Opařené dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
3.6.06 22:42

Binky, asi se budu ptat jako tele, ale co udelat jako prvni pomoc??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.6.06 22:47

Emitom,

hlavně musíš sebrat všechny síly ( a já vím, že to vůbec není jednoduché), mi pořád v nemocnici připomínali - všechen váš stres se automaticky přenáší, dítě to vždycky vycítí. Snažila jsem se, co to šlo. Určitě ti hodně pomáhají nejbližší, to je taky moc důležité. Určitě to bude dobré, tohle jsem si pořád dokola opakovala.
Moc a moc držím palečky. I u nás to bylo těžké, ale dneska už je to pohodička. Budeme na Vás myslet, tak dej vědět a pokud budeš chtít cokoliv vědět, ptej se.

Pa,pa Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
3.6.06 22:48

Radulee,
z mého lajckého pohledu:

Dítko vyslíct, pokud je oblečení přiškvařeno, nestrhávat. Puchýře nepropichovat. A chladit a chladit a chladit. Pokud je to možné pod tekoucí vodou a klidně hooodně dlouho…

Pletu se, Binky?

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
3.6.06 23:16

Emitom,
já bych si někde půjčila nebo koupila bioptronovou lampu a jakmile lékaři povolí, všechny jizvy bych pečlivě svítila.
Bioptronka dělá zázraky, taky mě mamka po úraze svítila a jsem si jistá, že to mělo velký vliv.

Mazat, mazat, mazat, tak to určitě budete, na mazání jizev je nejúčinnější domácí vepřové sádlo.

Jsem si jistá, že apatii tvé holčičky určitě způsobují léky, které jí lékaři podávají. Jak psala Binky, asi bych se taky zkusila zeptat na možnost přeložení na spec.popáleninové centrum. Mají daleko více zkušeností a vědí, jak pomoci, aby následky byly co nejmenší.

Opatrujte se a ať jizvy na tělě i duši brzy zmizí. Dětičky jsou tvárná stvoření a hojí se velmi rychle. Ahoj Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
4.6.06 08:55

Emitom,pridavam se taky k nazoru pokusit se o preklad na spec.popaleninove centrum do Prahy.Urcite se na to zeptej!!!!!!!!!!!A bud nekompromisni!!!Nechci rypat do te nemocnice kde lezite,ale popalene dite musi byt v absolutne sterilnim prostredi ,aby prave zadnou infekci nedostalo.
Drzim moc palce.
 Lina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
4.6.06 09:51

Dadla má pravdu,chladit,oblečení nestrhávat pokud je přiškvařené.Ale s tím chlazením je to tak že se nesmí chladit zase dlouho,ale to se laiků netýká,na to dá u pozor první pomoc,takže nejspíš záchranka.Apatiycká je proto,že je utlumená,ani né tak proto že by si něco škrábala,ale aby neměla bolsti.Trvej na převozu na popáleniny.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
4.6.06 10:42

neco jsem nasla na netu http://www.rodina.cz/…a/popaleniny treba ti to pomuze - ptala jsi se na prvni pomoc. Jinak drzim moc palce a trvej na tom prevozu na popaleniny, nejlepe do Phy na Vinohrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
4.6.06 12:40

holky, moc díky za rady. o tom převozu uvažuju, jen nevím jestli pro ně tohle není banální situace, asi se to týká spíš dětí, které jsou popálené mnohem víc.

první pomoc-fakt chladit chladit, ale pokud to není aspoň 1/2h, tak je to stejně k ničemu-zkuste udržet dítě tak dlouho pod sprchou.. my chladili asi 5min, takže nic moc..

ona chuderka malá má ještě zápal plic–to nám řekli dnes ráno. Buď je to od toho jak leží, nebo v týdnu na převazu jim dost promrzla, přivezli ji úplně fialovou.

pořád si říkám, že nebudu pochybovat o jejich profesionalitě, ale některé věci se mi fakt nezdají.. po narkoze ji nepřišel nikdo zkontrolovat, oni tam jaksi spoléhají na to, že když je s ní doprovod, že pozná změnu a přijde pro ně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.6.06 22:28

Emi,
mě se tedy u dítěte 15% nezdá jako banální popálenina.
Zkus si do té Prahy zavolat sama, nech se spojit s lékařem a vysvětli mu Vaši situaci, určitě Ti poradí, co dělat.
Já vím, že nechceš dělat zle tam, kde tvá holčička leží, ale jde přece o ni! Když Ti v Praze doporučí převod,v ČB jim to vysvětlíš, určitě pochopí tvé obavy, a když ne, tak to bude stejně jedno, když už budete v Praze.
Ten zápal plic mě mrzí, ale je to taky další důvod, přoč bych trvala na převozu. Myslím na Vás. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
28.6.06 16:16

ahoj, tak jsem tu opět s prosbou o radu… malá je už doma, bez obvazů–musíme pečovat o jizvy
Nemáte někdo zkušenost s Topigelem, nebo mastí Dermatix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.5.10 22:13

