Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj mám takový asi blbý dotaz malou jsem dala na deku na podlahu ale nějak jsem si něuvědomila, že je ta hrací deka tenká oprroti té druhé malá ležela zkoušela zvedat hlavičku a jak to neumí uplně dobře a neudrží ji dvakrát se bouchla za tu chvilku do hlavy (spíš do čelička) než jsem ji vzala dva rychlé pohyby asi by to neměl být problém? Hlavička je odolná?
@luciekal toto bych neřešila, když to bylo z tak malé výšky. Bylo by něco jiného kdyby spadla, ale z výšky na bříšku dle mě nic nehrozí.
Jsem si jistá, že to problém nebude. Hlavička miminek je uzpůsobená vstřebávat nárazy… - vlastní slova našeho pediatra. ![]()
Dobrý den chtěla bych se zeptat před chvílí když jsem malou (3m) dávala do autosedačky tak se vysmekla a trochu se bouchla do hlavičky o autosedačku myslíte že se jí mohlo něco stát? nějaký otřes? děkuji
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat před chvílí když jsem malou (3m) dávala do autosedačky tak se vysmekla a trochu se bouchla do hlavičky o autosedačku myslíte že se jí mohlo něco stát? nějaký otřes? děkuji
ne ![]()
Děkuji ikdyž ta sedačka má polystyren aby tlumila vypadalo to hrozně a já se lekla:/hold vystresovaná prvorodička
To se ještě několikrát bouchne..našemu je přes rok a půl a ten snad denně padá na hlavu.
Tak dcerce 3 roky se asi 2 měsíce nazpět, stal úraz, kdy si sedla na zábradlí na betonové zídce, už jsem jí viděla jak k tomu jde a volala na ni ať tam neleze a než jsem k ní doběhla už přepadla zády dolů na chodník a u toho je takové nerezový kužel s vodou a přitom pádu se do něho hlavou břinkla a kolem jsou ještě kameny, tak hlavička ji přistála v nich, vypadalo to šíleně, vzala jsem jí, trochu plakala, ale žádný řev, otočím ji a z hlavičky ji tekla krev, udělala si tam dírku o šroub. Naštěstí hned ani ne min.od místa co se jí to stalo je lékař, tak jsem tam sní utíkala, ošetřil jí, ptala jsem se jestli jet na pohotovost říkal, že ji mám pozorovat.Ale malá šla od něj utíkala, hopkala kolem mě, to jí říkám to ti nic nebude a vše bylo naštěstí dobré. Takže ty děti mají ty hlavy fakt „dubové“.
Holky, mám 5M holčičku, která se už týden přetáčí. Dala jsem ji tedy na zem, aby nespadla z postele. No blbka jsem si neuvědomila, že se z bříška může omylem překulit na záda (jinak sama se nepřekulí). A v tom pozoruju malou a ona je na břichu a dělá ty svoje blbosti (spe si nohy pod sebe, směje se, pokouší se lézt, chytá hračky) a najednou se omylem překují. Při tom se bouchla hlavou o poličku, až to zadunělo. Hned jsem k ní běžela, vůbec neplakala a dělala, že nic. Pozorovala jsem ji celý večer a byla v pohodě.
Tak jsem si říkala, že to nebylo tak velké ten pád. Večer usnula a spala klasicky celou noc. Jen se 1× probudila pláčem, a le po houpání zas usnula.
Už je to víc jak 24hodin a chovala se normálně (otáčela se, jedla, sahala po hračkách, pištěla, prostě jako vždy). A teď večer jsem si všimla, že tam má bouli.
Je to nebezpečné? Máme jet radši na pohotovost?
@Anonymní píše:
Holky, mám 5M holčičku, která se už týden přetáčí. Dala jsem ji tedy na zem, aby nespadla z postele. No blbka jsem si neuvědomila, že se z bříška může omylem překulit na záda (jinak sama se nepřekulí). A v tom pozoruju malou a ona je na břichu a dělá ty svoje blbosti (spe si nohy pod sebe, směje se, pokouší se lézt, chytá hračky) a najednou se omylem překují. Při tom se bouchla hlavou o poličku, až to zadunělo. Hned jsem k ní běžela, vůbec neplakala a dělala, že nic. Pozorovala jsem ji celý večer a byla v pohodě.Tak jsem si říkala, že to nebylo tak velké ten pád. Večer usnula a spala klasicky celou noc. Jen se 1× probudila pláčem, a le po houpání zas usnula.
Už je to víc jak 24hodin a chovala se normálně (otáčela se, jedla, sahala po hračkách, pištěla, prostě jako vždy). A teď večer jsem si všimla, že tam má bouli.
Na pihotovost jen pokud se chová jinak, zvrací či je spavá nebo ztratila vědomí…
@Anonymní píše:
Holky, mám 5M holčičku, která se už týden přetáčí. Dala jsem ji tedy na zem, aby nespadla z postele. No blbka jsem si neuvědomila, že se z bříška může omylem překulit na záda (jinak sama se nepřekulí). A v tom pozoruju malou a ona je na břichu a dělá ty svoje blbosti (spe si nohy pod sebe, směje se, pokouší se lézt, chytá hračky) a najednou se omylem překují. Při tom se bouchla hlavou o poličku, až to zadunělo. Hned jsem k ní běžela, vůbec neplakala a dělala, že nic. Pozorovala jsem ji celý večer a byla v pohodě.Tak jsem si říkala, že to nebylo tak velké ten pád. Večer usnula a spala klasicky celou noc. Jen se 1× probudila pláčem, a le po houpání zas usnula.
proč?