Opařené dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
583
3.6.06 20:14

Opařené dítě

ahoj, prosím, máte někdo zkušenost?
naše dcera, 21m, se opařila čajem-brada, krk, ruka, hrudník, většinou 2.stupeň
je v nemocnici od pondělní noci, její stav se zhoršuje, dostala se do šoku
můžete prosím napsat někdo kdo jste zažil podobnou situaci, jak se to vyvíjelo, co nás čeká? budu vděčná za každý příspěvek, za ty dobré, i ty nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
3.6.06 20:33

Jejda, to je teda ošklivý … já ti sice neporadím, ale držím aspoň pěsti, ať to dopadne co nejlíp …

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
3.6.06 20:35

ahojky, Tobě i holčičce přeji hodně zdravíčka a silné nervy a hlavně, ať to všechno dobře dopadne :!

• Citovat
  • Upravit
159
3.6.06 20:51

Drzim palecky,
muj syn se oparil kafem kdyz mu byly dva, ale jen trochu na hrudniku, 2.stupen. Doktor mu to osetril, do nemocnice nastesti nemusel, dnes, po necelych dvou letech tam ma nepatrne svetlejsi kuzi, za par let to nebude videt vubec. Zhojilo se mu to asi za 14 dni.
Drzim pesti, hlavne se hod do klidu, vim, jak Ti asi je.
Bude to dobry.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
3.6.06 21:02

Ahoj,

držím moc palečky ať je malá v pořádku. Držte se teď musíš být moc statečná.

Našla jsem jen tohle, ale to asi víš.

http://www.prvni-pomoc.com/view.php?…

Moc na vás myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
3.6.06 21:08

Ahoj. Kamarádčin synovec se opařil, respektive praskla konev s čajem na konferenčním stolku, ona byl na sedačce… :(
Její ségra hned dala první pomoc naprosto předpisově, ale stejně byl dost popálený, jen nevím, který stupeň, ale vypadalo to teda zle, měl to hodně rozsáhlé… Bylo mu asi tak 3 měsíce. Teď mu jsou 2 roky, zvládl to všechno překonat, i když byl dlouho v nemocnici. Dělali mu pak i plastiku, ale ještě tuším zbývá udělat plastiku na hrudníčku (nebo jinde?? To si fakt nejsem jistá). Každopádně to dopadlo výborně a malý je bez následků, až na ty jizvičky, myslím psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.6.06 21:14

Ahoj Emitom :lol: ,

dcera se opařila, když jí bylo 2,5 roku. Opařila se mastnou vodou z párků (mastné je to nejhorší, co může být). Měla opařenou hlavu a pravé rameno, to vše v rozsahu 7% povrchu těla , byla to popálenina 2. a 3. stupně. Jednu noc ležela na dětské JIP v Karviné, ráno jí pak převáželi na popáleninové centrum do fakultky v Ostravě. Tam jsem za ní mohla odpoledne nastoupit. Podstoupila operaci, brali jí štěp z nožičky a voperovávali jí tu kůži na hlavičku. Snášela to super, v nemocnici jsme byly 19 dnů. Vše se jí dobře hojilo, takže hlavu vzhůru. Zpočátku to taky vypadalo hrozně a dobře to dopadlo :lol: . Dneska má 11 let, na hlavě není nic vidět, jen trošku na té noze, kde jí brali ten štěp. Stojí tady u mně a mám prý napsat, že je v pohodě, nadprůměrně inteligentní, máme z ní opravdu radost!!!!!!!

Možná jsem to napsala trochu zmateně, kdyby jsi chtěla jakékoliv další informace, klidně se ptej, ráda pomůžu.

Ty první dny, to je stašný stres, ale věř mi, že bude o hodně líp, moooooc držíme palečky!!!!

Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
3.6.06 21:30

Emitom,
tak tě chci trochu uklidnit. Já asi před dvaceti lety opařila bráchu horkým mlíkem. Měl politou celou hlavičku, ruku a hrudník. Krom toho nářezu (mimochodem zdálo se mi, že jsem dostala málo) si pamatuju, že s ním naši jeli hned do nemocnice. Ošetřili ho, ale tenkrát poslali domů. Pamatuju si jak jsem se ho štítila, chudákovi se sloupal celý obličej do takových žlutých ruliček kůže. Strašně rychle se mu vytvořila nová pokožka. Teď nemá žádné jizvy, jen na ruce, kde si toho mamka nevšimla a nebylo to hned ošetřeno. A taková perlička, ze čtyř sourozenců má fakt nejkrásnější pleť.
Doufám, že budete taky OK. Přeju hodně štěstí!
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
3.6.06 21:36

Emitom,
je mi to moc líto a držím palečky ať to dobře dopadne a hlavně brzo!!!

