Pro jaký byt se rozhodnout?

247
3.2.20 10:02

Pro jaký byt se rozhodnout?

Ahoj, mám dilema a nedokážu se rozhodnout.
Máme byt 2kk v novostavbě v super lokalitě pro děti, plné zeleně, vše tu je na dosah. Problém je, že jsme v tomto bytě 4 (2 dospělí, miminko a předškolák). Spíme ve velké místnosti, v malé máme obývák.

Kdybychom tento byt prodali, tak se nám nabízí 3+1 v paneláku na sídlišti. Na větší byt v naší lokalitě bohužel nedosáhneme za ty peníze.

Jak byste se rozhodly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20889
3.2.20 10:04

Tak asi záleží, jak moc je nynější bydlení problematické. Pokud se to už nedá, šel bych do většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
3.2.20 10:06

Tak on je byt v paneláku a byt v paneláku. Pokud by to byl byt, který by mi vyhovoval dispozičně a i okolí
by se mi líbilo a celý dům byl v dobrém stavu, bez váhání bych šla. Pokud by to byl byt v lokalitě, která se vam nelíbí, nešla bych jen proto, že je větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
3.2.20 10:07

Ja bych asi zatím zůstala. Ve velké bych jim udělala pokoj, jestli teda není spojeny s kuchyní a lze to dispozičně. V malé bych nechala obývák s nějakým rozkládacím gaucem nebo posteli a spala tam. Ale děti jsou zatím celkem malý, ještě bych počkala, třeba se objeví něco lepšího za rok, dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Vybrala bych větší. Už jen proto, že jak děti porostou, tak budou mít větší nároky na prostor. A 3+1 v paneláku se dá časem pěkně předělat. 2+kk nenafoukneš. A to sídliště je nějaké problémové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443

A nešlo by udělat, že by jste spali v obýváku a děti měli pokojíček pro sebe? A kdybyste měli prohodit pokojíček a obývák? Asi bych šetřila nebo počkala na byt co se vám bude líbit víc. Chodit nikam jenom proto že to je větší A jinak se vám tam nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
3.2.20 10:23

I 2+kk by se dal rozdělit. Kamarádka takto měla byt 2+1. Velkou místnost rozdělenou na ložnici a obývák. Dítě mělo vlastní pokojíček. Samozřejmě záleží na metrové velikosti bytu. On i 3+1 může být menší než 2+kk.
Jinak bych šla asi do většího. Záleží na blízkosti MŠ, ZŠ, MHD apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16176
3.2.20 10:39

Jak je 2kk velký? My máme 2+1 50m2 (+balkon + sklepy) a jsme tu se dvěma předškolními dětmi a nedávno jsme se rozhodli, že ještě minimálně 5 let zůstaneme.
U nás vyhrály klady (klid, zděná stavba, milí sousedé, nikdo nám nekouká do oken - z jedné strany park a z druhé strany školní družina - tam je přes den hluk, ale večer ticho a tma, nad námi už jen půda, blízko školka-doktor-obchody, škola v docházkové vzdálenosti a hlídkou u přechodu, na vyčištění hlavy máme chalupu, takže se občas rozdělíme a např. manžel se starším jede na chalupu a já s mladším zůstanu v bytě, domy mají i oboje prarodiče, takže je kam vypadnout. A v neposlední řadě dobrá dispozice a dost úložných prostor).
Všechny větší byty v okolí pro nás znamenají sice pokoj navíc, ale přijít o některé z výhod výše - většinou to soukromí, tzn. viděli by nám lidi do oken nebo bychom měli nad sebou další sousedy, cesta do školky/školy by zabrala denně víc času apod. Při představě, že to tu prodáme a chytneme sousedy nějaké metaláky nebo uřvané ožraly, nás jímala hrůza, zjistili jsme, že nám to za tu ložnici nestojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
3.2.20 10:41

Sla bych do většího. Sama bydlím v paneláku na sídlišti a nevadí mi to. :nevim: ale ve 2kk bychom se umackali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
3.2.20 10:43
@zrcadlo píše:
Jak je 2kk velký? My máme 2+1 50m2 (+balkon + sklepy) a jsme tu se dvěma předškolními dětmi a nedávno jsme se rozhodli, že ještě minimálně 5 let zůstaneme.
U nás vyhrály klady (klid, zděná stavba, milí sousedé, nikdo nám nekouká do oken - z jedné strany park a z druhé strany školní družina - tam je přes den hluk, ale večer ticho a tma, nad námi už jen půda, blízko školka-doktor-obchody, škola v docházkové vzdálenosti a hlídkou u přechodu, na vyčištění hlavy máme chalupu, takže se občas rozdělíme a např. manžel se starším jede na chalupu a já s mladším zůstanu v bytě, domy mají i oboje prarodiče, takže je kam vypadnout. A v neposlední řadě dobrá dispozice a dost úložných prostor).
Všechny větší byty v okolí pro nás znamenají sice pokoj navíc, ale přijít o některé z výhod výše - většinou to soukromí, tzn. viděli by nám lidi do oken nebo bychom měli nad sebou další sousedy, cesta do školky/školy by zabrala denně víc času apod. Při představě, že to tu prodáme a chytneme sousedy nějaké metaláky nebo uřvané ožraly, nás jímala hrůza, zjistili jsme, že nám to za tu ložnici nestojí :nevim:

V podstatě souhlasím. Tady znám sousedy, školu a školku máme 5m od domu. Je tu hned les, máme počítat, že jsme spíš na vesnici. A to bydlime v Brně. Přestěhovat se by znamenalo 3+1 vyloženě na betonové sídlišti.
Zkrátka nevím, zda bychom si polepšili.
Na prd je, že máme velký pokoj a pak malý, kde je kuchyňský kout, takže jediné řešení je nechat velký pokoj dětem a maly nám, kde bychom spali na sedačce.
Syna letos čeká zápis do školy, takže se musíme rozhodnout rychle. Nechci, aby dojizdel nějakou dálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
3.2.20 10:45

Taky mám 2+kk, akorát jsem tu sama s dcerou. Ona má pokojíček, já rozkládací sedačku v obýváku. Jednou měsíčně je tu na víkend i její otec, a už je nás tu moc…pravda, je to o zvyku. Ale i tak máte můj obdiv.
Na vašem místě bych dětem nechala pokojíček a udělala si spaní v obýváku,,,kamoška nechtěla sedačku, tak má vyklápěcí postel, přes den byste vůbec nepoznali, že je postel na zdi, je to úplně super.

O 3+1 bych se ale snažila, i já sama po něm pokukuju. Ale počkala bych, až bude něco v lepší lokalitě, nešla bych do něj jen proto, že je větší, když by se mi okolí nelíbilo. Nebo nešlo by vzít si hypotéku, malou, k těm penězům za Váš byt? Abyste nemuseli čekat…a pokud je v okolí něco pěkného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16176
3.2.20 10:50

@janulicek89 Ještě je dobré porovnat půdorysy. My máme fakt starý cihlák, ale uvažovalo se tady a je tu spousta možností, jak řešit úložné prostory. Když se dívám na půdorysy i o polovinu větších bytů, a chtěla bych tam rozstrkat stejné úložné prostory, jaké máme, tak se mi to u většiny nepodaří (protože jsou např. blbě řešené dveře, obří prosklené plochy, ty metry navíc jsou uprostřed koupelny a na záchodě a pak uprostřed centrální místnosti - což sice působí vzdušně, ale neumím si představit přestěhovat se do většího a zjistit, že tam nedám ani stávající skříně a jen mají děti větší koberec na hraní a v koupelně můžeme stát všichni 4 najednou (v té stávající fakt ne :mrgreen: ) a na spaní teda nemusíme nic vyklápět nebo rozkládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
3.2.20 10:51

Dost záleží, co je to za sídliště, může to tam být fajn, hodně zeleně, všecko v docházkové vzdálenosti, u nás jsem během pěti minut v přírodě hned ve třech různých směrech. Osobně je pro nás hodně důležité mít nějaký prostor uvnitř, přeci jen tam trávím většinu času a když jdu ven, tak ten kousek někam dojdu. Ale abych měla s mužem vlastní pokoj a děti taky, je pro mě dost zásadní otázka. Tak záleží, jak to máte nastavené vy, my z 2+1 prchali už v roce prvního dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
3.2.20 10:56

@janulicek89 ja ti nevim, dnesni sidliste mne neprijdou ani trochu betonova, naopak maji vzorstou zelen, dobrou obcanskou vybavenost. Jen co bohuzel clovek neodstrani je prenos hluku v panelovem dobe a pak si nevybira sousedy. Pokud bych byla spokojena v mensim byte a mela prijemne okoli, zustala bych. Take zalezi na biorezimu tebe a tveho muze. Pokud ho mate podobny, tak vam spani v obyvaku vubec nemusi vadi. Jasne, pokud ty chodis spat v 10 a muz ve 2, pripadne delate denn/nocni, tak to jiz problem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
3.2.20 10:57

@ugluk vid? To na tom tvem miste bydliste obdivuji. Do „lesu“ kousek na kazdou stranu, i ta voda je v dochazkove vzdalenosti. Jen si musi clovek sednout se sousedy a to pri koupi bytu vzdy loterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí