Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
moc se omlouvám, jestli se tu toto téma již objevilo, ale bohužel jsem nenašla stejný případ, jako je můj..
Před týdnem (21.4.) mi měla začít menstruace, ale dodnes (28.4.) stále nedorazila. Včera jsem si říkala, že bych si měla udělat test, ale začaly mi menstruační bolesti (bolest podbříška + citlivá prsa), tak jsem si myslela, že přijde menstruace.. ale ono ne.
Tak jsem si dnes koupila test v DM a byl nega.
Kdybych přece jen byla těhotná, tak by mi to po týdnu test ukázal, nebo ne?
Pro info:
Předem děkuji za Vaše zkušenosti. ![]()
Dělala jsi ten test z první ranní moči? je to potřeba, kvůůli nejvyššímu obsahu hcg a záleží i na citlivosti testu, je llepší s citlivostí 10
Nene, bohužel ještě nejsem zkušená uživatelka těchto testů a na tomto testu (za 50Kč
) jsem se takovéto informace nedočetla. Ale moc děkuji za radu! ![]()
Zkus test ráno z ranní moči. I když s takovým zpožděním by duch/čárka mimo ranní moč.
@np10021 taky jsem toho názoru, že by test byl pozitivní, ale nevím, co jiného by to mohlo být, než to těhotenství? ![]()
@michalinecenka píše:
@np10021 taky jsem toho názoru, že by test byl pozitivní, ale nevím, co jiného by to mohlo být, než to těhotenství?
Pokud míváš cysty, tak díky nim jsi nikdy neměla zpoždění?
@np10021 ano, jednou se mi to stalo, ale dostala jsem poté menstruaci až v dalším termínu, kdy jsem ji měla dostat (tudíž jsem místo 20.3. dostala menstruaci až 20.4.) a rozdíl byl v tom, že jsem tehdy neměla žádné příznaky menstruace. ![]()
@np10021 Nějaký nadměrný stres jsem asi nezaznamenala a hubnutí taktéž ne
Ale jak říkáš, možná bude na vině cysta, ale bylo by dobré to co nejdříve zjistit, abych nedělala nějaké aktivity, kdy by mi to mohlo prasknout. ![]()
@np10021 to rozhodně, ale jak jsem výše zmiňovala, tak termín jsem dostala až příští pátek.
Bylo by nevhodné zajít třeba do nemocnice na pohotovost?
@michalinecenka Myslím, že by tě s tímhle odpálkovali.. vyčkej na termín z gyndy. Samozřejmě pokud by jsi měla nějaké bolesti, tak pohotovost.
@michalinecenka píše:
@np10021 to rozhodně, ale jak jsem výše zmiňovala, tak termín jsem dostala až příští pátek.Bylo by nevhodné zajít třeba do nemocnice na pohotovost?
Ano bylo. Potohovost je pro akutni stavy.
@JancaS84 já jsem myslela jakože gynekologickou ambulanci, ale asi máte pravdu. Jen nevím, jaká je jiná možnost.
@michalinecenka Gynekologickou ambulanci jsem také myslela
ale se zpožděním ms se tam nechodí.