Zlomená noha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1292
23.2.06 17:03

Zlomená noha

AHOJ MAMINKY
Chtěla bych se vás zeptat.
Můj synek 2r10m. má šikmou zlomeninu holení kosti. Těsně nad kotníkem. Stalo se nám to tak, že skočil z lavičky ve cvičení, z tý, co je tak maximálně 30cm vysoká. Má na 3 týdny nechodící sádru a pak dostane ještě chodící, ale to nevím na jak dlouho. Doktor říká, že u tak malýho kluka je to neobvyklá zlomenina. Proto bych se vás chtěla zeptat, jestli nemáte nějaká tip, čím by to mohlo být. Vím že kosti-to je vápník, ale toho si myslím že má dostatek. Denně má tak 3/4 až litr mlíka + ještě alespoň jeden jogurt. Sýry mi nechce.Ještě dodám, že teda docela válčíme s masem. Sní mi ho jen občas, a to jen mini kousky který skoro roztrhám na provázky, aby to ani nepoznal.

Takže vás tímto chci poprosit o radu, čím by to mohlo být že se mu tak lehce zlomila noha.
Díky a ahoj Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
23.2.06 17:54

Ahoj,
tezko rict, nejsem doktor. Ale co vim, tak vapnik musi byt v urcitym pomeru s fosforem. Jestli treba v tom to neni. Nebo jestli je schopnej ten vapnik z mlika dostat, ono to neni zas takova slava. Spis by ti poradil nekdo pres vyzivu.
Drzim palce, at to rychle utece a zvladne to v pohode!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
24.2.06 17:35

AHOJKY ASHO

Děkuju ti za odpověď. Mám v plánu že se na to zeptám doktora, ale tak jsem si říkala, že třeba někdo tady na emiminu by mohl vědět :( :( :(
Takže kdyby náhodou ještě některá z vás měla nějakej tip, co nám k tomu mohlo přispět, budu ráda.
Ještě jednou Díky a ahoj Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.2.06 18:09

Moc Ti asi neporadim, ale k tomu aby se Calcium dobre vazalo na kosti je potreba i vitamin D. Jinak ja jsem taky mela dost blbou zlomeninu (3 mesice v nechodici :,-(re), moc mi to nechtelo srustat. Kamaradka mi poradila kozi mliko, to se mi ale nepodarilo sehnat, tak jsem aspon jedla kozi syry. Kdyz jsou cerstve, je to vlastne tvaroh. Mne osobne po ctrnacti dnech tohoto „rezimu“, kosti zacaly lip srustat (rekl doktor podle rtg)
Nevim jenom, jestli tak malemu diteti kozi syr „pojede“.
Ahoj Alia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
24.2.06 18:25

Ahoj Ilčo,
malý dotázek, nemá náhodou modré bělmo?Víc než je u malých dětí běžné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
24.2.06 18:34

No to jsi mě zarazila. No teď ho nemám doma, ale myslím si že ne, protože docela často si říkame říkanku o očíčkách a to sedí naproti mě, tak bych si snad všimla. No a teď by mě teda zajímalo proč to bělmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
24.2.06 18:48

No víš, já Tě nechci zbytečně vystrašit, náš synovec měl podobnou zlomeninu asi ve 3 letech. Skočil z nízkého schůdku do písku a zlomil si holení kost. Měl vápníku dostatek, ale problém byl v tom, že ho nedokázal vstřebat a stále nedokáže. Zjistili mu genetickou poruchu, která se vyznačuje zvýšenou lámavostí kostí. Možná, že Tvůj malý vápník také špatně vstřebává. V tom Ti asi těžko poradí odborník přes výživu. Spíš ortoped, genetik..... Synovec má těžší formu, ale ne úplně tu nejhorší. Také měl několik malých zlomenin už před tím. Vážně Tě nechci vyděsit, může to být úplně jiná příčina, ale chce to nezanedbat a sehnat si dobrého doktora, který zjistí, jak je na tom s tím vstřebáváním vápníku a silou kostí. Třeba by pomohl vápník v jiné formě - tablety, injekce, …
Mohla bych se o tom víc rozepsat, ale abys z toho pak neměla zbytečné nervy a třeba neopodstatněné. My museli celé těhotenství chodit na genetiku, kdyby se to náhodou objevilo i u nás a já trnula. :cry:
Jo a to modré bělmo s tím souvisí, je to jeden z příznaků, ale být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
24.2.06 18:55

ty jo, díky, ale jsem z toho překvapená. No vystrašená snad né, naštěstí si radši nic moc nepřipouštím, koduď to není jistý. Ale fakt ti moc děkuju, zase jsu o něco chytřejší, a vím na co se sousředit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
24.2.06 18:59

Určitě si to nepřipouštěj, jen je dobře vědět víc, aby se to nezanedbalo.
Jsi z Prahy? My se se švagrovou nestýkáme, ale možná bych mohla zjistit kam chodí a mají s tím zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
24.2.06 19:22

ne, ne. Jsem ze Žďáru nad Sázavou. Ale určitě se na to budu ptát kde se dá. Takže ještě jednou díky.
Ahoj Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
24.2.06 19:57

Nemáš zač. :cry: Budu držet palce, aby to byla jen nějaká banalita.
Abys netápala, tak ta diagnoza je
O S T E O G E N E S I S
I M P E R F E C T A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kuba123hjk
4.4.12 08:02

Zlomena HOLEN porad!!

Dobrý den je mi 18 let a mam zlomenou holen tak 18 cm nad kotníkem.Doktoři mi to sešroubovali a už mám za sebou pet tydnu.a dalsich 6 tydnu s naslapovanim 15kg me ceka. Jezdim na freestyle bmx myslite že si jeste zajezdim ?? bude noha v normalu jako dřív ?

• Citovat
  • Upravit
kuba123hjk
4.4.12 08:04

jej

sry nevsiml jsem si že je to pro male :D:D:D:D:D

• Citovat
  • Upravit
4244
14.10.15 13:11

Ahoj mám asi stejný dotaz jako zakladatelka. Syn 2roky podruhé za čtvrt roku šikmá zlomenina holení kosti první na levé teďkom na pravé při banálních pádech. Dle rtg kosti v pořádku. Už jsem se dočetla o tom déčku hned dneska s ním začneme a ještě by mě zajímalo to bělmo víte o tom někdo něco podrobnějšího? Děkuji =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák