Bouchnutí do hlavičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24
2.12.06 18:48

Bouchnutí do hlavičky

Ahoj,

dneska se malej (3m) bouchl trochu vic (no proste fest) do hlavicky pri vyndavani z kocarku o kus velmi tvrde umele hmoty s takovymi vystupky. Racha to byla pekna, ale on ani nezabrecel, nic. Proste jako by mu to nvadilo. Tak nevim, ja rikam zene, abychom do nemocnice jeli, ona rika, ze ne… Koukal jsem do fora, vzdy se resi pad na hlavicku, tak zle to zase nebylo, ale … Resili jste nekdy neco takoveho? Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
2.12.06 18:54

Je to jeho prvni pád nebo náraz, že?

Taky jsme byli vyplašení, kdyz Ada spadla poprvé, ale naštěstí jsou deti odolné a jen máloco jim může doopravdy ublížit.

Určite mimi hlídejte, zda se nechová jinak, zda není nadměrně ospalé, zda nezvrací, zda jeho oční zornice reagují stejně a pokud ano, mělo by být vše v pořádku.

Ovšem pokud jste opravdu vyplašení a vyděšení, je lépe zajít do nemocnice, tam vám potvrdí, že je malý v pořádku.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.12.06 18:58

Jo jo, prvni vetsi rana:( vydesenej jsem ja, zena je v pohode… zadne priznaky nema, teda priznaky neceho spatneho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.12.06 19:02

Ja to nechci rikat, ale musim ;)

Vis, kolikrat jeste spadne?

Ale naprosto te chapu, hele, pokud mas pocit, ze jsi fakt vydeseny hodne, jed do nemocnice. Opravdu to pomaha, budes pak klidnejsi.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
2.12.06 19:10

Nebojte, já malýmu dala první ranu v 6ti týdnech, přebalovala jsem ho na posteli a jak jsem stoupla a šla dát na místo karabičku vlhčených ubrousků tak mi vyklouzla přímo na čelíčko, byla plná a dóza od pampers, kde mají tu krabku docela robustnou, no měl pak modřinu jak prase, ale v pohodě, pak jsem mu zase dala ranu o zeď, spinkal se mnou v posteli a když jsem ho vytahovala zpod duchny tak jsem mu hlavou ťukla o zď, docela hodně… Z postele nám spadl tolikrát, že to ani nespočítám a teď co si stoupá tak taky padá pořád.

Nebojte, ještě si takových pádů užijete :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
2.12.06 19:29

bohužel, já mám s tímto velmi špatné zkušenosti :cry: :cry: :cry: . Jen sleduj pár dnů, zda se na hlavičce neobjeví hematom ( boulička)

přeji,at je vše OK !!!!

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.12.06 17:19

Tak co maly? Vsechno OK?
L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.1.07 21:07

Ahoj,
diky za rady, ano, malej je naprosto v pohode:) Ale ja silim, no, co budu povidat, tech kousku asi bude hodne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.1.07 21:42

Ahojky, je smutné, že nám ty naše dítka padají, ale oni se vážně někdy nedají uhlídat :? . Když byl náš Adámek menší, tak nám (mě?) taky párkrát spadnul, kolikrát jsem si připadala jako chobotnice, abych ho třeba jen přebalila :lol: . Pokud dítě spadne z výšky, jako je jeho výška, nic by se mu nemělo stát. Určitě je ale nutné dítě po pádu sledovat (pozor na - netečnost, velký neutišující pláč, rozšířené zornice, hematomy,kontrola ve spánku,…).
Přeji málo pádů a spoustu radosti s chlapečkem, Jana :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.12 18:03

Ahojky prosim vas co mam kontrolovat? kdyz se mimi uhodi do hlavicky? dnes se mi stalo jak jsem ji davala do postylky ze jsem trochu bouchla o tu spricly cca za pul hodinky usnula pak se probudila smala se napapala se, byla vzhuru tak 20min a ted zase spinka :roll:

• Citovat
  • Upravit
Billi
5.10.12 18:13

Neboj, to se urcite nic nestalo. Deti vydrzi hodne.
Jinak musi byt stejne zornicky, nesmi zvracet, musi hned zacit brecet, nesmi byt spavy vic nez obvykle.

• Citovat
  • Upravit
379
5.10.12 18:16

Ahoj neboj se pokud ti nespadlo male na zem a jen jsi tuknula o sprusliky nebude to nic vazneho :hug:.
Jinak ja ze sve zkusenosti, kdy se mi deti prastily do hlavy opravdu moc tak od Mudry vim, ze mam hlidat: jestli jim zornicky reaguji na svetlo (zatahuji a roztahuji se) jestli jsou obe zornicky stejne velke - jedna neni velika a druha ztazena, taky poklepavame hlavu - pokud je lebka praskla, pry by u toho strasne rvali, davat pozor jestli je dite prilis spave, nebo naopak jestli nemuze spat a je prilis zive, klasika - jestli blinka, jestli chodi jako opile, a v noci hlidat tak po 2 hodinach jestli nespi prilis tvrde - hladit po tvrarich-jestli sebou zavrti. Sledovat mame tak 24 hod a pokud do te doby nic divneho nebude, tak pry problem neni.
Jo a jestli ma bouli, tak sledovat, zda se nezvetsuje - to by bylo take spatne. Nenervuj se urcite to nebude nic, nebyl to jiste velky naraz a co ti tu pisu se tyka toho, kdyz mi syn prelezl a u toho vypadl v roce z postylky na zem, nebo se prastil do hlavy o hranu stolu.....To vsechno te teprve ceka :mrgreen:. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
28.6.13 15:27

Proč by dítě nemělo po ráně do hlavy nějakou dobu usnout? někdo říká dvě hodiny někdo více… jaký je tedy důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.6.13 15:30

@tinuš kvůli už zmíněnému pozorování zorniček, zda je dítě spavé, vše jsou známky možného krvácení do mozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43020
28.6.13 16:22

@tinuš jediny duvod je sledovani stavu (koukni na muj profil, mam tam navod). Ale kdyz uz ma cas spani aje male, tak je to muceni decka i rodicu, potom je snad lepsi dat ho spat a budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák