Boule nebo modřina - co s tím

271
14.3.06 16:43

Boule nebo modřina - co s tím

Ahoj maminky,
ráda bych se s vámi poradila ohledně boulí a modřin.
Maličká se mi praštila na hlavičku (upadla) a vyskočila jí na čele boule (maličká) a pod tím má modřinu, na jednom místě mírně promáčklé.
Je s tím třeba něco dělat? Ošetřit, zchladit apod.?
Nevypadá to nijak děsivě, ale i tak ji radši pozoruji. Vypadá vše v pořádku. Říkám si, že takových boulí určitě ještě bude…
Předem díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
14.3.06 16:52

Sussie, nic se s tím dělat nedá. Jestli má na 1 roce poprvé maličkou bouli s modřinkou, tak jsi šťastná matka :)) kdybys měla doma takovýho parašutistu, jako já, tak už tě to vůbec nebude vzrušovat. Ale když si vzpomenu na svoje věčně odřený kolena /jsem schopná zakopnout i na rovině/ tak se nedivím ničemu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.3.06 16:58

Já bych na to nic nedávala. Ona se stejně asi nedá.
Malá mi asi kolem 9měsíce lezla do skřínky s hrncema a hrála si a jednou si stoupla a nešťastně na něj čelem spadla a boule byla veliká hned, maličká krvavá ranka, div ne díra do hlavy. Bylo to ošklivé, druhý den byla trošku menší a už to bylo dobrý.
Kdyby ti prcek spadl někam, kde si třeba ránu odře a je v tom špína, stačí vyčistit lihem nebo spíš Betadinem. Podle situace a selský rozum ti řekne, jestli to stačí jen doma pofoukat, popř. desinfikovat, nebo s tím někam jet.
Jak psala Aprilmouse, šťastná to matka jsi:)Samo je lepší sledovat chvilku reakce, ale jinak..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
14.3.06 17:02

Díky moc:)
No, nebylo to úplně poprvé, už jednou spadla, když se postavila k postýlce a uklouzlo jí to, ale to bylo bez modřiny.
Já vím, je to v pohodě, ale pro každý případ - kdyby náhodou do budoucna (snad to nebude moc často) - abysme věděli, co dělat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ibu
627
14.3.06 17:03

Ahoj Sussie,

když si Kuba udělal poprvé bouli tak jsem z toho také byla vyplašená, ale opravdu nemá cenu s tím něco dělat. Pokud se dítko chová pořád stejně, nezvrací, není malátné, nebo nemá zúžené zorničky, nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.06 13:42

Ja na boule vzdycky ihned placnu neco studeneho (treba namocenou zinku). Boule se udela tak jako tak, ale malemu je to prijemne a neplace tolik. Jinak je treba hlidat, jestli nejde o otres mozku (priznaky - spavost, zvraceni, bolest hlavy atd.)

• Citovat
  • Upravit
427
15.3.06 13:49

Můžeš zkusit Homeo Arnica montana CH 9, modřiny se rychleji vstřebávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
15.3.06 13:49

Slyšela jsem od kamarádky, že se boule nemají zatlačovat. Mohla by se uvolnit sražená krev, putovat třeba do srdíčka nebo do mozku a někde to ucpat. Takže raději nechat bouli být.

Nila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák