Vyražený zub

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
9.10.06 11:43

Vyražený zub

Ahoj, v pátek se nám stal „zubní úraz“. Eliška (11 měs.) se zakousla do kraje velkého hrnce a pro mně neznámým způsobem si vyrvala spodní dvojku, která byla sotva v dásni vidět. Vytrhla si ho celý a dva zuby vedle se jí hýbou. Hned jsme jeli do Motola, tam paní doktorka nám dala vybrat, buď do dneška hlídat, aby nic nekousala, že se zuby možná zatáhnou a hýbat se nebudou, nebo je vytrhne. Samozřejmě jsme hned byli pro první možnost, stačí, že přišla o jeden. Dnes tam jdeme na kontrolu, ale zajímalo by mě, jestli jste to taky někdo měl, že se pak ty hýbací zuby zatáhli a bylo to dobrý?
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
9.10.06 13:21

ahoj

bohužel - nebo spíš bohudík - tuto zkušenost nemám, ač moje návštěvy u zubaře jsou víc než časté… (a i když synek si už do 1 roku stihl urazit obě dvě jedničky) každopádně jednu radu bych měla… všeobecnou… není nad to slyšet i názor jiného odborníka, než se udělá nenávratná „škoda“…

tím samozřejmě netvrdím že vaše dr. není dobrá, jen říkám už mnohorkát osvědčený recept… co se zubů týká… obzvlášť státní a soukromý sektor se nedá ve stomatologické péči naprosto srovnat… bohužel:o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
9.10.06 14:43

Andi, neměli jsme to přímo doma, ale od známé v práci si chlapeček zarazil do dásně horní jedničky a normálně se mu pak zase uchytily a rostly bez závady v pořádku, takže to nejspíš možné je že se zoubky opravdu znova uchytí. Toho vyraženého zoubku je fakt škoda,ale naštěstí jsou to první zoubky a to se dá i u dětí spravit můstkem. Má to nějaký spešl název,ale nemůžu si zaboha vzpomenout.

• Citovat
  • Upravit
2528
27.11.12 22:26

Ahoj dnes se malé při lezení stal malý karambol, uklouzla ručičkou na časopisu od brašky a spadla pusinkou rovnou na koberec. Měla trošku krvavý přední zoubeček a rozražený ret, ten zub se mi zdá se trochu kýve, jen si nejsem uplně jistá, nedá si na pusinku sáhnou a ja ji nechci zbytečně stresovat.Chci se zeptat, jestli se to někomu z vás stalo a jestli se ten zoubeček znovu zatáhnul. Má 13 měsícu, předem dík za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
27.11.12 22:36

Ahoj když byli klukovi 2 roky sjel odrážedlem ze schodku a spadl na přední levou jedničku nahoře, krve jak blázen. Druhý den jsme byli u zubaře zub se mu taky kýval, ale naštěstí byl živý. Doporučil nám vyplachovat heřmánkem a jíst kašovitou stravu.Dnes je mu 4,5 je sice vidět, že je trošku níž, ale zub žije :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
27.11.12 22:38

Ahoj, můj syn spadl loni z odrážedla pusou na chodník a obě přední jedničky si uštípnul a jednou si dost pohnul, měl jí nakřivo a hýbala se mu. Zubařka v Motole mu oba zuby zabrousila, aby nebyly ostré hrany a též zvažovala vytržení toho hnutého zubu. Nakonec jsme se domluvily, že to nechá a uvidí se. Zub se nakonec usadil, už se mu nehýbá, dokonce u ho i srovnala zpět. Zuby mu ale malinko tmavnou, údajně odumírají. Ale dr. říkala, že dokud nebolí, nechá mu je tam, aby se naučil mluvit a zůstala mu tam mezera pro růst nových zubů. Pokud by začaly nějak zlobit, tak by mu je vytrhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
27.11.12 22:39

@petruše2 Dík za uklidnění :hug: vyzkouším ten heřmánek k doktorovi raději taky zajdu ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák