Přízpěvek na bydlení zpětně

1478
20.7.12 18:05

přízpěvek na bydlení zpětně

Ahojky holky. Mám takový dotaz. Na sociálim úřadě mi ředli že mám nárok na bydlení. Akorád si musim vyřídi trvalé bydlište protože jsem v pronájmu a ještě ho nemám. Chtěla bych se ale zeptat, zda se dá žádat o přízpěvek na bydlení zpětně, o kolik mesíců to jde a musím splňovat, aby na zpětné vyplacení přízpěvku měla? Děkuji za odpovědi. Doufám že to z toho mého zkomoleného psaní pochopíte :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1728
20.7.12 18:19

Myslím, že se dá žádat 3 měsíce zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
20.7.12 18:24

Ano, lze žádat tři měsíce zpětně - po tyto tři měsíce už ale musíš mít ten trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
raduska44tel.
20.7.12 19:22

Jedině zpětně. Dokladas vždy uplynulé tři měsíce a podle nákladů a příjmů posoudí příspěvek.

• Citovat
  • Upravit
919
20.7.12 19:45
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
@Kallkapa píše:
Ano, lze žádat tři měsíce zpětně - po tyto tři měsíce už ale musíš mít ten trvalý pobyt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
21.7.12 07:59

3 měsíce zpětně, víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
21.7.12 10:57

Děkuji vám :mavam: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.12 10:15

Chápu to dobře, že když si dnes půjdu změnit trvalé bydliště, můžu jít žádat o příspěvek na bydlení až za 3 měsíce, protože jsem do této doby měla trvalý pobyt jinde??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.12 10:17

A stačí, abych měla v bytě trvalý pobyt jen já a dítě, nebo musí mít trvalý pobyt i manžel?? Dodnes je psaný u babičky, zrovna tak jako já u rodičů…

• Citovat
  • Upravit
919
8.10.12 21:33

Když budete vyplňovat žádost o Příspěvek na bydlení, tak musíte doložit výdaje za bydlení za poslední čtvrtletí(červen, červenec, září).Jasně, že v bytě kde máte zároveň trvalé bydliště.
Co se týká manžela, tak ten může mít trvalé bydliště kde chce. Dokládají se příjmy JEN lidí co mají v bytě trvalé bydliště.
Bude to ale asi složitější při vyplňování „příjmů“ Vašeho dítěte. U párů co spolu nežijí se vyplňují alimenty, ale netuším jak je to s manžely… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
31.10.12 12:38

Ahoj holky. Teď mi přišlo oznámení o přiznání dávky ssp. Chtěla jsem se jen zeptat, proč mi schválili 1984,– když podle kalkulačky na internetu bych měla mít 4283,–? Děkuji za rady jsem z toho celá zblblá :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
31.10.12 18:51

Myslím, že na to ti odpoví jen na sociálce… :nevim:
Jen mě napadá, že jsi do kalkulačky neuvedla všechny příjmy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
31.10.12 19:00

@Phoebe13 pravěže uvedla. Ale děkuju za radu pujdu se teda zeptat na socialku snad mi řeknou co se stalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
31.10.12 20:42

Mě ta kalkulačka na netu vychází a tak mě právě napadlo, že u tak velkýho rozdílu musí jít o nějakou chybu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali Abbas
4.2.13 14:11

Co mám dělat když má i majitel bytu trvalé bydliště na té adrese co bydlím aby nebyl posuzovaný semnou díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný