Opařené dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
13.9.15 21:29
@hanka.br. píše:
Já tohle prostě nemůžu komentovat. Snad tvůj syn své dětství přežije ve zdraví.

Taky doufám.
Ale například v jeho asi 4 měsících ho lehce opařila jeho starší sestra. Polívala ho ve vaně vodou z kelímku a najednou ji z ničeho nic napadlo si tu vodu do kelímku natočit z kohoutku. Byli jsme u našich a jim tam nejde regulovat teplota vody plynule. Otočila pákovku a rovnou horká voda a chrstla mu to na hrudník. Nestihla jsem se ani nadechnout, natož zareagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.15 22:30

Muzu se zeptat, jaka je vlastne prvni pomoc pri popaleni?? pod studenou vodu?

• Citovat
  • Upravit
30385
13.9.15 22:31
@Anonymní píše:
Muzu se zeptat, jaka je vlastne prvni pomoc pri popaleni?? pod studenou vodu?

Ano, okamžitě chladit, chladit a chladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
13.9.15 22:42
@hanka.br. píše:
Ano, okamžitě chladit, chladit a chladit.

Ale asi neni dobra ledova voda ne? aby kuze neutrpela sok..spis chladna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
13.9.15 22:47
@mattez píše:
Ale asi neni dobra ledova voda ne? aby kuze neutrpela sok..spis chladna

V takové chvíli není čas štelovat teplotu vody, jde o každou vteřinu. Prostě roztočit kohout na studené a chladit ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
14.9.15 06:22

Já, od doby co mám dítě vařím jenom na zadních hořácích, kluk je naučený že já ráno piji kávu a na to se nesahá, sám mi to připomíná.
Popáleniny jsou opravdu škaredé. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.15 06:49

Tak malá je v pohodě, nic tam nemá, vztek mě ještě nepřešel.

• Citovat
  • Upravit
56276
14.9.15 08:13

Anonymní, pokud ji tam nenaskočil puchýř, tak to bude dobré.
Já sama mám z popálenin hrůzu, takže dodržuju všechny možná bezpečnostní opatření a naučila jsem to i muže (i když to trvalo - pánové prostě tyhle instinkty nemaj 8o :roll: ), bohužel přesto se nám to stalo a byla to absolutně nepředvídatelná situace, která se stala ve zlomku vteřiny i přesto, že manžel stál vedle dítěte. Dítě mělo popáleninu II. stupně, ale zhojilo se to tak krásně, že dnes není vůbec nic poznat.
První pomoc, kterou mi řekli v nemocnici - okamžitě pod proud studené vody a chladit, klidně potom v lavorku se studenou vodou, ale máchat i 30 min, pokud naskočí puchýř, tak na pohotovost. Tam už je potom důležité mazání a sterilní krytí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.9.15 09:52

Chladit a nestrhávat přiškvařené kusy oblečení. Syn si v necelém roce sáhnul na litinu krbových kamen. Bylo to u kamarádů na chatě, zlomek vteřiny, kdy vůbec v blízkosti těch kamen nebyl, nestihla jsem ani postřehnout, že se hýbe a najednou řev. Oni tam naštěstí mají hlubokou studnu a voda z ní má asi 5st, takže jsme hned pumpovali. Ruka zčervenala, puchýř se neudělal, ale strašně ho to bolelo, pořád křičel, takže jsme nakonec na pohotovost jeli. Ten puchýř se neudělal ani pak, až se tomu na chirdě divili. Nicméně ještě další dva dny dostával Nurofen proti bolesti a ruka je naštěstí úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák