám moc zkušeností a už jsem měla strach, že bude mít zlomeninu. Tak u dětí se nedává sádra? A jak by pak mohl chodit? Dostal by kloubovou ortézu, teda pukod na kotník kloubová je???
To už ale moc předbíhám a doufám, že se to nevyplní ![]()
Ahoj,
nevím jak jsi přišla na to, že jsi hrozná matka. To se přece může stát a stává každé z nás. A kdo říká, že se mu tohle stát nemůže, tak lže.
Máš hodně živé dítko, to já mám taky. Musím říct, že jsem z toho někdy na nervy, ale s tím nic neudělám. Verunka je živá až přespříliš. V 15 měsících šití čela, ještě jsem nezažila čelo bez boule, jedna se ztrácí hned se objeví nová, je strašně na sebe neopatrná, neposedná… Mám pokračovat dál?
Televizi sice na sebe ještě neschodila, ale zase třeba spadla ze schodů, vzala jich 10 najednou taky to byl šok, ale prostě si nedá říct, je do všeho hrrrrrrr.
Neboj bude to dobrý, kdyby ho to bolelo, tak si myslím, že by se na to ani nepostavil.
Šárka
Jojo máš pravdu Janinko z té spolknuté antikoncep. pilulky jsem se tu před časem opravdu vypisovala já - měla jsem taky hrozný strach a vyčítala jsem si to ![]()
Ne, nemušíš pokračovat
Nepíšeš o našem Adámkovi
![]()
Schody už taky vzal útokem, ale tak dva a bez boule
Jsou jak blechy, jednou jsou tady a ve vteřině zase jinde. Hlavně zvědaví jako opice. Máme doma většinu věcí zabezpečených, šuplíky a skříňky proti otevření (pojistky z Ikey). Na dvoře dveře do sklepa, ke kotelně, do garáží, dílny, prádelny, atd… jsou se zámkem a klíčem, tak zamykáme. Léky a všechny saponáty a chemii uzamčenou…Máme přírodní jezero, tak i k němu se sám přes plůtek nemůže dostat…Ale něco se fakt uhlída nedá ![]()
Ahoj, tak jen píšu, že malej chodí bez problémů, i venku v botách. Zlomené to zřejmě není, jsem ráda ![]()