Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
maminky chtěla bych se vás zeptat jestli máte některá zkušenosti s přivýdělkem v době MD?spíš práce doma,jako třeba plnění obálek apod.já jsem si našla na to inzerát ale mám strach že to bude jen nějaký podvod jak z lidí dostat peníze.děkuji za info.P.
honzikpospa: Při MD se přivydělávat nesmí, to je nemocenská dávka. Při RD už jo ![]()
Každopádně lepení obálek je obvykle jen finta, jak z tebe při registraci vytáhnout peníze :-/
no ano,to jsem špatně napsala,já myslela RD
myslela jsem si to,moc na takový lákadla nevěřím tak se radši ptám..díky
Kdepak můžeš si přivydělat i u MD, ale nesmíš dělat stejný druh práce jako tu z které ti náleží nemocenská dávka. Já to tak mám, tak jsem to nedávno zjišťovala.
Bessie takže pokdu to tedy dobře chápu ( a nemusím už nikam volat ) když jdu z RD zpět na mateřskou předtím jsem dělala recepční na hotelu nyní od cca 7měs dcerky dělám pro tchána účto na dohodu o provedení práce a od března nastupuji zpět na mateřskou takže nemusím dohodu rušit na dobu co budu pobírat PPM?Děkuji Katty
No myslím že ne. Já dělala účtařinu a teď mám dohodu na přebírání výrobků. A je to v pohodně. Scháněla jsem informace přes známou na sociálce a takhle mi to napsali:
„hledala jsem v zákoníku práce a jsem přesvědčená, že to bude tak, jak je v příloze uvedeno, čili pouze na jiný druh pracovní činnosti“
Tak to tak praktikuji už třetí měsíc a je to v poho. Chodí mi jak mateřská tak i malá výplata.
A pokud je to u jiného zaměstnavatele, než přes kterého jde PPM, tak to může být i stejný druh práce (tam by jen měl mít člověk souhlas zaměstnavatele kvůli případnému střetu zájmů)
já předtím dělala na recepci hotelu recepční zaměstnavatel jiný te´d si přivydělávám u tchána účtuji takže to střet není a takhle tedy to je o.k. pochopila jsem správně
?
Holky, tohle jsem našla na Aperiu (současně letí moje omluva Katty za mystifikaci, protože podle toho, co píše paní Čurdová, tak při MD se přivydělávat smí
)
Četla jsem že si mohu si vydělat behem materské dovolené neomezene, jinde ze vubec. Co je to pravda?
Dobrý den,
PPM je dávka nemocenského pojištění, kterou pobírá obvykle žena v souvislosti s těhotenstvím a porodem.
Někdy se tato dávka označuje jako „mateřská“. Dávka má pojištěnci – ženě, příp. muži – nahradit příjem, o který v souvislosti s mateřstvím (převzetím dítěte do péče) přichází. PPM je podmíněna předchozí pracovní činností a účastí pojištěnce na nemocenském pojištění v předcházejícím období. Vzhledem k tomu, že dávka má sloužit jako náhrada za ušlou mzdu, musí pojištěnec pro nárok na dávku přerušit pracovní činnost, která mu nárok na dávky zakládá.
Jestliže si seženete jinou práci, než z které pobíráte PPM, je možné si přivydělat, zde platí jen to, že žádný zaměstnavatel nemůže zaměstnat ženu v období šestinedělí.
Jiná situace je pak až budete pobírat rodičovskou dovolenou, tam je výdělek opravdu neomezený za spnění určitých podmínek.
Přeji hezký den
Zdenka Čurdová
Ahoj já jsem během mateřské začala dělat přivýdělek s českou společností distribující eko prostrředky a jenom chválím, první měsíc jsem si vydělala 500kč , další 2000kč … a dál to stoupalo a pokračuji v tom až do dneška, bez práce nejsou koláče,ale mohu dělat jak se mi to hodí, když mi děti spí nebo když je hlídá manžel.
jo ještě je celkém dobrý přivýdělek vyplňování dotazníků z casi,ale jedná se tak o 100-200kč za měsíc,ale jsou to taky peníze
Zdravím,nevím jakou to máte adresu,ale být váma to nedělám.Já jsem taky takhle chtěla obohatit svou mateřskou,inzerátů bylo hodně,ale pokaždé ze mě jen tahali peníze,jednou jsem je poslala,oni vám za to pošlou nějaké papíry a chcou další peníze atd,pořád dokola.Rozhodněte se sama,ale já už bych to nedělala
Také jsem hledala přivýdělek na MD, dokonce jsem to na čas vzdala, také mi chodili samé nabídky typu pošli poplatek apod.. Pak se mi narodila druhá dcera, tak na přivýdělek nebyl čas a v listopadu byl dceři rok, tak jsem začala hledat znovu a našla. Jedná se o prodej ekologické bytové kosmetiky jedné české firmy.
CINKXA: Ahoj, zaregistrovala jsem se na tom CASI,vyplnila dotazník a dál už není co dělat? Tak sem se chtěla zeptat,kde najdu nějaké ty dotazníky na vyplňování? Nebo oni mi je budou posílat sami? Děkuji