Ahojky,dermatix je vyborna masticka…Memu synkovi moc pomohla.Jizvy jsou svetlejsi.Hlavne se musi aplikovat pravidelne,a poradne vmasirovat…Marcela :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.15 20:43

Jdu se vypovídat, jsem s prominutím tak nasratá na manžela, že bych ho mohla zabít. Kvůli němu si malá teď večer opařila ruku. Ráno nám začal kapat kohoutek, hodně, tak on šel a pod umyvadlem vypnul přívod studené vody do umyvadla. Já pak jdu pustím vodu a vařící, tak na to čučím, on mi že tu studenou vypnul. Tak mu říkám, že ale musí vypnout i tu horkou, že kdyby šla přede mnou malá, že by si tu ruku spálil. Voda jde z bojleru, bez studené ma 80stupňů.
Teď večer se koupal, malá jde pak na záchod a najednou řev. No a on opět zkoušelštelovat ten kohoutek, kapalo to stále, tak zase vypnul tu studenou vodu, aby to nekapalo a tu horkou nechal. Malá šla mýt ruce, pstila tu vodu a šoupla tam ručičku. No chladila jsem to, má červené prstík, namazala hemagelem a už spí, ale manžela bych nejraději zabila. Kdyby alespoň sklapnul, ale on ještě peskoval, že to není jeho chyba. Jsem na něj tak vytočená, sedí di u televize, kouká se na Vinaře, směje se a já bych po něm mohla skočit, jak jsem vzteklá. Je tohle normální? To nemá v hlavě mozek?

• Citovat
  • Upravit
13943
13.9.15 20:48

Chápu, já bych ho asi zabila!!! Můj chlap je na tohle taky trotl, furt ho musím hlídat a upozorňovat na nebezpečí, jemu to prostě nesepne. Je mi jasné, že si myslí cosi o líbání a o pr.deli a má mě za hysterku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.15 20:54
@PetiteFillette píše:
Chápu, já bych ho asi zabila!!! Můj chlap je na tohle taky trotl, furt ho musím hlídat a upozorňovat na nebezpečí, jemu to prostě nesepne. Je mi jasné, že si myslí cosi o líbání a o pr.deli a má mě za hysterku.

prosím tě, mně to povídej, já se vůbec nemůžu uklidnit, já nesnáším, když si udělá kafe a dá si ho na stůl, kde sedí malá a maluje si, pak se od toho stolu zvedne, jde si do skříně pro sušenku, to vařící kafe na tom stole, opakuju to dokola, dokola, dokola, a prostě houby platný, houby platný, houby platný. Normálně neječím, dneska jsem tedy ječela fest, možná kontraproduktivní, ale to mlže být rád, že jsem na něj taky nechrstla hrnek horký vody. Snažím se uklidnit, snažím, ale nejde mi to.
A to sousedka teď na začátku roku opařila synáčka, strhl na seb friťák s olejem, strašný, naprosto strašný, má celou hlavičku, celý obličejíček, celou horní polovinu těla, několi plastik, je zohavený, celý obličej jedna jizva, tragédie nesmírná, manžel má toho malého na očích a stejně nezapojí mozek a nedává pozor na naše dítě.

• Citovat
  • Upravit
72725
13.9.15 20:55
@Anonymní píše:
Jdu se vypovídat, jsem s prominutím tak nasratá na manžela, že bych ho mohla zabít. Kvůli němu si malá teď večer opařila ruku. Ráno nám začal kapat kohoutek, hodně, tak on šel a pod umyvadlem vypnul přívod studené vody do umyvadla. Já pak jdu pustím vodu a vařící, tak na to čučím, on mi že tu studenou vypnul. Tak mu říkám, že ale musí vypnout i tu horkou, že kdyby šla přede mnou malá, že by si tu ruku spálil. Voda jde z bojleru, bez studené ma 80stupňů.
Teď večer se koupal, malá jde pak na záchod a najednou řev. No a on opět zkoušelštelovat ten kohoutek, kapalo to stále, tak zase vypnul tu studenou vodu, aby to nekapalo a tu horkou nechal. Malá šla mýt ruce, pstila tu vodu a šoupla tam ručičku. No chladila jsem to, má červené prstík, namazala hemagelem a už spí, ale manžela bych nejraději zabila. Kdyby alespoň sklapnul, ale on ještě peskoval, že to není jeho chyba. Jsem na něj tak vytočená, sedí di u televize, kouká se na Vinaře, směje se a já bych po něm mohla skočit, jak jsem vzteklá. Je tohle normální? To nemá v hlavě mozek?

kdyby se ještě nafouknul a otevíral si hubu, tak zažije fakt vítr.. twl, tohle by můj chlap v životě neudělal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák