Probiotika na vaginální problémy

3491
3.10.17 14:54

Probiotika na vaginální problémy

Ahoj,
mám takový stupidní dotaz, vůbec se v tom nevyznám a bohužel ani google neporadil :oops:

Na gyndě mi doporučili probiotika na vaginální mykózu. Tak jsem poprosila přítele, aby mi pro ně skočil do lékárny a řekl tam, že chce probiotika pro ženy. Donesl mi Probix Combicare. Tam jsem se dočetla, že jsou to probiotika pro dutinu ústní a střeva. To mi asi moc nepomůže, že? A nebo je to jedno a jsou probiotika jako probiotika?

Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
411
3.10.17 15:02

@Salvaje no jedno to úplně není. Jsou specialne právě na ženské problémy. Ta paní v lékárně byla asi úplně mimo. A nebo tam přítel řekl něco jiného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
3.10.17 15:08

Pokud tam půjde znova tak buď třeba Pearls. A nebo přímo říct že chce čípky probiotika. Oboje jsem kdysi brala a oboje zabírají. Záleží na tom, co je vám míň protivné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
3.10.17 15:35

Už jsem si tam došla sama :D Díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.17 15:48

No probiotika v tabletách jsou všechny pro trávicí trakt. Není žádná cesta, jak by se vám střevní bakterie dostaly do pochvy. Teda je- třeba pomoc nože.

Ty probiotika vám neuškodí a mohou pomoci s nespecifickou imunituou. Teoreticky.

Co se týče mykoz, tak především potřebujete nějaké antimykotikum a zároveň jím mazat i partnera, který může být přenašeč - jemu se to na penisu nepomnož, protože tam není dostatečé množství vlhkých dutin, ale může tam bydlet pár nežádoucích mikrobů, které vám vždycky při souloži bez kondomu zasije do pochvy.

Zároveň je potřeba nosit pouze prádlo které jde vyvařit a vyvářet ho - praním na nízké teploty jaksi nezahubíte to co se v prádle usídlilo a opět to může kolonizovat už vyléčený klín… zároveň prádlo z bavlny či bambusu, které jde vyvářet lépe dýchá.

Je dobré v období akutní infekce nenosit upnuté kalhoty, výrazně to zlepšuje životní prostor těm mikrobům, co tam nechcete.

Konkrétn probiotika pak do vaginy dopravujte pomocí patřičných čípků a nebo probiotických tamponů.

Co je docela dobrá věc jsou lyzáty vaginálních infekcí, kdy posilujete imunitní systém, aby nežádoucí mikroby lépe identifikoval a přirozeně se jich zbavil dřív, než se pomnoží do zánětu.

http://faveaplus.cz/…vaxinum-neo/
https://www.bioveta.cz/…informace-1/

při opakovaných infekcích to chce jednak kultivace a cílnou léčbu a případně imunologické a interní vyšetření - může to být počáteční přízak metabolického syndromu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
3.10.17 17:01

Na mykozu (rozjetou) probiotika nepomůžou. Dala bych Gyno Pevaryl a až na doléčení Fermalac. Vše vaginálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí