Co se dává na odřeniny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
10.5.06 10:39

co se dává na odřeniny?

ahoj.holky prosím Vás můžete mi poradit čím mám namazat Barču aby se to lépe hojilo?má odřené čelíčko,nosík a bradu.včera ji hlídal tatínek a neuhlídal a bobek zakopla a celá je sedřená.taťkovi jsem naplácala vařečkou.
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
10.5.06 11:08

Ahoj,
odřeniny desinfikuju Betadinem, neštípe. Jinak snad už ničím dalším, dětem se vše hojí poměrně rychle. Máme bohaté zkušenosti :roll: Akorát spálený nosík o koberec se hojí déle…
A s tou vařečkou - pozor, abys s ní nemusela brzy naplácat i sobě :wink: U nás by byla zmlácená už celá rodina včetně mě :lol:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
10.5.06 11:20

Na normální odřeniny, pokud nemáš žádnou desinfekci, aspoň ošplíchnout vodou (myslím ty venkovní, ať tam nezůstane nějaký písek, kamínek nebo tak něco, domácí odřeniny pofoukat a budou se hojit jedna báseň:-)
A pokud ¨nějak extra nekrvácejí, tak ani nelepit, jsem zastáncem staré školy-nechat na vzduchu:-)

Jazzi a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
10.5.06 11:51

a vyborna je takovat ta zelena vodicka, co maji na churirgii - gunguje vlastne jako naplats - brilantinova zelen???? Mozna v lekarne bez receptu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
10.5.06 12:02

Tak to by byla Barča fešanda se zeleným čelíčkem, nosem a bradičkou :lol: Ale tohle funguje výborně, kdysi jsem tu vodičku dostala od doktorky, když jsem se škrábla rezavým hřebíkem a nechtělo se to hojit. Je to spíš na větší zranění, taková ta „jemnější“ fakt nepotřebují nic než vzdoušek.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
10.5.06 12:21

Ahojky,

já bych, pokud je v tom prach, špína, kamínky (venkovní odřenina). Použila normální vodu a mýdlo. Štípe to mnohem míň než různé desinfekční spreje a opravdu vyčistí ránu spolehlivě. Ikdyž přiznávám, že na obličeji to musí být neproveditelné. Tak snad jen vodou vymýt, ale to chtělo udělat hned, než v tom zaschla krev. A pak pokud to nějak hodně nekrvácí nechat na vzduchu. Pokud by to zlobilo a mokvalo nebo nechtělo se hojit, zkus odvar z heřmánku a gázičkou máčet. Pomáhá dokonale i na jizvy. Pokud krvácí zalepit, ale je lepší koupit speciální čtverečky, které se na ránu nepřilepí a nechají jí dýchat, určitě ne gázové čtverce to bys pak strhla i se stroupkem. A to by se pak špatně hojilo. A zase platí pravidlo, že jakmile přestane téct krev, odlepit nechat na vzduchu. Jen pak jak se to už začne hojit tak to někdy šimrá a děti mají tendence do toho rýpat tak to bych pak znovu zalepila ať nesrýpnou strup dřív než sám odpadne - zůstaly by jizvičky. Tohle jsou moje zkušenosti s odřeninami a postup mojí babičky. A věř mi, že já byla jako kluk, neustále rozbité kolena, odřené lokty a nemám ani jedinou jizvičku. Ale je pravda, že jednou když jsem si odřela stehno o štěrk tak mi to babi drhla kartáčem aby z toho dostala kameny a špínu, ale opravdu nemám ani jizvičku. A heřmánku se neboj je sice alergení, ale spíš při pití než takhle.

Málo boulí přeje Iva a sotva lozící Viki, která zatím bourá jen do nábytku a obešlo se to zatím bez zranění, ale to příjde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
10.5.06 12:32

Ahoj ryko,
já koupila malému mast Bepanthen Plus (v lékárně je k dostání bez receptu) - dezinfikuje a podporuje hojení odřenin, drobných řezných ran a škrábnutí, puchýřů, prasklin a lehkých popálenin.
Dost se mi osvědčil, náš prcek má každou chvíli rozbitá kolena. Takže když se stane nějaká nehoda, vyčistím ránu vodou a několikrát denně promažu - funguje skvěle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
10.5.06 12:49

Ahoj Ryko,

já jsem taky zastáncem „žádné“ léčby (malých) odřenin. Jak už bylo napsáno, pokud se do ranek dostala špína, pak omýt, jinak nechat zaschnout na vzduchu.
Pokud bys chtěla něco na rány, na podporu hojení, nám se osvědčil chlorofylový spray (doporučila mi ho kdysi porodní asistentka na hojení šití). Koupíš ho v lékárně bez předpisu, neštípe, barví jen lehce, spray se dobře aplikuje.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.5.06 12:55

Mame taky zluty Bepanthen Plus, u male jsem ho zatim nepouzila - je celkem opatrna tuk tuk tuk, ale cekam ze nas stejne jako minuly rok cekaji v lete odrena kolinka - sotva se zahojila tak upadla znova´ :roll:
Ja Bepanther zkousela sobe na zaderu a na malem kousku opareny prst a funguje dobre.

• Citovat
  • Upravit
6545
11.5.06 07:32

Malé odřeniny maximálně omyju vodou a dál neřeším. Jen jednou malá spadla obličejem na silnici a sedřela si obličej od čela, přes oko a nos až po bradu a to jsem vyčistila a jednou desinfikovala Betadinem a jinak nic. Nijak zá:,–(ně bych menší oděrky a rány neřešila, není to tragédie, takových bude ještě spousta.
Ta zelená vodička, co se pamatuju, tak dost pálila, takže bych byla spíš pro něco neagresivního, pokud to není moc zlé.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
11.5.06 07:37

Holky, te brilantine se rika i Novikov roztok

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
11.5.06 10:14

Ahoj Ryko, muzu te povzbudit, nejsi v tom sama. Nase mala minuly patek upadla na motorce a ma sedreny celo a taky hodne pod ocickem, mela ho tak natekly, ze jsem se fakt hodne bala. Umyla jsem ji rany jen vodou a zasypala pudrem Septonex a ted ji na strupy davam obcas :,-(lo (pry se po nem lepe hoji strupy a jizvicky).

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
11.5.06 12:08

holky díky,díky.vodou to bylo opláchnuté hnedka(taťku to napadlo!!!)ještě že ji měl sebou a tu zelenou vodičku jsem koupila a mázla jsem jen tam kde to bylo nejhůř -pod nosíkem vypadá to lépe,ale začíná skotačit pořád více jakoby to nestačilo, včera zase spadla z pohovky(není naštěstí vysoká).pořád skáče a lítá tak jsem ji objednala skákací zebru odpoledne pro ni jdu na poštu .jsem zvědavá jak ji bude bavit.pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivapos
6.2.12 08:59

Odřené čelo - čím ošetřit?

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, můj malý 14mes syn si odřel o koberec čelíčko. Vztekal se,lezl po čtyřech a před sebou šoupal hlavičku:( Čím mu to čelíčko ošetřit,aby nezůstala jizva? Děkuji…:)

• Citovat
  • Upravit
172
6.2.12 09:33

dobrý je sudokrem koupíš ho v lékarně:) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat