Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky,
ráda bych se s vámi poradila ohledně boulí a modřin.
Maličká se mi praštila na hlavičku (upadla) a vyskočila jí na čele boule (maličká) a pod tím má modřinu, na jednom místě mírně promáčklé.
Je s tím třeba něco dělat? Ošetřit, zchladit apod.?
Nevypadá to nijak děsivě, ale i tak ji radši pozoruji. Vypadá vše v pořádku. Říkám si, že takových boulí určitě ještě bude…
Předem díky za rady.
Sussie, nic se s tím dělat nedá. Jestli má na 1 roce poprvé maličkou bouli s modřinkou, tak jsi šťastná matka
kdybys měla doma takovýho parašutistu, jako já, tak už tě to vůbec nebude vzrušovat. Ale když si vzpomenu na svoje věčně odřený kolena /jsem schopná zakopnout i na rovině/ tak se nedivím ničemu ![]()
Já bych na to nic nedávala. Ona se stejně asi nedá.
Malá mi asi kolem 9měsíce lezla do skřínky s hrncema a hrála si a jednou si stoupla a nešťastně na něj čelem spadla a boule byla veliká hned, maličká krvavá ranka, div ne díra do hlavy. Bylo to ošklivé, druhý den byla trošku menší a už to bylo dobrý.
Kdyby ti prcek spadl někam, kde si třeba ránu odře a je v tom špína, stačí vyčistit lihem nebo spíš Betadinem. Podle situace a selský rozum ti řekne, jestli to stačí jen doma pofoukat, popř. desinfikovat, nebo s tím někam jet.
Jak psala Aprilmouse, šťastná to matka jsi:)Samo je lepší sledovat chvilku reakce, ale jinak..:)
Díky moc:)
No, nebylo to úplně poprvé, už jednou spadla, když se postavila k postýlce a uklouzlo jí to, ale to bylo bez modřiny.
Já vím, je to v pohodě, ale pro každý případ - kdyby náhodou do budoucna (snad to nebude moc často) - abysme věděli, co dělat:)
Ahoj Sussie,
když si Kuba udělal poprvé bouli tak jsem z toho také byla vyplašená, ale opravdu nemá cenu s tím něco dělat. Pokud se dítko chová pořád stejně, nezvrací, není malátné, nebo nemá zúžené zorničky, nic se neděje.
Ja na boule vzdycky ihned placnu neco studeneho (treba namocenou zinku). Boule se udela tak jako tak, ale malemu je to prijemne a neplace tolik. Jinak je treba hlidat, jestli nejde o otres mozku (priznaky - spavost, zvraceni, bolest hlavy atd.)
Můžeš zkusit Homeo Arnica montana CH 9, modřiny se rychleji vstřebávají
Slyšela jsem od kamarádky, že se boule nemají zatlačovat. Mohla by se uvolnit sražená krev, putovat třeba do srdíčka nebo do mozku a někde to ucpat. Takže raději nechat bouli být.
Nila