Když ležel manžel s vážnými popáleninami na JIPce v Brně, vedle ležel taky asi dvouletý chlapeček opařený čajem. Měl (pokud si ještě dobře pamatuji) asi 30% popálenin. S jeho maminkou jsme se tam denně potkávaly a tenkrát to dopadlo dobře.

Co se týká informací o mém manželovi, vždycky mi řekla doktorka tu nejhorší variantu ze všech. Snad se tím jen „pojišťovali“, kdyby se to náhodou zvrtlo. Pokud bude malá na JIPce, možná ti budou podávat podobné informace jako mně. I když kdo ví, můj manžel na tom byl tehdy hodně špatně (vaše malá je na tom určitě líp), ale měl štěstí na vynikající doktory.

Kolik procent popálenin má vaše malá? Nějak si to nedokážu spočítat. A kde leží? Nedočetla jsem se odkud jste…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
3.6.06 21:44

Emitom zkušenost nemám, držím vám palečky ať je všechno brzy v pořádku.

myslím na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
3.6.06 22:20

jsme z ČB-tady spec. pracoviště pro popáleniny dětí nemají, je na dětské klinice
byla původně na oddělení, byla jsem tam s ní, ale dneska ji přeložili na JIP
ke vší smůle ještě v nemocnici chytla nějakou infekci, ta teď dělá velké problémy-tělo nemá energii na to hojit spáleninu, bojuje s infekcí
procenta - myslím 15%
Já věřím, že to bude dobré, teď mi nejde ani tolik o to jestli bude mít jizvu nebo ne, ale o to, aby neselhaly žádné orgány–je nějaký problém s játry. A o psychiku–bránila se jak lvice každému bílému plášti-zpočátku byla důvěřivá, pže ještě neznala žádnou jinou lékař. péči než běžná očkování–po 1/2dni v nemocnici začala bojovat s každým. Dneska jen apaticky ležela, nechala si i kanylu píchnout, aniž by se pohnula.
Beruška moje malá.
Věřím, že doktoři vědí, co dělají, jen se zajímám o podobné případy-jakou péči věnovat po propuštění z nemocnice–jasně, asi mě doktoři poučí, ale praxe maminek je pro mě cenná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
3.6.06 22:26

Ahoj, moje kamarádka se opařila vařícím kakaem, když byla malá. Skoro úplně celou přední část trupu.
Teď je jí 28, nic jsem nepoznala, řekla mi tohle teprve před pár měsíci. Dostala se z toho a ani následky na kůži to nenechalo (ale tvrdila mi, že jí to nějak strhávali nebo co, ale to už se dnes asi nedělá, nevím, je to už dlouho).
Buď statečná, to bude dobrý
pusinky holčičce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
3.6.06 22:27

Minulý pátek na sebe moje dcera zvrhla čaj,byl jen teplý,přesto jí na nožičce zůstal malej flek.Protože jsem zdravotní sestra(ARO,teď ZZS)vím co by následovalo kdyby bylo opaření horší.Hodně záleží na první pomoci jak laické tak i pak odborné.Nezbývá ti nic jiného než věřit doktorum.
Seber všechny síly co máš,budeš je potřebovat ty i malá.
Přeju hodně štěstí!!!
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
3.6.06 22:33

15% u malého ditěte je docela dost,možná by stálo nechat malou přeložit na popáleniny,já bych to tak určitě chtěla.Mají hodně zkušeností a vědí co dělají.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
3.6.06 22:36

Emitom,
manžel měl tehdy taky nějaký problém s játry a taky s ledvinami, který měl s popálením souvislost, ale už si bohužel nepamatuju jakou…

To, že je apatická asi bude tím, že jí doktoři utlumujou lékama, aby se neškrábala nebo si nestrhávala obvazy. Na všechno se doktorů vyptej, určitě ti všechno vysvětlí…

Co se týká péče doma - budete mazat a mazet a mazat… Myslím, že manžel tehdy dostal mast Leniens, už je to skoro 4 roky, tak si to možná nepamatuju přesně…
A ono to bude dobrý, neboj…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák